• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2016

12:39

ÐURIĆ: ZSO mora biti formirana u skladu sa dogovorom!

Politika

ÐURIĆ: ZSO mora biti formirana u skladu sa dogovorom!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas sa ambasadorom Portugala u Srbiji Auguštom Peišotom, kojeg je upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i naglasio značaj što skorijeg formiranja Zajednice srpskih opština za nastavak procesa normalizacije odnosa

Zajednica srpskih opština, prema Ðurićevim rečima, mora biti formirana u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu, i svaki eventualni pokušaj prenebregavanja tih obaveza od strane Prištine biće napad na pregovarački proces i autoritet Evropske unije kao posrednika i garanta primene dogovorenog.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji želi da konačno dobije institucionalni instrument za zaštitu svojih kolektivnih prava, jer postojeći institucionalni mehanizmi, kao što smo mogli videti na primeru zakona o Trepči, ne garantuju ostvarivanje tih prava - rekao je Ðurić.

On je naglasio da će ZSO biti isključivo u funkciji zaštite srpskog naroda, i ni na koji način neće povređivati prava drugih naroda na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je očekivanje da će Portugal iskoristiti svoj uticaj u UN i EU kako bi doprineo zaštiti prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
temba

pre 7 godina

Ali u dogovoru moraju ucestvovati obe strane,ne samo Beograd

Maja

pre 7 godina

Samo hladne glave i dijalogom se moze doci do resenja.

elvira f

pre 7 godina

Diplomatski kao i dosad i uspeh neće izostati!

Mima

pre 7 godina

Bez dogovora, ma kako oni žučni bili nema boljeg sutra za sve nas. Formiranje Zajednice srpskih opština za nastavak procesa normalizacije odnosa je apsolutni prioritet.

Igor

pre 7 godina

Problem je što je to nama Srbima jasno ali zdrav razum ne dopire do Prištine!

Zoran

pre 7 godina

Srbija je u ovom slučaju pokazala da poštuje odredbe međunarodnog prava i da je konstruktivan partner u tom procesu,postavlja se pitanje zašto se toleriše opstrukcije Prištine.

Sima

pre 7 godina

Đurićev pritisak na Prištinsku administraciju, sigurno će uroditi plodom.

zodijakkkkk

pre 7 godina

Verujem i da hoće, dosta je bilo prenemaganja Prištine u kojoj vlast ne čini parlament već Samoopredeljejje koje podržava ISIS ideologiju.

Dragana

pre 7 godina

Od formiranja ZSO zavise zivoti Srba na Kosovu.

paramonte

pre 7 godina

Srbija postuje dogovor,sadasnja vlast se mnogo trudila i postigla odlicne rezultate,primer za sve gradjane da se trudom sve moze postici

mala

pre 7 godina

Ne smemo dozvoliti da se stvari desavaju mimo postignutih dogovora.

mala

pre 7 godina

Eu treba da pritisne Pristinu da ispostuju dogovor vec jednom.

Neda

pre 7 godina

Formiranje ZSO je neophodno za normalno funkcionisanje srpskog stanovnistva. I nadamo se da ce Djuric uciniti sve za interes nasih ljudi na Kosovu.

gimli

pre 7 godina

Zaštitom prava će se postići da odnosi se poboljšaju.

Ninoslav

pre 7 godina

Sve naše institucije moraju da podrže Đurića i sada moramo da istrajemo na tome da se formiraju ZSO, jer više nema izgovora za njihovo odlaganje.

Zeljko

pre 7 godina

Marko Đurić je čovek koji se bori za interese naše zemlje i našeg naroda na KiM!

Pinki

pre 7 godina

Svaka cast za borbu za Kosovo,moramo pomoci Srbima koji su ostali na Kosovu.

Stanislav

pre 7 godina

Zajednica srpskih opstina je dogovorena u Briselu i mora biti formirana.

riki

pre 7 godina

Ne treba da bude zasticenih a pogotovo u policiji i da se redovi prociste.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija