• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

24.11.2016

21:49

GEJ-BANDA PRODAVALA DROGU ZA SILOVANJE ZA 20 EVRA: Otkrivamo šokantne detalje zaplene opasnog narkotika!

Politika

GEJ-BANDA PRODAVALA DROGU ZA SILOVANJE ZA 20 EVRA: Otkrivamo šokantne detalje zaplene opasnog narkotika!

Podeli vest

Četvorica homoseksualaca od kojih je zaplenjeno 4,5 litara tečnog ekstazija rekli su tužiocu da su ga koristili kako bi se "pročistili" pre orgijanja... Nađeni spiskovi sa količinama koje su prodavali ili poklanjali

Četvorica Beograđana od kojih je u ponedeljak zaplenjeno oko 4,5 litara tečnog ekstazija priznali su tužiocu da su homoseksualci i da su tu drogu koristili kako bi se "pročistili" pre orgijanja!

U stanovima gde je zaplenjen tečni ekstazi, ili kako ga još zovu "droga za silovanje", pronađeni su podaci o kupcima i detaljno popisane količine koje su uhapšeni gejevi prodavali, a čak i poklanjali!

Jednu flašicu od 20 mililitara prodavali su po 20 evra, i to uglavnom po poznatim beogradskim klubovima, a znatnu količinu su i delili u beogradskoj gej zajednici!

Mala doza afrodizijak, veliku koriste manijaci

Tečni ekstazi u veoma maloj količini, od jednog mililitra, izaziva blažu euforiju, kao kod pijanstva, ali u većoj količini izaziva amneziju.

- Ova droga je bez boje i skoro bez mirisa, pa kad se nekom podmetne u piće, ne može da se primeti. Kad se stavi u piće količina veća od dva mililitra, žrtva posle dvadesetak minuta oseća omamljenost, ponekad mučninu, a zatim gubi pamćenje. Dejstvo droge može da traje i do 11 sati, ali pamćenje se vraća posle tri do šest sati. Žrtva se uopšte ne seća šta se u međuvremenu dešavalo. Zbog ovakvog dejstva GHB je i dobio ulični naziv droga za silovanje, jer ga manijaci koriste da bi silovali žrtvu a da ona ne zna ni ko joj je ni gde to uradio - kažu u policiji.

Utvrđivanje porekla

Izvor iz istrage kaže da su uhapšeni Uroš K. (33), Slavko V. (34), Željko R. (27) i Dragan N. (44) bili van sebe od šoka na saslušanju pred tužiocem!

- Tresli su se od straha. Nikad nisu bili ni privođeni, a kamoli zatvarani, pa su bili prestravljeni zbog hapšenja. Rekli su da tu drogu nisu prodavali, već su je koristili da se pred seks opuste ili "pročiste", kako su rekli. U dva stana u centru Beograda čuvali su 4,5 litara tečnog ekstazija, poznatog i po nazivima GHB (gamahidroksibutirat) ili "dži" - naveo je naš izvor.

Droga je bila u staklenim flašama, apotekarskim flašicama i metalnoj kantici. Pronađen je i spisak sa šifrovanim imenima kupaca, kao i cenama po kojima su dileri prodavali tečni ekstazi.

- Stan u Ulici Mihaila Bogićevića, u kom su uhapšeni Uroš, Slavko i Željko, i onaj u Ulici Zdravka Čelara, koji je koristio Dragan, bili su iznajmljeni. Na osnovu spiskova utvrđeno je da su flašicu sa 20 mililitara GHB-a prodavali za 20 evra, a evidentirana su i dugovanja kupaca - objašnjava naš sagovornik.

 

 

Istraga bi, kaže on, trebalo da utvrdi da li je tečni ekstazi pravljen u kućnim uslovima ili je uhapšena četvorka imala snabdevača.

Činjenice o tečnom ekstaziju

* 1-2 mililitra GHB-a izaziva euforiju i osećaj sličan pijanstvu, mogu se javiti manje halucinacije i dovodi do povećanja libida
* 2-5 mililitara GHB-a dovodi do amnezije u periodu od tri do šest sati, a konzument za to vreme ima izraženu potrebu za seksom. Nakon toga javlja se mučnina kao nakon pijanstva
* 5 i više mililitara GHB-a može dovesti do usporenog rada srca, nesvestice, u nekim slučajevima i do smrti
* stalna upotreba GHB-a izaziva zavisnost i osobe koje nakon toga prekinu uzimanje "kriziraju"
* za prodaju se pakuje u staklene flašice sa pipetom. Na flašicama je najčešće nalepnica na kojoj piše da su u pitanju kapi za oči ili nos

Mladen Lojović, bivši operativac kriminalističke policije, kaže da je utvrđivanje porekla zaplenjenog GHB-a jedna od najvažnijih stvari koju beogradska policija mora sad da uradi.

- Postoji spisak opojnih droga. Dobar hemičar, kada pravi sintetičku drogu, za nijansu promeni hemijsku formulu i dobijeni proizvod nije više registrovan kao narkotik, pa samim tim nije nelegalan, iako i dalje deluje kao narkotik. Zato optužnica na sudu pada i dileri budu oslobođeni - objasnio je Lojović.

Izuzetno opasna

Prema njegovim rečima, sve sintetičke droge su izuzetno opasne i imaju stravične posledice po zdravlje zavisnika.

- Većina novih sintetičkih droga se pojavi i brzo nestane. Jedan od izuzetaka je ekstazi, koji se pojavio još sredinom devedesetih godina, ali tad je bio izuzetno skup. Tek kad mu je cena pala, porasla je "popularnost".

Svaka sintetička droga je izuzetno opasna, pa tako i GHB, a stalnim korišćenjem zavisnici bukvalno sprže sebi mozak. Hemija ih udari u glavu, imaju halucinacije i počnu da imaju rupe u sećanju - kaže naš sagovornik.

Inače, droga za silovanje se uglavnom podmeće u piće žrtvi. Količina od preko dva mililitra povećava seksualnu želju, ali dovodi do privremene amnezije, pa žrtva, nakon što je silovana, ne zna ni ko ju je ni gde zlostavljao


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pc

pre 7 godina

Sta ste im prelepili ove trake preko ociju. To su oni sto se bore za svoja prava, a sutra ce traziti da nas normalne mogu g*z*ti kada zazele. Treba ih obesiti na sred ulice pa neka se prociste.

deda Raša

pre 7 godina

E,"malpletna" deca. Zavezati ih za jedno najdeblje drvo na Terazijama, bez hrane i vode.

marija

pre 7 godina

Pa kad je ta droga za njih i njihove potrebe dajte im onda tih pet- sest litara neka momci popiju i nek se opuste i prociste onda do mile volje. Ima li ko jos da cuva u stanu toliku kolicinu tako opasne supstance. Takvi kriminalci a oni im jos oci pokrili.

petko

pre 7 godina

Dajte imena sa spiska, sigurno su tu sve visoko drustvo,elita.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Противприродни блуд удружен са наркоманијом.

Miša_Zemun

pre 7 godina

Pitam se da li su ovi tipovi buduće perjanice gej parade pod zaštitom EU

Ana

pre 7 godina

Trebace im u zatvoru. Olos bez mozga i savesti. Najstroze kazne za gadove.

Vuki

pre 7 godina

Ova droga se na Ibici zove likvid, mnoge nase su je tamo iskusile, samo ih sramota da pricaju..

Starlet

pre 7 godina

Pa ima i tezih krivicnih dela, svako ima pravo da bira sebi tela...

katarina

pre 7 godina

gama hidroksi buterna kiselina nije opojna droga i ne deluje na CNS

nada

pre 7 godina

Bilo bi korisno da se oglase udruzenja za zastitu ljudskih prava, ambasadori, Sasa Jankovic, Mirjana Karanovic, nazovi pevacica Natasa Beklavac I ostali da daju svoj komentar. Pa ta Nata ima cerku kako da joj objasni svoje ponasanje kao zastitnic, ali bas nju briga ona je dosla da odkmeci neke taktove za lovu. Bas me briga kako ce seko opredeljivati seksualno sve dokne ugrozava tudje zivote, gde je sad onaj debeli koga su ustinuli na ulici ili onaj zuti pjegavi molim njihov komentar, ne zeleci da ugrozim njihova prava, nisu oni krivi sto se priroda sa njima poigrala ali dosta je njihove agresivne setnje I bacanje narodnog novca za njihovo obezbedjenje.

ZN

pre 7 godina

Verovatno su je koristili da siluju momke koji im se sviđaju i do kojih drugačije nisu mogli da dođu. Dakle, momci, pazite se.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17