• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.11.2016

11:59

VAŽAN SASTANAK! Vučić s Bin Zajedom o saradnji i Beogradu na vodi!

Politika

VAŽAN SASTANAK! Vučić s Bin Zajedom o saradnji i Beogradu na vodi!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ujednjenim Arapskim Emiratima sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, ali i odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana

Vučić i Bin Zajed su konstatovali da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i žele dalje unapređenje saradnje u svim sferama društveng zivota, posebno u oblasti ekonomije, saopšteno je. 

Premijer Vučić zahvalio se šeiku Mohamedu na finansijskoj podršci koju pruža Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i saobraćaja. 

Srpski premijer je posebno zahvalio šeiku Mohamedu na realizaciji projekta Beograd na vodi koji u značajnoj meri doprinosi oporavku celokupne građevinske industrije Srbije, zapošljava naše radnike, a ubuduće će od turizma i usluga donositi velike prihode Srbiji. 

Takođe, premijer Vučić je potvrdio svoje prisustvo na velikom sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX, koji se održava u februaru 2017. godine u Abu Dabiju, na kojem će Srbija predstaviti sva svoja tehnološka dostignuća na polju vojne industrije. 

Šeik Mohamed istakao je da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera. 

On je prihvatio poziv premijera Vučića da narednom periodu poseti Srbiju. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danilo

pre 7 godina

Inveticije iz UAE su od velikog znacaja za sve nas u Srbiji. Veoma sam srecan zbog kontakta koji ima Vucic sa seikom,jer je za nas to samo veliki +!!!

Volim_Srbiju

pre 7 godina

Prijatelj je mio, ma gde i koje vere bio. Volim Srbiju.

profesor

pre 7 godina

Svaki dolar investicija je spas za Srbiju. Zato, prijatelji Srbije, hvala vam.

Andrijana

pre 7 godina

Svi prijatelji Srbije su dobrodosli. Ko moze neka investira, neki neka budu gosti...svim dobronamernim ljudima vrata Srbije su otvorena.

max

pre 7 godina

Ovo je važan projekat i za Beograd i za Srbiju.

UNO MOMENTI

pre 7 godina

Arapski investitori treba da ubrzaju faze na projektu Boegrad na vodi, da se za desetak godina sve realizuje i Beograd dobije novi centar grada i regiona.

Hamza Šaljić

pre 7 godina

Sa svima onima koji ulažu i koji imaju nameru da ulažu svoj kapital kod nas treba razgovarati.

Iva

pre 7 godina

Saradnja sa UAE je od velikog znacaja za Srbiju. Svaka pomoc nam je dobrodosla.

Pjer

pre 7 godina

UAE su zaista mnogo učinili na oporavku srpske privrede i finansija !

Ana

pre 7 godina

Svakako da moramo nastaviti ovu uspesnu saradnju.

Ivana

pre 7 godina

Srbija mora raditi na produbljivanju odnosa sa Emiratima.

riki

pre 7 godina

Produbljivanje odnosa sa Emiratima je svih nas u interesu

riki

pre 7 godina

Saradnja sa UAE je od velike vaznosti za Srbiju

Raka

pre 7 godina

Samo prijateljskim stavom mozemo privuci strane investitore a posebno velike kao UAE.

Milos

pre 7 godina

Saradnja Srbije i UAE ce biti od visestruke koristi za obe strane!

CICKA

pre 7 godina

Ја бих рекла нешто Вучићу веома важно и да на то обрати пажњу, жао ми је јутрос сам написала то у Политици јер је ипак најстарији лист али како нису објавили из неке личне мржње која ми је несхватљива и то само из једне смене не поподневне ево обавештавам га сада , а то је да нико од политичара не сме да потпише са корпорацијама које би дошле у нашу државу Уговор о заштити њихових инвестиција јер са таквим потписом могу да нам увале такве грозне ствари и ако не желимо да их прихватимо идемо на суд а судили би се са њима и они би били судије , ово се не односи само на нас већ и на Русе наше пријатеље и све остале Европске државе које имају макар мало паметне политичаре ако већ нису потписале тако нешто

CICKA

pre 7 godina

Напомена : Мој горњи коментар не односи се на УАЕ већ на улагање од већих играча као што је рецимо Монсанто

Ceca

pre 7 godina

Veoma pametan potez naseg premijera. Aktivno ucestvuje u prijateljskim medjunarodnim odnosima i samim tim pomaze svojo drzavi i narodu...

dejan

pre 7 godina

Sa ovakvim prijateljima Srbija će ubrzo da se ekonomski oporavi.

lici

pre 7 godina

Ekonomska i privredna saradnja je snazna Srbija,ekonomsko osnazivanje gradjana stabilna drzava.

lici

pre 7 godina

Beograd na vodi ce biti za primer u Evropi,saradnja sa UAE je znacajna.

zajdi

pre 7 godina

Sastanak Vučića sa Bin Zajedom će doprineti da se projekat "Beograd na vodi" lakše realizuje i time će se turistička ponuda Srbije povećati gde će imati priliku da privuče mnoge turiste ali i investitore jer idu tamo gde je lepo uređena država!

ana83

pre 7 godina

Nasa zemlja ce svakako imati velike koristi od realizacija projekta Beograd na vodi. Mislim da svako mora priznati da je ono sada prelepo uredjeno mesto koje ce tek zasijati. A ne ono ranije ruglo i smetliste starih brodova.

mala

pre 7 godina

Svaka dobra saradnja sa drugim zemljama Srbiji je od velikog znacaja.

DzMartin

pre 7 godina

Saradnja sa Arapima mora da ostane na ovako visokom nivou. Mogu mnogo da nam pomognu, pogotovo finansijski oko velikih projekata i nadam se da ce tako i biti. Samo neka tako nastave.

Obsidian

pre 7 godina

Sjajne vesti! Srbija mora da saradjuje sto vise sa Arapima kako bi uspeli da realizujemo sto vise skupih projekata. Od njih imamo veliku finansijsku podrsku i to je odlicno. Nadam se da ce nasi odnosi ostati na ovako visokom nivou.

marija

pre 7 godina

Svaka investicija nam je bitna i preko potrebna,zadovoljna sam.

Mladenka

pre 7 godina

Važna saradnja i zaista naša i njihova država ima prijateljske odnose.

boki

pre 7 godina

Podrška i zahvalnost princu na ulaganjima u srbiji kao i budućim projektima koji će slediti jer je zadovoljan svim dosadašnjim poslovima.

fire

pre 7 godina

Svaka pomoc je Srbiji neophodna a saradnja sa UAE Srbiji donosi brojne pogodnosti.

dejo

pre 7 godina

Samo naprijed premijeru Srbije napravi sto jacu saradnju Srbije sa UAE mogao bi dogovorit sa prijateljem iz UAE da se napravi u nekom od gradova u Srbiji staza za formulu jedan ne mora ta staza bit napravljena u Beogradu i Novom Sadu vec u nekom trecem kojem vi odlucite ovo bi bio odlican potez u svakom pogledu premijeru Srbije

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija