• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.11.2016

22:26

ŽUTA PLJAČKA: Demokratska stranka opustošila Vračar, na izdavanju lokala oštetili budžet za 780.648.585!

Politika

ŽUTA PLJAČKA: Demokratska stranka opustošila Vračar, na izdavanju lokala oštetili budžet za 780.648.585!

Podeli vest

Demokratska stranka, koja je vladala Vračarom više od 24 godine, opelješila je ovu centralnu beogradsku opštinu! Novo rukovodstvo tvrdi da su im demokrate ostavile dug od neverovatnih 780.648.545 dinara!

Kako je saopšteno na jučerašnjoj konferenciji za medije, bivša opštinska vlast predvođena funkcionerom DS Branimirom Kuzmanovićem izdavala je silne lokale u vlasništvu Poslovnog prostora "Vračar" bez naplate kirije?!

"Isparilo" 70 stanova

Ne samo što nisu naplaćivali kiriju već su i namerno izbegavali da opominju dužnike (!?). Ovakva bahatost bivše vlasti, tvrde naprednjaci, dovela je do toga da od ukupnog duga opština nikad neće moći da naplati 582.256.810 dinara, jer je zbog zastarevanja nemoguće podneti tužbu!

Ni traga od lokala
Vračar je za vreme bivše vlasti ostao bez 5.354 kvadrata poslovnog prostora za koji ne postoji nikakva dokumentacija
Vladan Alimpijević, Odeljenje za budžet Vračara 

Osim milionskog duga, prema rečima načelnika Odeljenja za budžet Vladana Alimpijevića, demokrate su uspele da "zagube" i čak 5.354 kvadrata poslovnog prostora?!

- Ne postoji nikakva dokumentacija na osnovu koje se može utvrditi šta se sa tim prostorom desilo! Opština je oštećena i za 70 stanova koji su srušeni, pripojeni ili otuđeni, i to bez bilo kakve nadoknade - podvlači Alimpijević. 

Opštinski pravobranilac Nađa Mladenović Korać navela je nekoliko primera očigledne pljačke opštinskih lokala.

 

 

- Iz fonda Poslovnog prostora su 2005. godine izuzeta tri lokala površine 186 kvadrata kako bi bila razmenjena za dva lokala od 73 kvadrata. Preuzet je samo jedan lokal, i to manji od 28 kvadrata, dok drugi, veći lokal, površine 45 kvadratnih metara nikada nije preuzet. Naravno, opštinski lokali su istovremeno otuđeni... - navela je Mladenović Korać. 

DS: Nema veze s nama

S druge strane, bivši predsednik opštine iz DS Branimir Kuzmanović ove optužbe je ocenio kao besmislene.

- Stanovi koji su otuđeni su iz 1995, kada je opštinska uprava predala svu dokumentaciju Republici kao vlasniku. Ja nisam tada bio ni odbornik - rekao je Kuzmanović, koji, međutim, nije hteo da komentariše tvrdnje o milionskom dugu za izdavanje lokala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DUSAN

pre 7 godina

Na nijedno pitanje nemaju odgovor.A oce vlast ponovo, po svaku cijenu.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Нема општине у Србији... - Где није исто тако...!! Где год "зачепркаш" ... - криминал...!! ... А кривичне пријаве ... - стално "нестају" код "Жутих" Тужилаштава... које вечито воде истрагу .. - све до "пензије", уз "хроничан (!?) недостатак" доказа...!! А "одбачаја" кривичних пријава - колико хоћеш ! И увек исто образложење..." Надлежно (читај:"жуто") Тужилаштво..." Није нашло... " ...итд...итд.... Овде правна држава... - више "не станује"...! А кад ће..? ... Не зна се...?!

Jaša

pre 7 godina

Pa gde su to oni bili pošteni? Gde se nisu nakrali? Pa krali su od kućnog saveta do Skupštine Srbije. Da u ovoj zemlji postoji sudstvo ta stranka ne bi ni poslojala svi bi bili u zatvorima.

mar

pre 7 godina

Zasto jos uvek niko nije pod istragom, Samo se prica a svi na istim mestima samo malo fotelje pomerili.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija