• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.11.2016

20:10

OVAJ NAS SVE ZAJEBAVA: Sad je svima jasno, Janković je politikant koji zloupotrebljava državnu funkciju!

Politika

OVAJ NAS SVE ZAJEBAVA: Sad je svima jasno, Janković je politikant koji zloupotrebljava državnu funkciju!

Podeli vest

Saša Janković organizovao objavljivanje 'apela 100 javnih ličnosti' kojim ga mole da se kandiduje za predsednika Srbije!?! Janković se odmah 'zahvalio na podršci' i rekao da, do konačne odluke, ostaje zaštitnik građana sa platom od 368.587 dinara... Sad je svima jasno da je Janković politikant koji zloupotrebljava državnu funkciju!

Takozvani zaštitnik građana Saša Janković, koji godinama zloupotrebljava svoju funkciju i državnu platu od čak 368.587 dinara zarad sopstvene političke promocije, ušao je u najbolesniju fazu, u kojoj pokazuje ambiciju da zajebava celu Srbiju!

Janković je u petak oko podneva najpre organizovao objavljivanje 'apela 100 javnih ličnosti' koje ga mole da se, kao 'vanstranačka ličnost' kandiduje na predsedničkim izborima.

Branko Pantelić

mojugao

NEBOJŠA KRSTIĆ
MARKETINŠKI STRUČNJAK

Dobro je kad ljudi, intelektualci i neintelektualci javno podržavaju politiku, ideju ili stav. U Jankovićevom slučaju ne znamo šta je politika, tako da ne razumem šta su oni tačno podržali.

Onda se nepun sat kasnije javno oglasio izjavom u kojoj zahvaljuje na podršci i kaže da će ostati zaštitnik građana sve do donošenja 'konačne odluke'.

Janković bi, dakle, da se bavi politikom i da ističe svoju kandidaturu, ali da istovremeno iz budžeta svakog meseca prima i više od 3.000 evra državne plate!?!

Podsetimo, Zakon o zaštitniku građana u članu 10a strogo mu zabranjuje da se bavi politikom i da daje političke izjave!

Sve same demokrate

Na spisku 'javnih ličnosti' koje su podržale Jankovića su glumci, novinari, pisci, univerzitetski profesori, uglavnom oni koji su u svim prethodnim kampanjama podržavali Demokratsku stranku.

 

 

Janković je, gle čuda, posle objavljivanja 'apela 100 javnih ličnosti' rekao da ne isključuje mogućnost da se posle ovog njihovog poziva kandiduje za predsednika, ali mu ne pada na pamet da podnese ostavku!

Tanjug

da se ja pitam

VESNA PEŠIĆ
SOCIOLOŠKINJA
 

Ja sam podržala Jankovića, ali nije dobro moliti kandidata da se kandiduje, to mora da on hoće i da kaže šta će zastupati. Moramo čuti više kandidata, da oni progovore.

- Nisam iznenađen potpisima podrške, zahvalan sam im na tome. Nastaviću da radim svoj posao onako kako sam to, sa saradnicima, svih ovih godina i činio, dok ne bude vreme za nove odluke - rekao je Janković, čime je faktički potvrdio svoju predsedničku kandidaturu.

Spomenuti apel su u očigledno organizovanoj akciji odmah podržali i predsednik Nove stranke Zoran Živković i bivši lider DS Bojan Pajtić, koji je izjavio "da ovo pokazuje da za Srbiju ima nade"!?!

S druge strane, ministar za rad i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kaže da je potpuno jasno da Janković već dve godine zloupotrebljava funkciju za predsedničku kampanju.

 

 

- Kao što sto potpisnika peticije za Jankovićevu kandidaturu nisu vanstranačke ličnosti već bivši i sadašnji članovi G17, DS i aktivni učesnici u izbornim kampanjama DS i Borisa Tadića, tako ni Janković nije ombudsman. Srbija nema zaštitnika građana već ima bogato plaćenog političara koji se sprema za predsedničke izbore. Svaki njegov stav, preporuka i izjava u protekle dve godine bile su političke izjave, stavovi, i napadi na ljude koje je označio kao svoje političke protivnike. Nekada mu je meta Stefanović, nekada ja, a uvek Vučić... - podvlači Vulin i dodaje da se Janković, zaklonjen funkcijom i uvek igrajući ulogu žrtve, svakodnevno bavi samo i jedino politikom:

Dmitrović: Plete baba čarape...

Informer

Glavni urednik "Novosti" Ratko Dmitrović ističe da je apel podrške Jankovićevoj kandidaturi legitiman, ali beznačajan.
- Niti ovi ljudi poznaju situaciju u politici, niti su svesni odnosa snaga, a još manje su svesni šta čije ime znači u srpskom društvu. Što bi narod rekao: 'Plete baba čarape po sopstvenoj nozi... ' - kaže Dmitrović za Informer.

- Iako podršku traži na Zapadu, ume da napadne EU kad u njenom izveštaju Srbija nije ocrnjena i kažnjena! Za građane zaštitnik Janković nije uradio ništa, ali je zato kandidat Janković za sebe učinio mnogo!

Dobar im i crni đavo

S njim je saglasan i glavni urednik "Pečata" Milorad Vučelić, koji kaže da je sada otkrivena prava delatnost Saše Jankovića.

- Ovaj apel pokazuje i da će Janković sigurno izgubiti na izborima, jer ovih stotinak aktivista DS nikad nisu bili na strani naroda. On ne može da se ne odazove na taj "zov sirena" koji bi Srbiju hteo da odvede u smrt. Drugosrbijanci time pokušavaju da preko manjine i uz pomoć inostranstva povrate svoje sinekure i privilegije. Oni se nisu slučajno okupili! Podržali bi ti i crnog đavola samo da sruše Vučića s vlasti i vrate "žutilo" za koje smo bili ubeđeni da je zauvek otišlo od nas - zaključuje Vučelić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 7 godina

e pa ovaj sto vrati premijeru 5000 dinara izgleda placa jankovica taman mu toliko hvali penzija\n

Dr

pre 7 godina

Hvali?! Kaže se fali! Nauči sopstveni jezik, pa komentariši!

Vuk Jeremic

pre 7 godina

E sto mi volja sto mu ne mozete nista!! Nece on biti pobednik izbora, ali bar vas posteno nervira. Da je Vucic suveren vladar, smenio bi ga, ALI MU NE MOZE NISTA!! \nA G.PREDSEDNIK CE BITI VUK JEREMIC!! \n

Jelena

pre 7 godina

Rezim u panici.Samo sto njihove stosove narod zna.Krece rezimska medijska masinerija da melje protiv kandidate.Ali krenuli na pogresnu stranu.Pobednik je Vuk.Ujedno to ce biti i pocetak kraja sns.

mihajlo igic

pre 7 godina

a zasto necete (ne smete) da objavite imena tih 100 javnih licnosti? nije vam svejedno, jel?\n\n

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Чудна је земља Србија. Зштитар Јанковић нађе неколико стотина истомишљеника, боље речено противника народа и државе и они преко неког удружењу покрену тзв. интернетски апел, којим моле заштитара прангију да се кандидује на председничким изборима идуће године. А сада Сале заштитар одговара, да ће да види шта ће да ради. Каже, не може да се оглуши од захтева широких народних маса да се не кандидује. Неспорно је да Јанковић прангија има право, као сваки српски грађанин, да користи пасивно изборно право и да буде биран. Овде је спорно, што је прангија Сале на одговорној функцији, која није спојива са функцијом председника државе. Значи, да би и могао да разговара о кандидатури, он се мора претходно повући са функције заштитара. Исто тако је спорно, лишење живота мушког лица у његовом стану, које је извршено његовим пиштољем, које ни после доста година није правноснажно расветљено. Како може бити кандидат лице које има нерасветљено лишење живота ус вом стану, у својој биографији. А ови који траже да се заштитар Сале кандидује, претежно су на државним јаслама. Ми тражимо да свако од њих, ко прима државну плату, одмах добије отказ, јер не може се примати државна плата и чинити антидржавна дела. Да није озбиљно, било би смешно. Надамо се, да српски грађани неће дозволити на изборима, да им председник државе буде Јанковић Саша.

Nebojsa

pre 7 godina

Mene zanima samo jedno pitanje iz tri dela:\n1. Ko je izglasao Jankovica na tu funkciju?\n2. Koja stranka je imala tada vecinu u Skupstini Srbine?\n3. Zasto ako je sve tako kako jeste i on verovatni ubica Skupstina Srbije ne izvrsi njegovo razresenje?\nNe volim prenemaganje i kuknjavu nego konkretno delanje. Imas moc i vecinu onda sprovedi i ne kukaj ne moli i ne trazi. Prosto.\n

jug

pre 7 godina

Evo da ti odgovorim. Zato sto je mnogo lakse da se potpaljuje narod ovako, tako se duze vlada, nije im u interesu da ista urade po tom pitanju. Imaginarni neprijatelji, svaki dan spinovanje, a tebi se ne zna koji racun je veci, svaki mesec novi namet, a plata manja, ako je i imas uopste. Cekas mesecima na termin u bolnici, stojis u redovima za sve, nema se para nizasta, ali hej, pogledaj, Sasa Jankovic hoce da se kandiduje! Iako nije ni rekao da hoce, samo ovde se pise o njemu 3 puta dnevno. Ali daj bolje da ga popljujemo, ipak je on protiv krsenja zakona, samim tim i protiv premijera! Drzavni udar, haos se sprema!

Petar

pre 7 godina

pa vidi ko je bio na vlasti 2007 i 2012 godine.Da ti bude lakse 2007 je TO bio DS sa svojima ,a 2012 bila je neka sucmurasta vecina jer je tek tada SNS bila nesto malo jaca od DS pa je bilo i nekih kompromisa.Jasno tiu je valjda sad da cium ima veze sa DS onda ima i sa svim mogucim anomalijama i nazovi demokratijom

amigo

pre 7 godina

doveo g tadic na preporuku amera,,i sad jase svoju zemlju koja ga lebom rani ..i to kakvim ,,od 360 ,000,,mesecno ,,moglo je od toga 10 porodica da zivi ,,sramota,,,

ČITATELJKA

pre 7 godina

Već od ovog dana stalno, stalno, stalno, stalno, svakog dana srpsku javnost neizostavno treba podsećati da je u stanu Saše Jankovića Jankovićevim pištoljem ubijen Jankovićev ljubavnik a da do danas nije nepobitno utvrđeno ko je ubica, iako su roditelji Jankovićevog ljubavnika tvrdili i danas tvrde da je ubica - Saša Janković a da istraga nije pravilno sprovedena jer je otac Saše Jankovića u Loznici i u lozničkom kraju izuzetno uticajan, pa je zato uticao da njegov sin Saša dozvolu za nošenje pištolja dobije posle ubistva ljubavnika Saše jankovića a taj pištolj je Saša imao već dugo neprijavljen, odnosno bez dozvole / neregistrovan.

Krasa

pre 7 godina

Zena mu je za vreme Dacica presla iz skolske biblioteke u Kabinet minista policije.Resenje je dobila za 8.mart kao poklon i odmah upucena na diplomatsku akademiju iako nije ispunjavala ni osnovne uslove. Vozi skupoceni dzip i zivi na visokoj nozi sepureci se medju kolege koje jedva sastavljaju kraj sa krajem. \n

Misirac

pre 7 godina

Da je saslusan penzionisani inspektor Boni sizofreni Sale Prangija bi duze boravio u Bacvanskoj 14 zbog ubistva .\n

ČITATELJKA

pre 7 godina

Nebojsa, institucija / funkcija ombudsman (zaštitnik građana) je u Srbiji ustanovljena u vreme kada su na vlasti bili oni iz Demokratske vlasti i stranaka koje su sa demokratama činili vladajuću koaliciju. U državama u kojima takva institucija / funkcija postoji - a te države su demokratske - pravilo je da ni vlast (poslanici / kongresmeni) koja ga je postavila a ni bilo koja druga Zaštitnika građana ne smenjuje, osim ako on ili kvalitetno ne radi svoj posao ili drastično pre/krši neki zakon, tada zakonom propisan broj poslanika / kongresmena parlamentu podnosi zahtev za njegovu smenu, poslanici / kongresmeni o tom predlogu tajno glasaju i ako većina njih glasa za smenu, on bude smenjen a predsednik vlade tu smenu odobri ili ne odobri. Za dobar ugled države je bolje da Ombudsman / Zaštitnik građana ne bude smenjen, osim ako on ili kvalitetno ne radi svoj posao ili drastično pre/krši neki zakon (a to se mora dokumentovano dokazati).

Petar Golemi

pre 7 godina

u nedostatku dokaza prangiijas se sepuri....Cilj Zapada je da nasu drzavu predstavi kao nakompetentnu da se brine o narodu pa ce oni zapadnjacke demokrate, to da rade.......Sramotno je sto se nacionalni ponis prodaje za saku dolara i to od strane kvaziintelektualne elite...Fuj, za sve njih drustveno korisni rad u rudniku!!!!!

Shit

pre 7 godina

"Стадо " на челу са Николом Којом подржава Сашу. Ко је следећи ?!

veselin022

pre 7 godina

Veštica iz vašinkgona - Sorošov i rokfelerov poslušni pas.

Nemanja

pre 7 godina

Ja molim postovane novinare da nas upute u neke od sledecih stvari : 1)Cemu uopste tacno sluzi zastitnik gradjana,kada ja nisam cuo za nikoga kome je on pomogao? 2)Sta su tacno duznosti ovog coveka i zbog cega dobija toliku platu? \n

Marikin

pre 7 godina

Ко је Јанковић и како се баш он нашао на функцији која даје 4000€?

Vidoje

pre 7 godina

Tolikim napadanjem samo mu dajete vetar u ledja.

mara

pre 7 godina

Mislim da se g-din Jankovic nece ni kandidovati i kada se raspisu izbori ali zato sujete rade pa novinari pisu svasta,Bolje ucite pesmicu KO SE BOJI VUKA JOS TRI ZA GROS trebace vam,Narod zna kako mu je i tako ce kda dodje vreme i birati a kampanja nam ni netreba bolje te pare potrositi na pametne i potrebne stvari, bolnice, skole, vrtice gerontoloske centre, sigurne kuce i sta jo vise.

nedeljko

pre 7 godina

Zamislim Srbiju gdje je ovaj sa ne razjašnjenim ubistvom predsjednik a Živković premijer i dođe mi da se kiselim iz ovoga pakla. Osoba koja par dana pre ubistva dobije naprasno dozvolu za nošenje oružja.Bože spasi Srbiju.Nedeljko Gelić, Novi Sad

nedeljko

pre 7 godina

Da li ćemo ikad saznati ko zbog onog ubistva drži Jankovića u šaci.To može samo informer saznati.To od vas očekujem.Pozdrav patriotama

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija