• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

28.11.2016

16:54

CRNA GORA DOBILA VLADU! Duško Marković premijer!

Politika

CRNA GORA DOBILA VLADU! Duško Marković premijer!

Podeli vest

Skupština Crne Gore izabrala je danas glasovima vladajućih partija novu vladu na čijem je čelu doskorašnji potpredsednik vlade i dugogodišnji šef tajne policije Duško Marković

Za novu vladu i njen program glasalo je 41 od 81 poslanika, a uzdržanih i protiv nije bilo.

Sednicu na kojoj je Marković predstavio program i sastav nove vlade bojkotavala je celokupna opozicija i debate o ciljevima i kadrovskom rešenjima nove izvršne vlasti nije bilo.

Marković je kao ključni izazov označio ekonomske probleme i rekao da će njegova vlada završiti proces pristupanja Crne Gore u NATO.

- Veću pažnju posvetićemo odnosima sa susedima, EU, sa SAD i Kinom. Nastojaćemo da prevazidjemo nerazumevanja u odnosima sa našim istorijskim saveznikom Rusijom - rekao je Marković povodom spoljno-političkih prioriteta vlade, što je kontinuitet dosadašnje spoljne politike.

Novi premijer se u ekspozeu posebno se osvrnuo na pokušaj terorističkog napada na izborni dan i rekao da će nova vlada "dati punu podrsku u rasvetljavanju zločinackog nauma prema Crnoj Gori i njenom premijeru".

- Bilo da su u pitanju strani ili državljani Crne Gore, ruka pravde i pravne države mora stići svakog učesnika ove kriminalne namere da se na brutalan način udari u temelje crnogorske države - rekao je Marković.

On je rekao da svaki ministar koji ne bude imao rezltate u prvoj godini dana rade, ne može računati na dalji rad u izvršnoj vlasti.

Nova vlada sastavljena je od pet partija, Demokratske partije socijalista (DPS) i stranaka manjinskih naroda i male Socijaldemokrarije Crne Gore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija