• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.11.2016

21:20

TOMISLAV NIKOLIĆ U ČEŠKOJ: I EU i Rusija se ljute na nas zbog Kosova i Ukrajine, a to znači da smo u pravu!

Politika

TOMISLAV NIKOLIĆ U ČEŠKOJ: I EU i Rusija se ljute na nas zbog Kosova i Ukrajine, a to znači da smo u pravu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Pragu nakon razgovora s predsednikom Češke Milošem Zemanom da Srbija svojim stavom da podržava teritorijalni inegritet i Srbije i Ukrajine, ljuti i Evropsku uniju i Rusiju što je, kako smatra, "znak da je u pravu"

- Nemojte misliti da nismo naljutili i Rusiju i EU tim svojim stavom. Gde god krenete neko je ljut. Možda je to znak da smo jedini u pravu" kazao je Nikolić novinarima.

Predsednik Srbije je objasnio da je osnovi princip jer su, kako je rekao, Krim i Kosovo "dve simetrične situacije".

- EU priznaje nezavisnost Kosova, a ne priznaje pravo Krimu na samoopredeljenje. Rusija ne priznaje nezavisnost Kosova, a priznaje Krimu pravo na samoopredeljenje. Srbija podržava teritorijalni integritet i Srbije i Ukrajine, što smatram da je jedini ispravan stav- rekao je Nikolić.

Tanjug/AP

Predsednik Srbije koji je danas dobio podršku i pohvalu češkog predsednika za stav da se Srbija neće pridružiti sankcijama protiv Rusije, podsetio je da je EU uvela Rusiji sankcije zbog Krima.

- A ko je uveo državama-članicama EU sankcije zbog bombardovanja Srbije? Ili mi možda nismo ravnopravni na ovom svetu, pa zavisi u kojoj državi živite, pa imate više ili manje ravnopravnosti, zavisno od toga kojem narodu pripadate? Dok sam ja predsednik, ja ću uvek biti protiv toga da bilo gde i bilo kome uvedemo sankcije- rekao je Nikolić.

Tanjug/AP

Predsednik Srbije je apelovao na svakoga ko razmišlja o uvodjenju sankcija nekome, da prvo ode u zemlju gde su sankcije na snazi, i vidi kako žive ministri i bogataši, a kako narod. 

TOMA KOD ZEMANA! Predsednik Srbije u poseti Češkoj!

On je ukazao da su sankcije pritisak da se smeni vlast u nekoj zemlji, što je već mešanje u unutrašnje poslove koje niko ne želi.

- EU ne može da računa da će naterati Srbiju da se priključuje sankcijama kad god se nekome u Briselu prohte- kazao je Nikolić i izrazio nadu da će se Brisel i Moskva pomiriti do ulaska Srbije u EU.

Tomislav Nikolić sa danas sastao i s predstavnicima preduzeća koja posluju u Češkoj i pozvao ih da ulažu u privredu u Srbiji.

NIKOLIĆ STIGAO U ČEŠKU: Prijateljski razgovor sa predsednikom Zemanom!

Italijansko preduzeće "Penta" koje posluje u Češkoj, najavilo je da će iduće godine pokrenuti i poslovanje u Srbiji, saopštila je Nikolićeva press služba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SARA

pre 7 godina

ISTORIJSKI SE ZNA DA JE KRIM ODUVEK BIO RUSKI.nSTVARNO ME RAZOCARALA IZJAVA U CESKOJ.nBOLJE CUTITE...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija