• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2016

22:48

JOHANES HAN STIŽE U SRBIJU: EK već pripremila teren za otvaranje novih poglavlja!

Politika

JOHANES HAN STIŽE U SRBIJU: EK već pripremila teren za otvaranje novih poglavlja!

Podeli vest

Uveren sam da će se države članice EU složiti da se do kraja godine otvori još poglavlja sa Srbijom Ono što mogu reći je da je Komisija već pripremila teren za to, izjavio je evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, koji u ponedeljak dolazi u Beograd

Uoči redovne posete, na pitanje "Politike" da li ima država EU koje se protive otvaranju novih poglavlja do kraja godine, Han kaže:

- Hoću da budem vrlo jasan: stav EU i njenih država članica za pristupanje Srbije EU je čvrst. Svi s dobrodošlicom dočekujemo Srbiju u evropsku porodicu, kojoj ona i pripada. Ne bi trebalo sumnjati u to.

Evropski komesar Han ističe da je Srbija na dobrom putu i da su već otvorena četiri veoma važna poglavlja, navodeći da je sada potreban naporan rad, ali i istrajnost. 

- Proširenje nije samo stvar tehnike i otvaranja ili zatvaranja poglavlja- rekao je Han za beogradski list.

HAN O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U SRBIJI: Brine me jačanje nacionalista!

Prema njegovim rečima, otvaranje poglavlja nije puko štikliranje polja i "nagradivanje" Srbije, veće je reče o zajednickim strateškim interesima.

Gradimo solidan, dugotrajan i pouzdan medusobni odnos. Uslovi za to postoje, oni su jasni, i prihvaceni od obeju strana - EU i Srbije - u našem okviru za pregovore koji je usvojen u decembru 2013. godine, rekao je on,

- A brza implementacija od strane Srbije, iskrena posvećenost svojim obavezama na vladavini prava i sporazumima postignutim u dijalogu s Kosovom, važan je preduslov- naveo je komesar EU Johanes Han.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srb

pre 7 godina

Који ће нам? Нека врати оно што је отео, то нам је вредније од његових поглавља.

DUSAN

pre 7 godina

Ma vise ste svakome dosadili.Ne trebaju nama nista vasa poglavlja. Ako je Hrvatska slika EU ne morate vise nijedno da otvorite.

nati

pre 7 godina

Siti smo vase destruktivne i krajnje pokvarene politike prema Srbiji,gubite se sa nasih prostora dok jos imate vremena.Vratite pre toga ono sto ste nam na najbizarniji nacin oteli i nadoknadite onu stetu koju ste napravila bombardovanjem,sram vas bilo.Vasu sizofreniju koju ste uneli u politiku,z adrzite za vas,ne mojte je prodavati  malim i siromasnim zemljama.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija