• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.12.2016

20:17

PUTIN POSLAO OŠTRU PORUKU ZAPADNIM MOĆNICIMA: Srbiju više niko ne sme da pipne!

Politika

PUTIN POSLAO OŠTRU PORUKU ZAPADNIM MOĆNICIMA: Srbiju više niko ne sme da pipne!

Podeli vest

Pozicija Rusije je ojačala, pa Zapad mora da se pridržava međunarodnog prava i poštuje interese Moskve. Neću dozvoliti da se ikad ponove strahote poput bombardovanje Srbije 1999, upozorio je šef Kremlja

Srbiju više niko ne sme da pipne, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je juče u intervjuu za rusku televiziju NTV rekao da je pozicija Rusije u svetu danas toliko ojačala da Zapad mora da se pridržava međunarodnog prava i poštuje interese Moskve, te da neće dozvoliti da se ikad ponove strahote poput bombardovanja Srbije 1999.

Problemi u Siriji i uopšte na Bliskom istoku obili su se o glavu istim onima koji su započeli ratove u bivšoj Jugoslaviji, intervenisali protiv bosanskih Srba 1995. u BiH, bombardovali Srbiju 1999. bez odobrenja UN, otcepili Kosovo...

Vraća se ravnoteža

Putin je izjavio da pokušaj Zapada, prvenstveno SAD, da stvori jednopolarni svet nije uspeo.

- Pokušaji nekih sila da svet kreiraju po svom ukusu su propali. Sa rastom ruske moći ravnoteža u svetu se polako vraća. Već živimo u drugačijim vremenima. Rusija se uvek zalagala za poštovanje tuđih interesa prilikom odbrane svojih. Po tom principu nameravamo da izgradimo odnos sa svojim stranim partnerima - naveo je šef Kremlja.

 

 

Prema njegovim rečima, glas Moskve doskoro niko nije želeo da sluša jer je imala ograničene mogućnosti da utiče na situaciju.

- Naš stav je oduvek bio jasan. Ne može se ništa raditi bez dozvole - bez rezolucija UN, bez odobrenja međunarodne zajednice. Treba poštovati tuđe zakone i međunarodno pravo, ne mešati se u unutrašnje stvari drugih zemalja bez mandata UN. Međutim, Zapadu to nije odgovaralo, zbog čega nije želeo da nas čuje - smatra ruski predsednik.

 

 

Kako je istakao, posle godina takvog ponašanja ispostavilo se da njihov način nije rešio nikakve probleme, već je samo doneo haos.

- Problemi u Siriji i uopšte na Bliskom istoku obili su se o glavu istim onima koji su započeli ratove u bivšoj Jugoslaviji, intervenisali protiv bosanskih Srba 1995. u BiH, bombardovali Srbiju 1999. bez odobrenja UN, otcepili Kosovo od Srbije, ušli u Irak i Avganistan, izveli takozvano Arapsko proleće, napali Libiju 2011... - podsetio je Putin.

SAD su krive

Ruski predsednik je, međutim, naglasio da se takve stvari više neće ponavljati jer je moć Rusije u međunarodnoj areni porasla.

 

 

- Nekada nisu hteli da nas slušaju. Čuli su samo jake i agresivne glasove. Ta situacija se sada

Ako je Tramp pametan, brzo će shvatiti

Vladimir Putin polaže nade da će novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp brzo shvatiti kako svet treba da funkcioniše.
- Tramp je bio trgovac i preduzetnik. Danas je državnik, predsednik SAD, jedne od vodećih zemalja sveta, jedne od vodećih ekonomija sveta i vodeće vojne sile. S obzirom na to da je bio uspešan u biznisu, verujem da je pametan čovek. Stoga, ako je zaista pametan, znači da će potpuno i dovoljno brzo shvatiti novi nivo odgovornosti. Polazimo od toga da će delovati upravo sa te pozicije - rekao je ruski lider.

menja. Nije tajna i mislim da je svima jasno da su sada mnogi naši partneri privrženiji poštovanju međunarodnog prava, i to samo zato što se ponovo uspostavlja ravnoteža sila u svetu - zaključio je Putin.

Inače, ruski lider odavno kritikuje Zapad zbog zanemarivanja interesa drugih zemalja u svetu i zbog nepoštovanja međunarodnog prava. Međutim, svetskim liderima se u pamćenje najviše urezao Putinov vizionarski govor iz 2007. na konferenciji o globalnoj bezbednosti u Minhenu.

Tada je kritikovao jednopolarnost u međunarodnim odnosima, kriveći za to SAD.

Optužio je Vašington da provocira novu trku u nuklearnom naoružanju, širi NATO u Evropi, koristi brutalnu vojnu silu bez mandata UN i stvara probleme na Bliskom istoku, koji bi mogli da dovedu do jačanja islamskog ekstremizma.

Sve što je Putin tada rekao ispostavilo se kao tačno, što su na kraju mnogi svetski državnici i priznali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Е, где си био кад је ... - "грмело"...?

Ne plaši se

pre 7 godina

izađi ispod kreveta,ne grmi više.Tulipanu Bnatski!!!

Nonsense

pre 7 godina

Путин се спремао да буде оно што је данас, ми смо случај за докторат и оставили смо утисак на човека чим нас толико помиње. Велики је то ударац за Русију кад не може да помогне свом савезнику и братском народу, али је данас ситуација другачија, данас Србија има сву подршку од Русије од дипломатске, економске, војне, културне и сваке друге.

ziva

pre 7 godina

bravo legendo sad ce sunce da bije nad nasom ljemljom srbije

Lala iz Banata

pre 7 godina

Да си био са мном тамо где је "грмело" - не би данас тако слабо "лајао" на...- звезде...!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Не плашим се...Ни "мртвих" будала...! .. А камоли... Вас - живих...!! Да сте "живи и здрави"... Јер да нема Вас таквих, не било ни паметних !

Lala iz Banata

pre 7 godina

Камо лепе среће за тебе да си Ти разумео шта сам то ... - рекао...! Блаженима - царство небеско...!

nada

pre 7 godina

Da vidimo i to ako bude trebalo !!!!!!!!!! Dali smo braca ili ne ?????????

misko

pre 7 godina

I st sada oteli su mi kucu u prizrenu ja zivim u baraci u srbiji . dokle vise . sramota

ilija

pre 7 godina

ajde bre misko mozes da je vratis ako je vec nisi prodao i postao surcinac.znam da se salis i srecno beogradzanine.

petar123

pre 7 godina

kako su ti oteli kuću kad si je prodao za masne pare kao drugi nemoj lagat

DJovan

pre 7 godina

Čitao sam I druge novine, ali nigde decidno ne piše ovako, pa za to se može sumnjati da je ovo samo Informerova izvedba, a sve zbog veceg tiraža, džaba ovo pišem jer ga na ovom Portalu neće niko videti, a što će me samo uveriti da je ovo Informerova prica, kao o mnoge druge, kad je u piranju RUSIJA - SRBIJA. ŽIVELA naša braća RUSI.DJovan

DJovan

pre 7 godina

Svaka cast uredniče, ti si retko mudra čovek, znaš igru.

vlada

pre 7 godina

....ja se "divim" idiotima, amerofilima, koji su nas u dvadesetom veku više pobili, nego austrougarska i nacistička nemačka!

alek

pre 7 godina

samo izuzetno neuk covek, koji ne zna ni osnove istorije srpskog naroda moze da napise (lupi) ovako nesto. nista gluplje odavno nisam procitao.Za vreme prvog svetskog rata srbija je ostala bez trecine stanovnistva, u to vreme blizu milion i po ljudi, za vreme drugog svetskog rata je oko milion srba ubijeno. znaci reci kad su to amerikanci ubili dva i po miliona srba i onda ce tvoj komentar imati smisla. knjigu u sake i pocni da ucis srpsku istoriju da se ne sramotis vise ovakvim frapantnim neznanjem

simeon

pre 7 godina

iskoristio nase kosovo da-bi mogao krim pokoriti.a nama trubi danas kada je kosovo priznato kao drzava od preko 120 zemalj sveta.

zucko

pre 7 godina

Zoki,dok god je vas zutih izdajnika i onih koji sve gledaju kroz dolar i kako ce te od drzave ukrasti tesko ce nama iko pomoci.

Jednostavno

pre 7 godina

Ako je srpska vojska naucila lekciju I vise nema namjeru djelovati izvan granice Srbije Nece vise biti niti bombardiranja Srbije

Peca

pre 7 godina

Jednostavno ti moras da shvatis dokle je Srbija. Srbija oslobadja svoju državu koja je okupirana davno. Ti sto dugo traje ne znaci da smo zaboravili dokle su naše granice. To sto su nas pobili i istrebili sa nekih naših livada i kamenjara ne znaci da to mi nećemo hise vratiti. Hoćemo , potrebno je vreme, bolja i pravi trenutak . To će doci . Pre 20 godina sam rekao Amerikancu u Africi " doci će vreme kad ćete puknuti ko prenapunpani balon " on se nasmejao e sad se ja smejem

exSer b

pre 7 godina

a gdje je za tebe granica? Na Dunavu? Ti ne bi branio ni granice BG pasaluka.

Sudija

pre 7 godina

Granice Srbije su potpuno drugacije od tvog vidjenja.

Boogeyman

pre 7 godina

"Srpska vojska" kako je nazivaš je branila žene, decu i stare ljude koje su pič.ice od "komšija" počeli da kolju i proteruju sa svojih ognjišta jer su samo njih i smeli da napadnu, a kad je srpski narod reagovao, onda su te "komšije" počele da cvile zapadu "pomažite ako Boga znate pobiše nas Srbi". Dragi "komšija"... vi i dan danas ljubite zapad i NATO u dupe u znak zahvalnosti što su nas bombardovali i 95. i 99... Dragi "komšija"... pradedovi su vam se borili na strani Austrougarske... dedovi su vam se borili na strani Hitlera i u Jasenovcu klali sve srpsko... i staro i mlado... očevi su vam 90-tih OPET KLALI srpske žene i decu!!! Pa dokle "komšija" da vam tolerišemo KLANJE srpske dece... Znaš "komšija", doći će dan... u ne tako dalekoj budućnosti... kada ćemo zbog višedecenijskog klanja srpske dece... doći kod vas! Onda ćete shvatiti koliko ste pogrešili što ste decenijama unazad klali srpsku decu... "komšija"!!!

NOVICA

pre 7 godina

Kakav jednostavan idiot.... Niko ne deli srpskoj vojsci lekcije, ona deli drugima lekcije....Ne zaboravi tupadžijo...a ako si nepismen uzmi malo istoriju.....

bombarder

pre 7 godina

Ne boj se djelovat cemo na vas kao ujed tarantule!!!

Aleksandar

pre 7 godina

Мораће војска да обнови лекцију.

Vlad

pre 7 godina

Oda radosti..mirotvorci ubili 300 000 zena i djece u siriji..alepo novi vukovar..hirosima...dokle lazne vrijednosti..doping u sportu..sve naj..

milica

pre 7 godina

Ovaj Putin ce bre puci od botoksa ,ima da ga ubije peglanje

nati

pre 7 godina

Ako ovo nije Informerovo preuvelicavanje Putinove izjave,onda mozemo mirno da spavamo i da se zahvalimo na ovako divnoj podrsci.Ako  on i Tramp budu na istoj relaciji, onda ce se svet vratiti u normalu,a americke siledzije i zlocinci nece moci da vrsljaju po svetu i neguju svoju sizofreniju,stvarajuci haos i rasulo svuda gde se pojave.Putine,najveci svetski lideru,spasi svet od ovih americkih i evropskih nakaza, koje za malo da uniste sve na planeti.Potrudi se da ti idioti  odgovaraju za sve zlocine koje su pocinili po svetu.\n

slikar

pre 7 godina

@jednostavno.Gospodine vama nije draga istina već ono sto vam je interes.Srbija je delovala izvan svojih granica.jeste.i to s punim pravom. branila je Jugoslaviju za koju smo svi mi u vojsci položili zakletvu.a zna se sta to znaci.ne možete vi da razbijete Jugoslaviju a da ne pitate sve narode i njoj da li to isto žele.Srbi su svuda bili konstitutivni narod.a to valjda znate šta znači e to vas veliki Franjo nije imao pojma o tome koga vi doživljavate kao neko božanstvo a bio je klasičan autsajder koji je pobio toliko nedužnih i hrvata i srba i bošnjaka jednostavno je hteo silom preko leseva do cilja.a moglo je i bez toga ali ne sa tom ustaskom lobanjom.ne može da se mrzi drugi narod a da bi tvom bilo bolje.fasizam nema budućnost n

Ljubo

pre 7 godina

Iskreno se nadam ,a strah uvek postoji ,da Vi Rusi ,prvenstveno nikada necete dozvoliti sebi ,da Vas neko nasanka kao u ratu protiv Japana davne 1903-1905 g. Da se ne obrukate kao prema Carskoj Rusiji .Da vam opet zapad ,ne uvali neki komunizam- jadizam,da Vam ne dodje na celo covek poput Jeljcina ( zapad opet) ,da Vam alkohol ne ispira mozak ,i natalitet opada .E onda sigurno mnogima ,pa i Srbima ce biti bolje....

xx

pre 7 godina

treba ove amerofilove pohapsit , treba da se odmah djeluje na osnovu realne situacije - ako je vec takva. pocnite od ovakih komentatora , sta ce nam takav olos medju nama osim da nam razbija glave u lose osvjetljenim sokacima zato sto zelimo red u svojoj kuci !

nevena

pre 7 godina

Car. Lepo su ga Rusi u Hilandaru na liturgiji stavili da sedi u stolici gde su sedeli samo carevi. CAR

Aleksandar

pre 7 godina

Ameri su zavrsili posao i sada je Rusija jaka. Dogovaraju se oko cene nafte, a kao jaki Rusi.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Путин је озбиљан човек и овакву гадост и глупост може да измисле само службе које ово пласирају својим плаћеницима који даље узбуњују грађане, он не зна да ли ће Русија бити нападнута,а не Србија.Русији прети Колинда слањем војске кога ће Русија да штити,ово је измишљотина да би српски издајници могли да је пласирају,чиста велика лаж, руских лобиста,не бирају средства.

mica trocevka

pre 7 godina

da je cevi topio kao galebovi što su radili on ih je množio množio i preuzima kajasi u svoje ruke.

Ali Šele

pre 7 godina

Ovo je ona stara Slobina izreka, Srbe ne sme više niko da bije osim naše i vaše milicije

dejo

pre 7 godina

Tako je Putine ne daj nikom od tih stranih mocnika da naprave neko zlo u Srbiji pomogni joj sto vise ,steta je samo sto ne mozes ovamo i u Crnoj Gori jer bi bolje bilo da smo sa vama Rusima Putine nego sto ce Crna Gora da udje u NATO koji se raspada

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija