• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2016

23:37

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ BEZ PARDONA: Smanjiti platu Zaštitnika građana!

Politika

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ BEZ PARDONA: Smanjiti platu Zaštitnika građana!

Podeli vest

Poslanik SNS Vladimir Ðukanović amandmanom na predloženi bužet za 2017. godinu tražio je da se plata Zaštitnika građana umanji na nivo plate predsednika Vlade Srbije

Ðukanović kaže da je taj amandman, kojim je tražio smanjenje plata i zaposlenih u kabinetu Zaštitnika građana, licno podneo i da je svrha amandmana da ukaže na jednu anomaliju na pojedine funkcije u državi koje su po njemu neprimereno visoko plaćene.

- Ne vidim razloga zbog čega bi Zaštitnik građana s obzirom na nivo poslova koje obavlja bio više plaćen u odnosu na nekog ministra, predsednika vlade ili predsednika države- naveo je Ðukanović.

Kaže da zna da njegov amandman nije u skladu sa zakonom, ali da je njegova svrha bila da se više skrene pažnja javnosti na to da se Zakon o zaštitiniku građana promeni, ali i da se vidi kakve će biti reakcije.

- Nadam se da će skupština to usvojiti, mada moram da priznam da nisam ni od od koga tražio podršku niti se konsultovao. Tražio sam to zato što smatram da je tako nešto ispravno. Videćemo šta će biti dalje u skupštinskoj raspravi- navodi Ðukanović.

Fascinirala ga je, kaže, neverovatna odbrana ombudsmana Saše Jankovića u medijima koji su “odmah skočili sa tom pričom da to nije u skladu sa zakonom”.

- I tu su pokazali svi koji njega podržavaju i on sam najgoru moguću bezosećajnost. Ali da je moralno da toliko baš primaš para? Nudim nagradno pitanje šta je to uradio i koga je to zaštitio do sada- rekao je Ðukanović.

Informer

Postoje funkcije, kako kaže, koje treba da budu dobro plaćene, navodeći guvernera NBS, predsednika Ustavnog suda I zaposlene u Kontroli letenja.

Naveo je da je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković ima bar za 300.000 dinara manju platu od nekadašnjeg guvernera Dejana Šoskića, te da nikada niko nije Šoškiću prigovorio što ima toliku platu ali je uvek “povika” na Jorgovanku Tabaković ako ima visoku platu.

- Saša Janković ima bezmalo skoro identičnu platu kao Jorgovanka Tabaković i nikada nema napada za njega koliko on platu prima od nas građana, pritom ne radi gotovo ništa nego vrši svoju političku promociju, a konstantno imamo napade na Tabaković- kaže Ðukanović.

To je, kaže, licemerje koje je samo želeo da ispliva, navodeći da previsoku platu imaju institucija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije.

- O svemu tome bi trebalo razmisliti, da me neko ne optuži da je ovo udar na neke nezavisne institucije, to su gluposti. Ja samo govorim o nivou rada. Mnogi ljudi u ministarstvima daleko više rade od njih, i mnogo čak i opasnije stvari pa nisu plaćeni na način kao što plaćena dotična gospoda i njihovi kabineti- navodi Ðukanović

Dodaje da su rezultati njihovog rada katastrofalni.

- S tim što posebno izdavajam rad gospodina Jankivića koji je više bio njegova politička promoicija. To je je nešto što je po meni potpuno skandalozno i neprimereno- zaključio je Ðukanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mil

pre 7 godina

A cela pomama je nastala kada se pobunio protiv rusenja u Savamaloj, nelegalne gradnje Zukorlica, Tominih vikendica i kritikovanja Vucica. To je dovoljno da postanes uzrok sve bede u Srba, drzavni neprijatelj i glavni negativac. Pre godinu dana niste ni znali ko je taj covek. Jos sad kada ce mozda da se kandiduje, zubima bi ga rastrgli da mozete, sme da se suprotstavi Svemogucem! Kakav narod..

miloš

pre 7 godina

Lave na stranu taj politički deo,a KOLIKA JE TVOJA PLATA FRAJERU. Meni smeta da on ina 3000€. Za čije babe zdravlje on to prima.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Неспорно је, да је nonsens да заштитар (по неком општем правном акту) има веће зараду и од председника државе и од председника Владе. То се односи и на повериоца. Када је то пре једну деценију установљавано, хтело се са високом зарадом спречити примање мита од стране лица који ће бити заштитар односно поверилац. Међутим, ововременска лица која обављају предметне функције, у последњих неколико година су се одметнули и од народа и од државе. То није добро. Не сме у држави да буду одметници лица која обављају државни посао. У том светлу је добра иницијатива да им се смање зараде. Међутим, јасно је, да за то није надлежан Закон о буџету, већ прописи који су установили и заштитара и повериоца. Али нека, нека се прича о овој двојици лица и о њиховим помагачима и подстрекачима. Србији је доста побуњеника, одметника, превратника, пучиста и сличних незаконитих и непримерених понашања.

Goran

pre 7 godina

Plata zastitnika gradjana je neopravdano velika!

Bob

pre 7 godina

Nadamo se da će nas država konačno zaštiti od zaštitnika gradjana,izmedju ostalog i smanjenjem enormnih primanja...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija