• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2016

20:49

VUČIĆ NA SIMPOZIJUMU U ŠVAJCARSKOJ: Srbija na putu ekonomskog oporavka, idemo u EU!

Politika

VUČIĆ NA SIMPOZIJUMU U ŠVAJCARSKOJ: Srbija na putu ekonomskog oporavka, idemo u EU!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je na simpozijumu "Wolrd minds" u Švajcarskoj poručio da je Srbija na putu ekonomskog oporavka sa privrednim rastom od 2,8 procenata i čvrsto na evropskom putu

- Razmišljao sam kako svoju zemlju najbolje da predstavim. Poslednjih 17 godina nismo imali nikakav rat, što je rekord. Mnogo ratova prošlo je našom teritorijom, mnogo smo ljudi izgubili. Danas smo na dobrom putu, putu ekonomskog oporavka. Bili smo na ivici ekonomskog opstanka do pre tri godine, a danas imamo suficit - istakao je Vučić na simpozijumu koji je danas otvorio sa predsednikom Švajcarske Johanom Šnajderom Amanom.

- Ovo je treća godina kako smo u MMF aranžmanu, imamo privredni rast od 2,8 odsto, a nadamo se i boljem - istakao je premijer dodajući da je Srbija značajno napredovala i na Doing Busineš listi. 

Čvrsto stojimo na evropskom putu, a sledeće nedelje biće otvorena još neka poglavlja u procesu evrointegracija. Danas Srbija ima dobar poslovni ambijent za sve strane investitore. Imamo najbolji grad u regionu, otvoren za turiste iz svih zemalja. Pozivamo vas sve da dođete i da se u to uverite - istakao je Vučić. 

Obraćajući se skupu, premijer Vučić govorio je i o situaciji u regionu, migrantskoj krizi, izborima u Americi, referendumu u Italiji, promenama u Bugarskoj, ekonomskoj saradnji sa Kinom i Emiratima, evropskom putu i predstojećim izborima u Srbiji, kao i dualnom obrazovanju.

 

 

- Jedna od najvažnijih stvari za mene u narednom periodu jeste reforma našeg obrazovnog sistema. Želim više povezanosti između potreba budućeg tržišta rada i današnjeg obrazovnog procesa. Želim dualno obrazovanje u kome bi sami đaci svakodnevno stavljali na probu u poslovnoj praksi ono što čuju na studijama i bili u mogućnosti da profesorima kažu - ne, to se u praksi ne radi više tako kako nas vi učite, radi se drugačije, bolje, jednostavnije, pogledajte i sami šta smo naučili. Da bi ovo bilo moguće, moramo prvo da stvorimo dovoljno jakih kompanija koje bi bile spremne da učestvuju u reformi, da ponude praksu mladima pre kraja formalnog obrazovanja - zaključio je Vučić.

Na simpozijumu „Wolrd minds“, zajednici lidera u nauci, umetnosti i ekonomiji predsednik Švajcarske je pozdravio srpskog premijera i naglasio da je Srbija značajan faktor u Evropi i zahvalio na podršci i želji srpske vlade da iskoristi iskustva iz švajcarskog obrazovnog sistema.

Šnajder-Aman je ocenio da su na delu digitalizacija i nova industrijska revolucija, koje će radikalno promeniti naše živote.

- Stoga, nauka i tehnologija mogu značajno da unaprede naše društvo, naročito u ekonomskom smislu - rekao je predsednnik Švajcarske.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srb

pre 7 godina

Чуј, идемо у ЕУ, а ЕУ се увелико распада, осим тога треба расписати референдум и питати народ. Мој глас ако до тога икада и дође ће бити једно велико НЕ.

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

Glasali ste Vucica , a njegov cilj je bio da se ide u Evropu , i sada kao da necete ! Ajde bogati ne lupetaj, licemeru jedan.

KoleM

pre 7 godina

EU I dalje čine najbogatije i najuređenije zemlje. Nažalost zbog tvog glasa oni pametni koji ne glasaju kao ti beže iz ove zemlje u tu EU. Srbija je inače siromašnija i od najsiromašnijih članica EU. Jedino što još u Srbiji radi su firme iz EU. Rusi jedino ulažu u pumpe da što više ispumpaju naše besplatne nafte, dobro de, daju i platu Bajatoviću.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija