• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2016

20:58

VULIN O SLUČAJU 'ČOKOLADICE': Ta količina mržnje i rasizma ne viđa se ni u ratovima!

Politika

VULIN O SLUČAJU 'ČOKOLADICE': Ta količina mržnje i rasizma ne viđa se ni u ratovima!

Podeli vest

Zar je moguće da će čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave, upitao je večeras ministar Aleksandar Vulin ocenjujući da su u Hrvatskoj u pitanju "džinovski koraci unazad, u najmračniju ideologiju - vraćanje ustaštva"

- Da li je moguće da se članica EU izvinjava jer dete može da pojede čokoladicu iz Srbije - upitao je Vulin povodom izvinjenja hrvatske predsednice, jer su se u paketicima koje je delila deci u Dubrovniku našle srpske čokoladice.

Kako je rekao za RTS, hrvatska predsednica nema potrebu da se izvini zbog ustaške zastave, polaganja venaca u Blajburgu i table sa ustaškim pokličom u Jasenovcu, ali se izvinjava zbog jedne čokoladice.

Vulin je dešavanja u Hrvatskoj nazvao rasizmom. 

- Pokušavam da budem pribran i ne odem u mržnju koju vode u Hrvatskoj zbog čega se bojim, bojim se za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Ako možete da se izvinite za čokoladice, šta je sledeće? - rekao je Vulin.

Ta količina mržnje i rasizma se ne viđa ni u ratovima, istakao je Vulin i ocenio da su u pitanju "džinovski koraci unazad, u najmračniju ideologiju - vraćanje ustaštva".

Vulin smatra i da Srbija to ne može sama da savlada, već da to mora da učini Hrvatska, a "možda i pre svega EU".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slobodan

pre 7 godina

ja mislim da nije skandal to sto rade hrvati, skandal je to sto mi srbi njih shvatamo kao bracu i dalje. ja cuvam jedan clanak koji je pre par godina izasao u politici, a u kome cinovnik za ljudska prava, isto ono sto je biserko u srbiji, poziiva na prestanak lementiranja, kukanja nad pobijenim srrbima u jasenovcu, jer to prelazi u govor mrznje. takodje se secam u najvecem naletu komunistickog bratstva i jedinstva 1956 godine na lewtovanjuu beogradskih skola u jelsi na hvaru, psovana je srpska majka, nasi vaspitacii su se tuklii sa indoktriniranim dalmatiincima, nazovi, hrvatima, iako hvar niikada nije bio hrvatski

Dera

pre 7 godina

Kakvi su to Srbi kojima smetaju Srpske cokoladice ? Znam , to su od svih Srba naj gori Srbi !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17