• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

09.12.2016

20:21

ŠOJGU NAREDIO, ZAVRŠITI SVE: Srbiji hitno isporučiti ŠEST MIGOVA 29 I MODERNO NAORUŽANJE!

Politika

ŠOJGU NAREDIO, ZAVRŠITI SVE: Srbiji hitno isporučiti ŠEST MIGOVA 29 I MODERNO NAORUŽANJE!

Podeli vest

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zadužio svog zamenika, generala Vitalija Antonova da hitno realizuje isporuku šest "migova 29" i modernog naoružanja Srbiji

Srbija može da računa na maksimalnu moguću pomoć Rusije u naoružanju i tehničkoj modernizaciji vojske!

U svim aranžmanima između dve države o isporuci najsavremenijeg oružja i opreme srpska strana biće tretirana kao članica Ruske Federacije, saznaje Informer!

Nema tajnih uslova

To je Informeru juče rečeno u više odlično obaveštenih diplomatskih krugova i u Beogradu i u Moskvi.

 

 

Uoči posete Rusiji premijera Aleksandra Vučića, koji će, kako je najavljeno, 21. decembra potpisati ugovore o isporuci šest aviona "mig 29" i drugog naoružanja našoj zemlji, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izdao je naređenje da se Srbiji u najkraćim rokovima pomogne.

Antonov pohvalio Srbiju zbog Sirije

General Vitalij Antonov, podsetimo, pohvalio je Srbiju zbog odluke da pomogne rusku inicijativu za slanje humanitarne pomoći civilima u Siriji. U tu humanitarnu akciju, osim Jermenije i Belorusije uključili su se i Srbija, Kina, Azerbejdžan, Indija i Kazahstan.
- Pružanje humanitarne pomoći sirijskom narodu predstavlja važan korak kad je reč o inicijativi Rusije u Siriji. Zahvalni smo svima koji nam pomažu - istakao je Antonov tom prilikom.

Kako saznajemo, za realizaciju tog posla Šojgu je zadužio najbližeg saradnika, zamenika ministra odbrane generala Vitalija Antonova.

- Na jednom od sastanaka ministar Šojgu je generalu Antonovu u prisustvu predstavnika srpske strane predao papir s listom potrebnog naoružanja i opreme, doslovce rekavši: Generale, završite ovo! Pomoći Srbiji hitno, sve što se može! - prenosi jedan od naših sagovornika. Prema njegovim rečima, Rusija pomoć ne uslovljava nikakvim kontrauslugama Srbije.

- Nema skrivenih uslova, nikakvih tajnih ugovora koji su navodno potpisani, a u kojima se Srbija obavezuje da neće ući u EU ili tako nešto. Sve te lažne informacije u srpskim medijima puštaju lobisti NATO pakta, koji po svaku cenu hoće da osujete dobre i partnerske odnose Srbije i Rusije - navodi naš izvor, i objašnjava da je ovde u pitanju "čisto i iskreno prijateljstvo i savezništvo".

- Predsednik Putin bez ikakvih zadnjih namera ili interesa želi da pomogne bratskom srpskom narodu. Ne pada mu na pamet da pomoć uslovljava. Znam da je mnogima na Zapadu teško da to razumeju, ali u međunarodnim odnosima ima primera iskrenog bratstva i prijateljstva, u kojima interes nije u prvom planu - navodi Informerov sagovornik, visoko pozicionirani službenik u ruskom ministarstvu odbrane.

Nema lepše vesti

Bratislav Gašić, bivši ministar odbrane, na drugoj strani kaže da nema lepše vesti od aranžmana sa Rusima.

 

 

- Reč je o značajnom pomaku u borbenoj gotovosti Vojske Srbije. Pogotovo za vazduhoplovstvo, koje je neopravdano, dugi niz godina bilo zapostavljeno. Radujem se tome i ponosim se što sam makar malo bio deo tog sistema - zaključuje Gašić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

" Има ли пилота у авиону "...? Нудим се за... - "пушкомитраљезца"...!!

IV

pre 7 godina

Kod takvih aviona i treba puskomitraljezac :-) Uzgred, cena novog mig-a 29 je 24,5 mil. Potrazite na internetu. Nama trebaju protivvazdusni sistemi, a to nam ne daju. Volim ruse, al ovo je bruka !!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Прапостојбина Руса је српски древни град Рас, одакле су давно пошли тамо где су сад...Зато они себе и називају " РАСИЈА" а не "Русија" како смо Ми волели да "изокренемо" ову ствар ( као и многе друге!) ... Расија је ЧУКУНУНУК прастаре Србије одакле су наши прађедови давно мигрирали ка северу - тражећи срећу и мир у широким тајгама и степама, где "мраз дрво цепа" али зато нађоше мира и спокоја којег овде на балкану - НИГДА НИЈЕ БИЛО...!! Понесоше ИКОНЕ и КЊИГЕ али...ни тамо ето мира не нађоше ( само привремено!) Јер Нечастиви не спава... и стално Вам "дува за вратом" и... - "прати трагове"...!! Србија је ПРАМАЈКА данашње Русије и сви иоле паметнији интелектуалци то знају...осим БУДАЛА...!

car Putin

pre 7 godina

Браћа Руси треба да буду поносни на своју власт, од Путина, Лаврова, Шојгуа, Захарове, Рогозина, Медведева, сви су руске патриоте и велики пријатељи српског народа, на ову вест о војсци може се само рећи СПАСИБО.

ljubisa

pre 7 godina

baš me zanima koje "novine"(ako se tako mogu i nazvati) šire laži i rade protiv Srbije i srpskog naroda a za sopstvene interese?...Prvo slovo je K drugo U treće R...a zadnja dva su IR,da ne pomislite na nešto drugo a to je ono kako bi se trebale novine i zvati.

milorad

pre 7 godina

нема нама пречих од Руса и Русије,СПАСИБО В,В,ПУТИНЕ,СПАСИБО РУСКИ НАРОДЕ

zoran13

pre 7 godina

Imenjace...hoce da obori, ali taj F-35 treba prvo da uzleti. Kako stvari stoje, moci ce da ga vozaju samo po pisti. Mig-29, pa jos poboljsana verzija, jeste vrhunski avion i moze da parira avionima kao sto su F-15, F-16, F-18 i slicne letelice. Prednost NATO zlocinaca je u sistemu osmatranja...AVAKS avionima koji iz daljine prate sve sto se krece pa navode svoje avione. To njih cini mocnim, a ne same tehnicke mogucnosti aviona, koje su neosporne, ali nista bolje od Mig-29.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Хм...Хм...кажеш 10 минута...? За 10 минута ни Вашингтона ни Лондона...

Ljubo

pre 7 godina

Ne sumnjam u postene namere Rusije prema Srbiji ,jer to je sada Rusiji najbolje ,najmocnije oruzje sto ne terorise drzave ,pomaze ,sklapa sporazume ,pomaze po pozivu u vojnim sukobima .A to radi na jasan i pravedan nacin ,kao sto je borba protiv radikalnog islama( rodjenog na zapadu) ...tezi povratku medjunarodnog prava ,koliko- toliko bolje suverenitetu svake drzavice ,dok je truli zapad kao fasisticka ideologija sve vise odvratan sirom sveta.

Anarhista

pre 7 godina

"...srpska strana biće tretirana kao članica Ruske Federacije..." jos samo da se ovo transformise u sledece: Srpska drzava je deo Ruske Federacije. Tog trenutka, svi nacisticki snovi o Balkanu odlaze kao jutarnja magla. Bolje biti gladan, go, bos, a imati 10 hiljada projektila prema Berlinu, Londonu i Parizu. Samo Sila Srbina Spasava

eheh

pre 7 godina

nije li tužno da jedna država ovisi o poklonima i milosti druge države?

Vladimir

pre 7 godina

Kao sto tvoja Hrvatska ovisi o milostinji i prosjacenju sa strane...Klecali ste na kolenima i moljakali Amere da vam poklone polovne hamere iz Afganistana i one helikoptere iz '80ih god. proslog veka. Ne brini ti za nas. Mi u svojim fabrikama prozivodimo sve ono o cemu vi Hrvati mozete samo da sanjate da cete ikad prozivoditi. Sve ono sto Srbi prave sopstvenim rukama u svojim fabrikama, vi Hrvati za isto to morate da dignete kredit i iskesirate masnu lovu Nemcima, Fincima i drugima, da bi kupili isto to sto Srbi prozivode u svojim pogonima po daleko nizoj ceni...Mi kao sto vidis nabavljamo samo ono sto u ovom trenutno ne prozivodimo sami.

DS

pre 7 godina

Pisalo se do sada pet-sest puta da je isporuka sest MIG-29 gotova stvar,naredjivali svi do Putina pa i sam Putin,tako da ja mislim da vec imamo najmanje tridesetak pomenutih MIG 29 i da nam ne treba vise.ni jedan. Hvala vam,braco Rus,gdje culi i ne culi.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Руску Федерацију.

sinisa

pre 7 godina

Bravo draga nasa braco budite uporni i prosvestite ove nase malo da se uzmu pameti da nebi bilo iznenadjenja ai kajanja.....

laza

pre 7 godina

Plasi me samo da ovo nije jos jedna prazna prica nase vlasti pred predstojece izbore, a sve mi mirise da je nazalost tako, pred izbore dobismo sve i svasta samo u svemir sto ne odosmo a posle izbora ko mi ma ne nismo mi nista obecavali taman posla, pa gde ste to culi ma nije moguce da smo mi to obecali, hajde sad vratite se realnosti, ....... vise nam niste potrebni do sledecih ozbora...........?????!;!!!!!!!

SRBIJA

pre 7 godina

Nisu samo avioni u pitanju tu je jos vojne tehnike ,ali kada se radi o avionima mig-29 nov ,avion mig-29 smt ili m 4+ gneracije ,kosta oko 50 miliona evra po komadu bez naoruzanja ,jedna raketa kosta oko 2 milona evra pa vi procenite dali je dobar ili nije ovaj moze se reci cak i poklon za Srbiju.Jer u istom paketu nasih 4 mig-29 aparat ide na kompletan remont, da dodam jos da bi da bi nas da smo kupili jedan nov mig-29 smt kostao u punoj opermi oko 65-70 milona evra pa vi procenite koliko bi kostali ovih 6 ili kada se remontuju ovi nasi postojeci 10 mig-ova 29 da smo ih dobili polovne po pravoj ceni o novima je izlisno i govoriti nemamo mi tih para ni za jedan nov a ne 6.Tako da je srbija dobila mnogo i ta saradnja treba da se nastavi jer ce tu biti dace bog i raketnih sistema teknova ,oklopnih vozila,helikoptera mi-24.

goran ujce

pre 7 godina

Kad je Rus podigao pusku na srbina...Mismo braca, dusu imamo...jeste i otkaceni...ja volim Ruse ..kraj!

Peca

pre 7 godina

@goran ujce I ja volim Ruse ali jos više volim Ruskinje . Brate sto dobro izgledaju a vole da imaju decu nisu ko ove naše napumpanih usta i sifona čista plastika .

al zamalo

pre 7 godina

evo stize tek sto nije..a sta ce mo kad nebudu dosli ti migovi?kakav spin onda da pravimo

Tesla

pre 7 godina

Lepo od brace rusa! Nas srbe jedino atomske bombe mogu sa sigurnoscu sacuvati. Kad bi ostali videli da ih imamo, niko se ne bi usudio da nas napadne. Ovako, hranicemo svoj ego i ponos sa sitnijim oruzjem. Ma, treba rusima dati 2 baze. Jednu da naprave u Vojvodini i jednu prema Kosovu na jugu. To je sigurnije resenje od ovih 6 polovnih aviona. Poredjenja radi, kad je Nato prve noci napao, krenuli su sa hiljadu aviona. Da, da .....1000 aviona u prvom naletu. Ceo radarski monitor je svetleo. Zamislite to. O tome vam pricam.

Vlado

pre 7 godina

ljudi to su mnogo osetjiva pitanja to oruzije iz Rusije koje navodno dolazi sta mislite da je to tek tako jednostavno na voz i aj u Srbiji...svasta pa ove zapadne hijene ce sve uciniti da jih ne dobijemo i plasim se da ako jih dobijemo bicemo povovo podvrgnuti raznim posledicama i novim provokacijama-eto razlog jos veci da se i Hrvatska naoruzava tim sto ona zeli..zlu ne trebalo ali treba je imati sve u vidu...prema tome ja licno se zalazem vise da nam posalju i iskandere"heheh..."ali-sto narod kaze otom potom...salu na stranu...vojsku je treba obnoviti i ojacati to se mora uraditi kako nam glava zna ali sve onako kako zakoni predpisuju mislim na ove iz EU..jer plasim se da nas nebi to kostalo a tek smo poceli malo da se obnavljamo kao Srbija...Polako ali pametno..mada to nasi experti znaju mnogo bolje od nas...

Mile

pre 7 godina

Ako Srbija ne ojaca svoju vojsku , nestace ? Pored aviona mora da ima mocne dalometne raketne sisteme zemlje /zemlja i zemlja vazduh .

Felix

pre 7 godina

A kosmodrom u Bajcetini? Kad pocinje gradnja? Sta kazu vasi izvori iz kabineta V.V. Putina?\n

zoki 62

pre 7 godina

Sta nam to ne dadose pre 1999.godine, da razbijemo Nato, nego nam sve porusise? Nije tada bilo brata Putina da im pokaze "misice".

braca

pre 7 godina

Jer bi mogli braca Rusi da nam pod hitno posalju prirodno plave i lepe Ruskinje,da zamenimo ove nase vostane,operisane i ofarbane domace proizvodnje karakusljive sponzoruse

pantelija

pre 7 godina

Nema Srbija para da kupi ni jedan dron, a ovi novi Rusi nista ne daju za dzabe ili za izjave ljubavi. Samo za keš, a može i zlato. Pitajte Asada.

Vladimir

pre 7 godina

Sto bi Srbija kupovala dronove i bespilotne letelice kada mi sve to pravimo sopstvenim rukama. Proguglaj malo o nasim bespilotnim letelicama pre nego sto izvalis jos neku glupost.

KRasiva

pre 7 godina

Koliko je Informer pisao o ruskom i kineskom nauruzanju koje dobijamo do sada bi trebali da imamo 600 aviona. Kako bre mozete vise ?

Lolo

pre 7 godina

Nisam znao da Srbiji treba vojna pomoć.Zar treba od nekog da se branimo ili treba da napadamo?Znamo kako su prošli oni koje je Srbija branila, a i kako je prošla Srbija. Još se nismo oporavili, a kad je trebala ta ruska pomoć onda je nije bilo.

Milan

pre 7 godina

русија је сјебана од 1918 год од стране јевреја и полујевреја који смишљено уништавају православне Русе и остале народе у Русији чинећи их еконимским робовима у својој земљи. Русија је данас феудална држава којом и даље управљају олигарси који су јеврејског порекла, а овај последњи полујевреј ( Путин) кога многи овде воле наставља да ради за јевреје и њихове интересе у Русији. Па ви сада добро видите ко данас управља Русијом, али даће Бог красни уједониће се хришћани и кренути у борбу против јеврејског зла које данас влада свјетом

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija