• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2016

13:37

ÐUKANOVIĆ: Brane svoje plate, za građane ne mare!

Politika

ÐUKANOVIĆ: Brane svoje plate, za građane ne mare!

Podeli vest

Jedino što su Saša Janković i Rodoljub Šabić za svog mandata "vatreno" branili jesu njihove plate, izjavio je danas poslanik SNS Vladimir Ðukanović navodeći da bi svima u Srbiji daleko bolje bilo da su oni makar delimično štitili građane

Povodom saopštenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića koji je naveo da predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković obmanjuje javnost i da je iznosila "grube neistine" o visini njegove plate, Ðukanović je rekao da se u raspravi u Skupštini nije pričalo o njegovoj plati, nego o plati ombudsmana Saše Jankovića.

- Pošto on (Šabić) kaže da mu je plata svega 194.000 dinara, što je nešto više od 100.000 dinara nego što premijer prima, ja ću se iskreno založiti da u buduće mi poslanici u Skupštini prikupimo dobrovoljni prilog za njega, ili da se eventualno donese neki član zakona kako bismo mu malo povećali platu pošto mu je očigledno malo tih 194.000 što prima - rekao je Ðukanović novinarima u parlamentu.

Veruje, kaže, da bi svima u Srbiji bilo daleko bolje da su Janković i Šabić makar delimično štitili građane, ili ukazivali na određena kršenja zakona, kao što su se tako vatreno uzrujavali kada bi se pomenula njihova plata.

- No, šta da radimo. Očigledno njihova plata je nešto što je za njih najbitnije, a za građane ko mari - zaključio je Ðukanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jole

pre 7 godina

Jankovic i Sabic su dokazani politikanti koji zarad licnog koristoljublja svoje funkcije zloupotrebljavaju u podrsci plasiranju lazi i obmana "demokrata" .

Lala iz Banata

pre 7 godina

Е мој Ђука, док си на Радио-Фокусу снимао за народ... У Посланичкој фотељи - брзо си га заборавио...! Тако је то...Сит гладном није никад веровао...! А ти си сада и ... - "пресит", па делиш онако задриго, општенародне лекције, без... - "народа"...!! ( А и шта ће ти....* ?)

zrenjaninka

pre 7 godina

Шта ће плата некоме ко седи у 4. Управна Одбора...?

kolo

pre 7 godina

Jos se ni za koga ni priblizno nisu zauzeli koliko u odbrani svojih previsokih primanja .

uros

pre 7 godina

Dok su bili na vlasti jasno su pokazali koliko ih zanimaju gradjani,sramota!

nenad

pre 7 godina

kako ih nije sramota,kolike plate a nista ne rade

Nevena

pre 7 godina

I nije ih briga, interesuju se samo kako će što više novca za sebe obezbediti.

mala

pre 7 godina

Nadam se da ce takvi uskoro biti skinuti sa tog mesta i da ce se dovesti neko ko ce zaista raditi posteno i za mnogo manje para.

mala

pre 7 godina

Zato sto znaju i svesni su toga kolika primanja imaju.

nati

pre 7 godina

Plate im pod hitno smanjiti ispod premijerove,ako jedan lekar specijalista jedva izadje 80-100 hiljada sa dezurstvima,ovi neradnici treba da se isteraju sa posla.M. rs iz Srbije bruke jedne.\n

Lela

pre 7 godina

Nije narod glup,vidimo i sami ko su sabic,i sasa radulovic,njima je bitna sopstvena korist!

sasa

pre 7 godina

Laznog zastitnika gradjana nikad i nije bilo briga za gradjane.

UNO MOMENTI

pre 7 godina

Preko milion penzionera sa 4o godina radnog staža nema godišnje penziju koliko oni imaju mesečne plate, da li je to zaštitnički i poverenički?

lici

pre 7 godina

Trebalo bi gradjani da se organizuju,na peticionu kolektivnu tuzbu protiv sarlatana Jankovica i cirkuzanta Sabica,da nam vrate sve do dinara sa kamatama,do sada uzeto na ime plata za duplo golo!

lici

pre 7 godina

Krajnje je vreme maknuti sa tih mesta ove dve pijavice,koji su politizovali svoje polozaje,umesto da rade za sta su masno placeni,smeniti sljam odmah!

bucko

pre 7 godina

Njih samo interesuje ono od cega ce imati licnu korist.

profesor

pre 7 godina

Šta je to njih 200 hiljada dinara, prava sitnica .Neko za to radi osam meseci. Bezobraznici.

miki

pre 7 godina

Mnogi od nas rade za minimalac...Jedva se sastavlja kraj s krajem

bojana

pre 7 godina

Izvanredno rade njih dvojica, sebi 3500evra plata a gradjanima serviraju veliku moralnost. Fuj!

Levcanin

pre 7 godina

Uopste se nisu bunili sto vecina gradjana male plate. Verovatno to ne primecuju od gomile para Koje primaju.

XXL

pre 7 godina

Čudna malo hajka na Ovu dvojicu dok NIKO iz Režimske stranke NE napada za duplo veće plate svojih partijaša koje čuvaju kao malo vode na dlanu.

Tina1

pre 7 godina

Nadam se da ce takvi uskoro biti skinuti sa tog mesta!!!

tika

pre 7 godina

Pa sad kada im trebaju glasovi pocece i ljudima malo da se bave.

Milan

pre 7 godina

Neće ni njihova doveka, još malo i mandat im ističe, a onda doviđenja gospodo kvazi zaštitniče i kvazi povereniče.

gogilo

pre 7 godina

Plate su im nenormalno velike, zato se oni toliko i bune, jer je javnost saznala koliko primaju za taj svoj nerad i politikantstvo.

paramonte

pre 7 godina

Sta drugo i znaju ovi iz opozicije,nikad nisu radili a primali platu,prosta pljacka naroda,sreca pa im niko vise ne veruje jer to treba da se zaustavi na vreme

Elena

pre 7 godina

Janković i Šabić se kao bore za narod, ali kada bi trebali da se odreknu dela plate za boljitak života svojih građana, tada to ne mogu.

Goksi

pre 7 godina

Naravno da brane svoje plate i radno mesto. Zamisli da primaš 400 000 dindži a da ništa ne radiš!

Ana

pre 7 godina

Oni nisu ni zasluzili da primaju platu jer su strani placenici.

Pioneer

pre 7 godina

Tesko da ce oni ikada da stite gradjane. Osladio im se polozaj i ogromne plate koje imaju, pa bi jos. E, pa ne moze. Ostace i bez toga sto imaju.

Jovan

pre 7 godina

Plate su jedino sto im je bitno. Obicni olosi koji trebaju biti smenjeni i to sto pre. Boli njih uvo za gradjane.

VEDRANA

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Vladimir Đukanovic,bas njih dvojicu briga za gradjane Srbije oni brinu samo za svoje plate, ali se nadam da nece dugo biti na mestima koja zloupotrebljavu i u licne politicke promocije.

Zoran

pre 7 godina

Svi funkcioneri misle samo na svoja primanja sve ostalo po njima je sporedna stvar.

lela

pre 7 godina

Kakva crna njihova briga za nas gradjane.Samo ih kes zanima.

Đurkov

pre 7 godina

Ko ne bi branio platu i funkciju na kojoj zaradi platu od trista hiljada!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17