• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2016

15:04

VUČIĆ: Daćemo priliku i Kataru da ulaže u Srbiju, sutra s Lavrovim o političkoj, ekonomskoj i vojnoj saradnji

Fudbal

VUČIĆ: Daćemo priliku i Kataru da ulaže u Srbiju, sutra s Lavrovim o političkoj, ekonomskoj i vojnoj saradnji

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, upitan zašto tužilaštvo i dalje ćuti u vezi sa slučajem Savamala, a on sam izjavio da je u rušenje umešan vrh gradske vlasti, da to i dalje misli, ali da on nije tužilac.

- To što sam rekao, ne znači da sam tužilac, i mislim kao što sam mislio - rekao je Vučić novinaru televizije Aldžazira, kojeg je zatim upitao da li je to katarska televizija. 

Kad je dobio potvrdan odgovor, rekao da ne moraju da se sekiraju što "neki drugi Arapi" ulažu novac u Beograd.

- Nemojte da se sekirate, ovde je sve pod kontrolom. A čini mi se da je Katar davao pare u Srbiji nekom od predsedničkih kandidata - primetio je.

Katar je prijateljska zemlja Srbiji, dodao je i "zato ćemo im dati priliku da u nju ulažu koliko god žele".

- Samo nemojte da nam rušite poslove jer ih dajemo drugim zemljama iz zaliva. Moj je posao da radim za Srbiji, a ne za muslimansku braću ili neki panislamski pokret - poručio je Vučić. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim razgovarati sutra o političkoj, ekonomskoj i vojno-ekonomskoj saradnji, i da očekuje ozbiljan i otvoren razgovor. Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da bi tema razgovora trebalo da bude i Petrohemija i plaćanje zaostalih dugovanja.

- Ako bude povoljna cena primarnog benzina u godinama koje su pred nama, pošto Petrohemija danas ima 50 miliona na računu, ne bi trebalo da bude problema - rekao je Vučić.

On je dodao da je mnogo teža situacija sa Azotarom i MSK, zbog rasta cene gasa.

- Mislim da tu moramo da idemo u privatizaciju i dovedemo one koji lakše mogud a dođu do ruskog gasa nego mi. Time ćemos e baviti u narednom perodu i očekujem da ostvarimo dobre rezultate - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kurir djoka

pre 7 godina

Napravise od dve barake skandal a sta je sa hiljadama otkaza koje su izdajnici zuti napravili unistenjem nase drzave.Pa sta i ako je gradska uprava porusila i treba da porusi 90 posto gradjana ove zemlje to podrzava.Sa zutima ne moze na fin nacin nego na silu udari silom samo to postuju jer su kukavice.

Goran

pre 7 godina

U pravu si, ali si zaboravio da napišeš da su ti isti koji se najviše čuju preko privatnih medije prodali skoro sve novinarske kuće strancima. Odatle i sve prljave laži i kampanje dosad. Ispada da Tanjug, Informer i Pink jedini nisu protiv Srba i Srbije.

zemunac

pre 7 godina

Svaka čast premjeru na konkretnim odgovorima. Majka rađa tekve samo jednom u 100god. Ja vam se divim, samo napred u pobede. Narod je uz vas. Podelite još koji dinar a može i euro volećemo vas još više. Stiže nova godina treba za prasence.

marko

pre 7 godina

Da li je vreme Vucicu da ipak pocnemo da vise saradjujemo sa drzavama koje nisu priznale Kosovo? Ako nista bar obraz da sacuvamo. Ili ona parola Ne damo Kosovo je ipak parola samo za narod.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija