• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2016

11:47

OVAJ JE GORI OD PAVELIĆA! Glasnović: Za dom spremni je hrvatski pozdrav - USTAŠKA KUNA JE NAŠ NOVAC!

Politika

OVAJ JE GORI OD PAVELIĆA! Glasnović: Za dom spremni je hrvatski pozdrav - USTAŠKA KUNA JE NAŠ NOVAC!

Podeli vest

Poslanik hrvatskog Sabora Željko Glasnović je u Australiji rekao da je NDH bila međunarodno priznata, dok je partizane nazvao teroristima "koje ste mogli da streljate", prenosi hrvatski list "Indeks"

Željko Glasnović je na tribini "Kuda ide Hrvatska", na kojoj je razgovarao sa hrvatskim emigrantima, partizane nazvao crvenim kmerima koji nikada nisu želeli hrvatsku državu. "Nekad su hodočastili u Beograd, sad idu u Brisel", rekao je hrvatski poslanik.

Na pitanje emigranta: "U NDH je bio pozdrav 'Za dom spremni', i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?", Glasnović je odgovorio da njemu Pupovac nije problem.

- Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija - član i 'profešn' - optičar. On je etnobiznismen - rekao je poslanik hrvatskog Sabora.

Podsetio je da je Ciceron rekao da država mora da preživi "svoje budale i preambiciozne, ali da svoje izdajnike ne može".

- Ali šta ste rekli još za ovog teroristu... "Za dom spremni" je hrvatski pozdrav, šta je tu komplikovano? - rekao je Glasnović, nakon čega je publika nekoliko puta uzviknula "Za dom spremni".

Glasnović je dodao i da je NDH bila međunarodno priznata.

- Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami da pišemo svoju istoriju. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Ko to traži nazad? Niko. Ko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908, vi ste njih mogli da streljate. Oni su bili teroristi - kaže Glasnović.

Prema njegovim rečima, postoji i knjiga "Zločini odmetnika u NDH", koju je štampalo Ministarstvo spoljnih poslova NDH.

- Kad kažu odmetnici, uvek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad se neko u Saboru digao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912, pazite, od Balkanskog rata, do '41. pobio 250.000 ljudi - rekao je Glasnović.

Poslanik hrvatskog Sabora veličao je i pilote NDH, navodeći da su bili "uspešniji i od savezničkih", a da su danas pali u zaborav.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 7 godina

Molimo se Bogu da Hrvatska nestane sa Balkana u veciti pakao sa vama, izdajnici i odpadnici Srpskog porekla! Prokletni bili i ostali, poznati ste po klanje dece a za ostalo da vam nepricam.

Smiljenka

pre 7 godina

Ustasija se probudila, nije ni zaspala, ni bila pokopana, kako su Srbi mislili, i taj grozni element rovari u hrvatskom nacionalnom bicu. Nije cirilica problem danas u Vukovaru, ona je samo izgovor da se maknu preostali Srbi. Na bilo koji nacin.To radi drzava koja se sustinski ne razlikuje od one kakva je bila u vreme Pavelica.

aco

pre 7 godina

Pa sad ako ima srba u srbiji potrebno je podržati hrvate u ovim nastojanjima kontinuiteta sa nacistima,a onda potpuno legalno oduzeti im zemlje koje su okupirali ,dalmacija,slavonija,dubrovnik,lika ,banija,more...Oduzeti legalnim putem jer poražen je trojni savez a samo je njemačka plaćala odštete.

baradja

pre 7 godina

Zemlja koja je stvorena na ustaškim temeljima,a time se još i diče(čega se pametan stidi budala se ponosi)...,Zemlja koja je rasprodala sve, naslijeđeno,ili su se mentori sami naplatili za sve usluge,nema tu niti će biti ozbiljne države...Zamlaćuju narod mržnjom prema Srbima,veličanjem ustaštva,a o kako bi rekli gospodarstva,ili ti privreda propadaju...Poseban im je hit izvoz "Oluje i Bljeska",ni manje ni više u Ukrajinu,a sada i uvoz čokoladica iz Srbije...koji debili

Maxmen

pre 7 godina

A lijepog i priučenog li ustaše,nemojte ga zaboravit.

Milutin Vranjski

pre 7 godina

И ова кретура са његовим целокупним баљезгањем, је само прилог мојој тези да "осећати се крватом није национално опредељење него психијатријска дијагноза"! Крвати су заједно са шиптарчинама, иначе њиховом браћом по пореклу, стални реметилачки фактор у Европи. Зато је неопходно, када сазру услови, наћи коначно решење за побеснеле крватске и шиптарске псине. Ништа не прејудицирам, али се треба носити старим пророчанством: "Биле две хорде, звале се крвати и шиптарчине"! Амин...

Hrvat

pre 7 godina

Tako je generale uz tebe smo partisanin su teroristi to su cetnici

terapeut

pre 7 godina

treba njih sve hrvatske ustase i naciste u njihove koncentracione logore da malo nesto rade umesto sto pricaju .

Tron

pre 7 godina

E,mozes samo da mastas, nikada necete abolirati ustase, jer se zna ko je fasista, ako je bio pobednik u drugom svetskom ratu.

Teodor

pre 7 godina

Čovek govori sasvim dobro u korist Srbije i Srba. Mi ne treba da osudjujemo, nego da podržavamo ovakve hrvatske nastupe.Oni rade u korist svoje štete. To, Glasnoviću, još glasnije nastavi, sve se to negde taloži.

nati

pre 7 godina

Ovo se zove silovanje stvarnosti,ovako samo lud covek moze da zamenjuju teze jer ne zivi u realnom vremenu, vec u nekoj sizofrenoj stvarnosti gde je sve izvrnuto naopacke.Hrvati nemaju uvid u svoje ludilo,misle da su najpametniji na svetu,ha,ha,ha....\n\n

Sargarepac

pre 7 godina

Ovaj ima zestoku temperaturu....nazalost ova njegova se ne leci vec je zarazna bolest. Dokle cete bre da trujete taj zbunjeni narod...svi smo otisli u shvatanjima i mislima dalje, naprednije...Hrvatske vodje su zaostale ocigledno bar jedan vek!\n

kiza

pre 7 godina

Priznata ali od koga. Bojim se da ce nevinu decu poslati u rat a on ce kao i mnogi drugi njihovi junaci crknuti u Argentini.

Veljko949

pre 7 godina

Није проблем само Жељко Гласновић из хрватског Сабора. Колико има Галсновића у Београду, Новом Саду, Нишу и другим градовима широм Србије. Шешељу се у Хагу судило због наводног протеривања Хрвата из Србије а ниједан Хрват није одговарао за стотине хиљада протераних Срба из Хрватске. У сулудој жељи да се Србија придружи ЕУ руководство Србије ништа не предузима да се избеглице врате на своја огњишта. Преостали Срби у Хрватској се покатоличавају а Премијер и Председник аминују и глас не пуштају. Европа чути о фашизоизацији Хрватске а наши мај.уни би се придружили таквој Европи.

DJovan

pre 7 godina

DALI ZNATE : ( za INFORMER ) U Hrvatskoj u Zagrebu u jednoj Temeljnoj (osnovnoj) znanstvenoj (naucnoj) naobrazbi (skoli), formiran je opitni ( probni ) odeljak (odelenje) za male naucnike (ucenike) prvoga odeljka (razreda) temeljne naobrazbe sa zadatkom jednolicnog ucenja, izgleda i misljenja. Svi djaci, mali Hrvatici obuceni su, leti, u crne kratke hlacice, crnu strukiranu jaknicu i crnu dimnicarsku kapicu. I nista cudno, ali sledi sok kao iz snovidjenja, na kapicana na ceonoj strain sjajno slovo “U”, sledeci sok: ucinkovitelj nastave (nastavnik) nazoci (pristupi) u odeljak, sa ispruzenom rukom pod 45 stupnjeva sa pozdravom : UBIJ, ZAKOLJI, a mali Hrvatici u stavu mirno takodje sa ispruzenim rukama pod 45 stupnjeva, odgovaraju : DA SRBIN NE POSTOJI! I sve je receno, ako hoces potpun uspeh, uci decu od malena i kontinuitet je zagarantovan

sima

pre 7 godina

Ašta mislite uje , da li vi niste odmetnici i otpadnici i izrodi, fašističke nepriznate ndh.Vi uje treba da tražite , dozvolu , od srpske pravoslavne crkve , da se vratite veri i korenima.Neće vas je nemoguće lečiti , kod vas je uveliko odmala metastaza, svi koji ozdrave i osveste se i pokaju, mogu da se nadaju povratku , svojoj pravoslavnoj veri.

sike

pre 7 godina

Ne osudjujem mlade, jer ne znaju,posto ih od rodjenja lazu i uce naopako ovi iz "Sorosove legije stranaca" koji ce se tuci da bi ponovo dosli na vlast. Zasto ne pricaju mladima sta je i kako Australija pomagala ustaskom fasizmu,pa Nemacka, pa Austrija pa Belgija, pa....i td. Australija je od kraja II svetskog rata bila ustaska nova domovina,gde su se obucavali uz znanje tamosnje vlasti za zlocinacke akcije u Jugoslaviji. Zato ova zivotinja u ljudskom obliku i moze da se prose..va u toj zemlji,koja je u stvari deo "Ujedinjenog kraljevstva".Izvucite iz ovoga zakljucak. Ponovo pitam(pitao sam ali taj komentar nije objavljen) zasto se Hrvatski politicari nesmetano vracaju ustaskom fasizmu,bez reakcije "velikog demokratskog zapada". Ili je to mozda podrska tom pvratku.

lela

pre 7 godina

Naslov je toliko glup da gluplji ne može biti. Ne može nitko biti gori od Pavelića,može samo biti kao Pavelić.

Stevan

pre 7 godina

Kud poslusa naredbu tog utorka u Oktobru '91pa stadoh kod Dugog Sela. A tad sam mislio da cu za vikend doruckovati u Krskom. Neko nas je iz vrha JNA tog dana debelo zajebao. Sledeci put nece me zajebati niko!

Vlad

pre 7 godina

Ahahahahhahaa....kao se palite sa komentarima....ima tu i govora mrznje....samo se ne reagira...

Dragomir

pre 7 godina

Нигде на свету не постоји тако јадан народ као у Хрватској!Народ који МОРА ДА СЕ декларише као ,,хрвати,, а срби су јер су њихови преци углавном под морањем променили веру!Заправо ништа нису променили јер и даље говоре српским језиком.Хришћани су и исто се крсте.То што не користе три прста већ ,,лопату,, је битно да десном руком чине готово исте покрете.Која је ту битна разлика између православне или католичке цркве.Готово исте имамо свеце.

Konstantin

pre 7 godina

Naj gori oblik Srba jesu Hrvati. Zato što ste toliko blentavi, bolesni, paranoični, i zato što nebirate mesto i vreme gde će te da se utrkujete koji će od vas više da pluje na svoj prvobirni, inskonski Pravoslavni Krst dobićete takvu kaznu koju kao grešnici ima da i ispaštate. Nije mi vas uopšte žao. Stiće vas vapaj svih mučki stradalih srba za čiju nesreću ste se vi braćo SRVATI pobrinili. Zapamtite za vas nema više sna polako se pripremite za zaslužen odmor u nacionalnom parku koji se za va zove PAKAO.Srbi počnite da cenite svoje mrtve pretke. Srbija je večna dok su joj deca verna.

HRVAT

pre 7 godina

Tako je brate Glasnovicu...jesmo Ustase i ne bjezimo od toga....i njihov kralj petar prvi Karadjordjevic je sebe zvao Ustasom...samo nece to da kazu\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija