• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2016

18:38

PREMIJERU VUČIĆU PREKIPELO: Dosta nam je hrvatskog iživljavanja, od sada ćemo drugačije razgovarati!

Politika

PREMIJERU VUČIĆU PREKIPELO: Dosta nam je hrvatskog iživljavanja, od sada ćemo drugačije razgovarati!

Podeli vest

Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Brisel i da sutra neće prisustvovati Međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu, prenela je Prva televizija

Premijer Vučić otputovao je večeras u Brisel, i ukoliko sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini ne bude postignut dogovor o deblokadi, on će još večeras napustiti Brisel i neće prisustvovati sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja, javila je ta televizija.

Vučić je, kako navodi Prva, rekao da mu je dosta hrvatskog iživljavanja:
 

 

- Srbija je sve vreme bila strpljiva, i trudila se da ne reaguje, ali će od sada drugačije razgovarati - rekao je Vučić za Prvu tv.

On je rekao da će se, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu i on napusti Brisel, obratiti javnosti.

Premijer Vučić otputovao je danas popodne u Brisel gde je za večeras bio predviđen njegov sastanak sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Radni sastanak srpskog premijera i Mogerini prethodi Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, sutra u Briselu, na kojoj se očekivalo otvaranje sva tri poglavlja u pregovorima - 5 i 25, na koji su sve zemlje ranije dale saglasnost, ali i 26, za koje se očekivalo da će do Međuvladine konferencije takođe dobiti zeleno svetlo svih 28 članica EU.
 

Do sada, sve zemlje članice EU dale su saglasnost za otvaranje poglavlja 5 koje se odnosi na usklađivanje srpskih propisa sa evropskim standardima u oblasti javnih nabavki i poglavlja 25 koje se tiče nauke i istraživanja.

Radna tela EU sastaju se i danas i sutra, a cilj je, između ostalog, postizanje konsenzusa svih 28 država članica za otvaranje poglavlja 26 koje pokriva pitanja obrazovanja i kulture. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radenko

pre 7 godina

Kako cemo da pricamo? Kada te pozove Ivica Todoric, staces mirno i pitati jel ima jos? Zar mislis da mi mislimo da ne kosta nista sto je otvorio u Londonu, u Beogrdjanci na svakih 50 m nova Idea. Ivica Todoric je i Predsednik i Premijer Srbije a ne Vi!!!

Marija

pre 7 godina

I treba. Ližete im dupe od 1995.g. Povlađujete, puštate da vas ekonomski pljačkaju , pljuju na sve što je srpsko i to vam nije bilo dosta da vas nauči pameti do danas. Vučić se svima dodvorava .

milena

pre 7 godina

Da li postoji neko u državi Srbiji da im objasni ko je počeo rat. Hrvatska je napala Jugoslaviju , kome to nije jasno , ovo svaki dan treba ponavljati kao što oni ponavljaju LAŽ da je na njih neko izvršio agresiju.

tintin

pre 7 godina

Milena! Sto se tice laganja to je najbolje opisao otac nacije Dobrica Cosic. To je u vasoj dusi. Sto se tice otvaranja poglavlja ovaj vas premijer moze samo kmekati i kmekati.

Darko

pre 7 godina

Pa da,Hrvati razarali Vukovar,Sarajevo,Dubrovnik...Jadni Srbi nevinasca,svi ih mrze.Dajte Srbi okanite se lazi,provaljeni ste odavno!

Miroslav

pre 7 godina

Pa to su sve srpski gradovi. Nismo valjda razarali svoje gradove. To što su trenutno u Hrvatskoj neznači da sutra neće biti u Srbiji.

Andrija

pre 7 godina

Miroslave Miroslave, jesi se probudio iz dubokog bunila? Svaki put kad zaspes imas manje teritorija nazalost.

sike

pre 7 godina

Postovana gospodjo,ili gospodjice Milena. EU nije potrebno objasnjavati ko je poceo rat, jer je rat pocela EU udruzena i vodjena od SAD-a i NATO-a. Oni sve odlicno znaju, posto se sve odvija u skladu sa njihovim zajednickim planovima,do duse malo usporenim zbog Rusije. Polako se potvrdjuje moja tvrdnja,zbog koje su me proglasili neznalicom,da EU nije u planu prijem Srbije bez priznavanja Kosova i pristupanja NATO-u. Drugo,ne smemo zaboraviti,iako u njoj nema fasizma kao u Hrvatskoj,da je zadatak o primeni ratnih akcija pri razbijanju SFRJ, zapocela Slovenija,a Hrvatska se,kao,prikljucila. Bez ucesca u ratu SAD-a,NATO-a i EU,ni jedna od bivsih republika ne bi imala nikakve sanse. Samo nam je potrebno,prisetitise svega.

Neko

pre 7 godina

Aj da zaratimo vise I onako zivimo u bedi bar da pokusamo na otimacinu da posta nemoj neko I nesto jer dok jednom ne smrkne drugom nece svanuti

kobac

pre 7 godina

Bravo Vučicu , blokiraj im firme u Srbiji pa kolko kosta da košta !!!n

goran

pre 7 godina

Ja sam za to da se podigne zid (kao kineski), na granici sa Hrvatskom,bez prolaza,da se nikad ne vidimo i ne sretnemo.\n

nada

pre 7 godina

Konacno da Vucic kaze NE !!!!!!!!!!!! Lubomora ubi Hrvate pa koriste sve moguce i nemoguce a pri tome nisu ni svesni posledica takve politike. Srbija sa ulaskom u EU ili bez nje ima bolju perspektivu od svih zemalja u regionu !!!!!!!!!!!!!

Zoran

pre 7 godina

Svaka čast za takav potez. Bilo je krajnje vreme. Ne znam i do sada šta se čekalo.

SARA

pre 7 godina

NADAM SE DA CE GOSPODIN VUCIC BITI ODLUCAN SA IZJAVOM DA NAPUSTA BRISEL UKOLIKO HRVATI NASTAVE SA BLOKADAMA.\nDOSTA TOGA A ISKRENA DA BUDEM BOLJE JE DA BZDEMO NEUTEALNI I SAMO VODITI POLITIKU BILATERALNIM PREGOVORIMA.\n

livia

pre 7 godina

Pa naravno, sve pripremljeno od strane EU, zato su ga i pozvali na isti dan posle doceka Lavrova da je jedan neposlusni politicar. Ovi croati nekad sudbinski i pomognu Srbima!

Milos

pre 7 godina

Necemo u EU Vucicu.Nemas dozvolu srpskog naroda po tom pitanju.

Dusan Silni

pre 7 godina

Препоручујем сваком да прочита књигу "Невидљива рука" ( енг. The unseen hand). Може се бесплатно преузети на српском језику у пдф формату. Говори о циљевима групе моћних људи из зенке за глобалну доминацију, правим узроцима 1. и 2. светског рата, Трилатерала, породица Ротшилд, Нови светски поредак, право порекло Хитлера, шта су Федералне резерве и ко управља њима, утицај Билдерберг групе на све америчке председнике до сада, итд. Ова књига је светски bestseller. Написао је Ралф Еперсон. Након тога ћете схватити како свет функционише.

mire

pre 7 godina

tako je Vucicu dosta je tog ustaskog noza , ako se oni pitaju za ulazak Srbije u EU e to je nemoguca misija , nemoramo ni uci u EU mozemo kao svajcarska.\n

lala

pre 7 godina

E,ako se oni pitaju,znaci da od EU ostalo nista !

Milan

pre 7 godina

Veliko hvala braći Hrvatima!! Kad mi ne mislimo na sebe da bar oni misle!

Hasa

pre 7 godina

Tako je premijeru !!!! Hrvatska vec duze vreme svojim postupcima vredja Srbiju. Srpljenje je nasa vrlina, medjutim svakom strpljenju dodje kraj. Tako je i sada.

Dado

pre 7 godina

Banda ustaska samo cekaju kao gladni kerovi. Braco Srbi jednom jedite ali se dobro naoruzajte jer banda samo ceka da ih godpodar pusti.

sumadinac

pre 7 godina

Ako povratimo teriorije eto i nas u EU bez uslovljavanja.

Luka

pre 7 godina

I dalje igrajte ABA ligu, pa jos hocete regionalnu u fudbalu. I idite kod Hrvata na more i dalje pustite njihove firme da rade (a najgore je sto ni oni ni Slovenci porez ne placaju)...: Naucite se ljudi pameti sa njima strogo poslovno Dobar dan i Dovidjenja i nista drugo.... Nema tu prijateljstva niti ce ga ikada biti na zalost tako je.

Mirko

pre 7 godina

Sa ustashima samo se na kurtoazijskom jeziku obratiti!

CIRINELA

pre 7 godina

Moje misljenje je da pred EU treba staviti ultimatum a to je da EU donese deklaraciu da je Hrvatska pocinila genocid u Jasenovcu nad srpskim stanovnistvom i bez toga ne treba razgovarati sa EU o pristupanju. EU treba da se jasno ogradi od fasisoidne politike Hrvatske. Bez toga ne treba pregovarati sa Briselom.

nati

pre 7 godina

Ne bi ustase smele ni da pisnu da nisu dobile kao i svaki sluga,od svog gazde, dozvolu da to rade.Oni i dalje peru prljave gace americkoj a mozda i evropskoj administraciji ali nece jos dugo.U januaru stupa Tramp pa ce da zabiju ustasku njusku u njegovu guzicu.\n

BorisDe

pre 7 godina

Ne treba ni uci u EU i daj boze da hrvati istraju u blokadi :) hvala im.\n

carla

pre 7 godina

strašan diplomata odmah za ucjene i prijetnje, kome ćeš najvljenim budaleštinama odmoći, ne naravno sebi, ali Srbiji sigurno, nije teško ispuniti što u mjerilima iz poglavlja je naloženo, nastoj to popraviti a ne prijetiti. Jedan takav je bio u srbiji, sada leži ispod drveta u vlastitoj "avliji", zalgao se za punu" demokraciji", kao što je "jedan čovijek jedean glas" u državi u kojoj bi on bio gubernator, nema šta demokracija" od pete do članka" on je recimo kao uvertiru "uvjeravanja" poslao tenkove usput zasipane cvijećem od oduševljenih građana...

Vlad

pre 7 godina

Najlakse je od istine pobjeci...isti Dacic nekidan kad su mu rekli istinubda cijeli balkan pati radi pasaluka...run..forrest..run

dusan

pre 7 godina

Treba prekinuti ovu farsu sa EU a sa hrvatima svesti bilateralne odnose na minimum, nastaviti sa izgradnjom zemlje, dovoditi investitore, otvarati nove fabrike, zapošljavati stanovništvo, dobro se naoružati i gledati svoja posla a njima daleko lepa kuća, nikada oni nama nisu bili prijatelji niti će biti

Ivan

pre 7 godina

Draga Milena, ako si zaboravila ili si mlada pa se nemozes ni secati, rat u hrvatskoj su poceli srbi, balvan revolucijom u Kninu, a nemislis da je tadasnja hrvatska napala Jugoslavju sa dva slepera pusaka, sa lovackim puskama i plinskim flasama, draga moja rat se ne pocinje bez ozbiljne artiljerije, avijacije i dobre logistike ali tadasnja Hrvatska to nije imala. Svo naoruzanje iz JNA je zavrsilo u Srbiji, zaboravi vise Jugoslaviju nje vise tad nije bilo, i zaboravi RTS, jer po RTS-u je sve bilo suprotno. pozz

NoviSad

pre 7 godina

Pa sad objasnite da je sve bilo zbog Slobe....

srbin

pre 7 godina

hahhaha smeh..nek pusti vuline da se objasne sa njima hhahaha

Dragomir

pre 7 godina

Да Хрватској није Србија не би имала где да своје производе продаје?Иако је дупло мања од Србије уласкому Евро зезанцију узимала је кредите да је сада дужна 100 милијарди евра!СТО МИЛИЈАРДИ ЕВРА!Добрим делом тим новцем је покуповала по Србији што год им је пало на памет?На пример .... Слушајте неке београдске радио станице па све хрватске песме емитују?Разумете ли ме шта то пишем?Ја од ономад добро гледам да не купим хрватско па да је у пола цене!

Levcanin

pre 7 godina

Jos davno trebalo je diplomatske odnose svesti na minimum. Ovo sto rade Ustase i slepi su videli i gluvi culi.

hogarka

pre 7 godina

i sta im moze....naljutio se pop na selo pa odsekao onu stvar....hrvati koriste svoju poziciju, a ne kao mi posle prvog i drugog svetskog rata....aboliramo ih za genocid nad nama samima....mozga mi nemamo.

tegi

pre 7 godina

nas ni neće EU,ovo sa poglavljima je čista igrarija,jednom blokiraju jedni drugi put drugi. prestanite,kao i prethodne vlade da nas ponižavate sa tom EU,jer gradjani ionako tamo neće,bar ne većina.

Danijela

pre 7 godina

Ne bih rekla " dosta nam je hrvatskog izivljavanja " pre bih rekla hrvatskog sranja ...... docice nam na naplatu brzo . Kreteni

Dragan

pre 7 godina

Bravo premijeru. Od sada treba drugačije sa njima, nemoj više svakog meseca da im se izvinjavaš, može i jednom godišnje, nek vide i oni šta je karakter i kako se brane nacionalni interesi. Nego ja pročitah da je nekoliko zemalja imalo primedbu na otvaranje poglavlja 26 a ne samo Hrvatska? Ne znam koje su, niko neće da napiše, ali predlažem da se za svaki slučaj pod obavezno unapred izviniš Nemcima, Mađarima, Austrijancima, Bugarima, Albancima, muslimanima, Turcima.... Za šta? Ma nema veze za šta, bitno je da se izviniš i pokažeš da si ti odgovoran državnik kakav si uvek i bio.

CICKA

pre 7 godina

Грешка је била још код Шпегеља , није јасно зашто је војска само приказала филм и НИШТА није урадила

Nikita

pre 7 godina

Bravo za naseg premijera! Kada covek pokusa lepim pa ne ide, treba menjati kurs. Ta saka jada koci Srbiju na svakom koraku. Ziva istina je da je svrha postojanja kroata da mrze srpski narod. A EU zdusno podrzava izivljavanje "zrakoprca" nad Srbijom. Ne vredi se penjati na kola koja nece da te ponesu. Samo treba obrnuti, necemo mi sa njima! Zato, zbogom EU, mi smo Evropa sa ili bez vas, malicioznih, amoralnih, prodanih. Molim da se prestane sa daljim pregovorima sa EU. Ionako, za kratko vreme, EU vise nece znaciti nista, bice samo istorijski promasaj sto je i bila od samog pocetka.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17