• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2016

20:45

VUČIĆ U ZNAK PROTESTA NAPUSTIO BRISEL: Premijer Srbije bojkotuje međuvladinu konferenciju, avionom se vraća za Beograd!

Politika

VUČIĆ U ZNAK PROTESTA NAPUSTIO BRISEL: Premijer Srbije bojkotuje međuvladinu konferenciju, avionom se vraća za Beograd!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić odlučio je večeras, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, da otputuje iz Brisela, tako da sutra neće prisustvovati Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije

To je njegov odgovor na činjenicu da EU nije otklonila prepreke za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU, odnosno da postigne dogovor sa Hrvatskom da povuče svoju blokadu na to otvaranje.

 

Posle sastanka šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, premijer Srbije je poručio da je imao težak i otvoren razgovor sa Mogerini, kojoj se zahvalio na prijemu i ličnoj korektnosti i poštovanju koje pokazuje prema Srbiji. 

Nisam krio nezadovoljstvo i razočaranje Srbije zbog ponašanja pojedinih zemalja članica, posebno Republike Hrvatske. Pošto sam odgovoran i moj posao je da se brinem o budućnosti Republike Srbije, a ne da se ponašam kako se ponašaju neki drugi u regionu, večeras neću davati dodatne izjave - poručio je Vučić izlazeći iz zgrade Saveta EU. 

Premijer Srbije kaže da je sutra u Briselu planirao mnogo sastanaka, bilateralnih razgovora i prisustvo na Međuvladinoj konferenciji, kao i predstavljanje akcionog plana sa Austrijom, ali da se izvinjava svojim sagovornicima što će morati da ih otkaže. 

Na Međuvladinoj konferenciji, na kojoj je planirano otvaranje poglavlja 5 i 25, ostaje ministarka Jadranka Joksimović.

Srpska delegacija, sa izuzetkom Jadranke Joksimović, koja mora da prisustvuje razgovorima o sprovođenju u delo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, vraća se koliko ovog trenutka u Beograd - rekao je Vučić.

 

Premijer je ranije danas izjavio, kako je prenela Prva tv, da mu je "dosta hrvatskog iživljavanja".

Srbija je sve vreme bila strpljiva, i trudila se da ne reaguje, ali će od sada drugačije razgovarati - rekao je Vučić za TV Prvu.

Ovo nije prvi put da Zagreb blokira otvaranje poglavlja, isto se dpogodilo sa 23 i 24, iako su evropski zvaničnici, Evropska komisija, a danas izričito i kancelarka Angela Merkel, ukazali da se bilateralna pitanja rešavaju bilateralno, a ne u okviru pregovaračkog procesa o pristupanju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sumadinac

pre 7 godina

... i sto je najgore, Knjaz Milos...ne postoji vise etiketa na cirilici, smo latinicna...

Maximus

pre 7 godina

sve do jednog ih pocistiti do nove godine, usporiti promet ka hrvatskoj i iz hrvatske. sve ih postrojavati napolju za pasose kao sto oni to nama rade. ali mogu da udju samo kad pada kisa i kada im pokisne putovnica... zao mi je sto danas nije prosao boskov predlog o genocidu u skupstini... a mozemo i rezoluciju pozivajuci se na ruzvelta koji je informisan o srpskim ocima koje su ustase vadile...

Yippo

pre 7 godina

Nista se ne brini, poruku je shvatio ko je trebao. Nije namenjena tebi i obicnim posmatracima vec akterima.

Goran

pre 7 godina

Odma inspekcije da ih cesljaju danima,budjavim jajima ih farbati svaki dan..Vucic da apeluje kao Putin'stop letovanju u ustaskoj hr.i niz mera od kojih ce da placu.

Pajser

pre 7 godina

Bravo Vucicu,treba pokazati dostojanstvo.Sve sto radi Hrvatska u poslednje vreme za to ima bas podrsku iz te iste Evropske Unije.Najgore je kada te tapsu po ledjima a u stvari ti misle zlo.

hrvat

pre 7 godina

Gle dr za rock and roll. Rehabilitacija četnika i Drže u srbiji je vjerovatno za tebe nešto najnormalnije. Na čijoj strani se borio Draža u 2 svjetskom ratu?? Pometite prvo u svom dvorištu pa onda gledajte u komšiluk.

zare

pre 7 godina

hrvat-hahahahahahah cega se pametan stidi time se budala ponosi

Miroslav

pre 7 godina

Pa na strani saveznika. Ameri su ga odlikovali. Nije sedeo sa nemcima već se krio po šumama. Da je saradjivao sa njima bio bi u Beogradu a ne negde u planinama. Ali šta ti znaš o tome kad nemaš ni četiri razreda osnovne.

Samo istina

pre 7 godina

Draža nije naredio ni ubio niti jednog Hrvata u II Sv.ratu, verovatno nikad nije ni bio u Hrvatskoj a Pavelić,Stepinac i ostali koljači su pobili 700 000 Srba samo u Jasenovcu. Draža je bio prvi evropski gerilac koji je ostao da se bori protiv Hitlera baš u onom trenutku kad su tvoji baba i deda bacali cveće na njegove tenkove.

igor

pre 7 godina

ne secam se da je draza imao konc logore? ne secam se da je iko na svetu osim vas pravio logore za decu? ovo je jedna od tema na koju treba da oborite glavu i cutite. inace, draza je nudio titu da se zajedno bore protiv 3.rajha a da posle rata budu parlam.izbori na kojima bi se narod izjasnio. lako proverljivo, samo citaj.

hrvat

pre 7 godina

Moj komentar se odnosio na to da su hrvati Fašisti.Nacijo ispranih mozgova. Prestanite se više lagati.Falsificirate povjest oduvijek pa ste izgubili dodir sa stvarnošću. Svi to vide osim vas. Naravno da su ustaše bili zlotvori.Svaki normalan hrvat to zna ali bili su i četnici zlotvori ali za vas srbe nisu. Samo u tome je problem. Sada slobodno liječite svoje komplekse...

Samo istina

pre 7 godina

isprani mozgovi, falsifikovana istorija???? zanimljivo da o tome govori hrvat. U školama vas uče da je Srpska vojska došla iz BG da vam osvoji hrvatsku 91, a negovore vam da je ta vojska tu bila 70 godina, da su Srbi izvršili agresiju a oni tu žive vekovima,da ste vodili otadžbinski rat a jedinu državu imali ste 41 pod Hitlerom , učite da je Tesla hrvat a otac mu bio pravoslavni sveštenik, da je Dubrovnik hrvatski grad a po svim popisima do 20 veka tu su živeli Srbi katolici, čak je i na prvim višestranačkim izborima pod austrougarskom pobedila srpska lista. Al o vama je možda najbolje rekao Dučić u pesmi sinu tisućuljetne kulture, pa pročitaj.

Maximus

pre 7 godina

pa mi se srbi jos sporimo za koga... ali kod vas je cisto za hitlera, gebelsa i poglavnika.. samo treci put (prvi rat koji ste izgubli, drugi svetski) nece imati ko da vas spase

NOVY

pre 7 godina

DRAŽA JE BIO REGULARNI GENERAL KRALJEVINE JUGOSLAVIJE i nikada neprijatelj iste!!!!

Major crni

pre 7 godina

Jel i ti kupuješ hleb po Srbiji sa svojim tkz braniteljima, pa onda pljujes, takva ste vi nacija, šteta je što uopste udisete ovaj vazduh,

Republika istra

pre 7 godina

Ovaj hrvat je priglup nemojte odgovarati na njegove pijane kimentare

Maxmen

pre 7 godina

Hrvat kad amerikanci povuku orden Drazi,onda reci za koga se borio,

deda Raša

pre 7 godina

Bravo Vucicu. I sam si uvideo ko vodi tu EU-povamnpirene ustase. Ebes EU ako je blokira ustaska Hrvatska. Ceka te Lavrov, Medvedev a bogami i Putin. Svi ce oni doci na kolena Srbiji. Idi kuci i okreni se BRATSKOJ RUSIJI, nije Srbiji nikad, a niti ce biti mesto u jatu fasista i ustasa.

Laza

pre 7 godina

Fala bogu, da i ta Hrvatska nesto dobro ucini za Srbiju, braco Hrvati hvala vam od svega srca, da niste vi i vase blokade, nikad se pojedinci u Srbiji ne bih otreznili eurofanatizma ko sam djavo da je u njih usao, gospode boze pomozi,i od ovog zla i pakla nas sacuvaj AMIN!!!!!!!!!!

Nonsense

pre 7 godina

Фашистима из Брисела се ближи крај, џабе су кречили, Космет им нећемо дати, Лавров је данас изјавио да резолуцију 1244 нико не може да поништи ни да измени јер ће Русија одмах да стави вето, премијер треба да промени државне приоритете, политика ЕУ нема алтернативу је одавно умрла, данас је приоритет како сачувати Србију и нацију од даљег пропадања и нестанка.

Nikita

pre 7 godina

Tako je Vucicu! Dosta je bilo vise ucena i uslovljavanja. Bravo! Srbija ima svoje dostojanstvo, niko nece gaziti po njemu i po srpskom narodu! I nakon svih blokada, zapitajmo se, cemu sve to?! Da li je ulazak u trulu EU vredan svih otvorenih i prikrivenih pljuvanja po ovoj lepoj zemlji i njenim gradjanima?! More, nek se nose i EU i "Cokolend"! Ako je jedna Hrvatska u EU, Srbiji medju takvima nije mesto.

nada

pre 7 godina

Bravo Vucicu ta Hrvatska nam ceo zivot pravi probleme , ostavi ih pa neka razgovaraju sami sa sobom, od Hrvatske u zivotu nista nismo dobro dobili

zare

pre 7 godina

hrvat-hhahahahaha cega se pametan stidi time se budala ponosi.

haha

pre 7 godina

...pa ti sto ne znas ni ko si ni ko te napravio da nam pricas..??? Jado ,jadni .... traume ne mozes ovde izleciti, za tebe je kasno.

Milan

pre 7 godina

jel se to ponovo ujedinili fasisti i ustaske sluge?

zlocca

pre 7 godina

a tek kko hrvatice svile ispod srba u beogradu e to je tek festa... sta mislis koliko se srpcadi rodilo u vasoj unazad 20 god koliko dolaze u sve vecem i vecem broju :)

Gladni

pre 7 godina

Tako kao se se Vucic ponasa ,ponasaju se politicke device i diletanti

DJovan

pre 7 godina

Napokon, posle toliko mučenja sopstvenog naroda, da sakupiš snage I uradiš kako I BOG zapoveda, a narod od tebe očekuje. A ako ostaneš na tome putu bez vraćanja, biće ti sve oprošteno.

tea

pre 7 godina

A vi srbi idite u Hrvatsku na letovanje, seronje. Kamo lepe srece da udarimo blokadu na sve sto je njihovo. Jaci smo i to bi bolelo.

milorad

pre 7 godina

Blokada, za sva vremena. Sa IDEJOM, bez IDEE !!! Revizija svih ugovora. I Broza im vratiti.

Lebowski

pre 7 godina

Jedva cekam da vidim kako ce to drugacije da se razgovara sa Hrvatskom...da nije malo vise emotivna izjava?

momir

pre 7 godina

Bravo Vucicu. Narod te zbog toga i birao. Ovi sto na moje prethodnike daju negativan komentar su dirigovani sa jednog mesta i zna se kog.\n

Simasipa

pre 7 godina

Pod hitno sa ustaškom hrvatskom podići kineski zid i odj....I ih za svagda. Sve što je hrvatsko najuriti u njihovu lepu p.z.u materinu. Hrvatska + EU = FAŠIZAMn

hrvat

pre 7 godina

Ovo za zid ti je super ideja. Nemaš pojma koliko bi zaj...o hrvate. To bi ih dotuklo. Ako fali para hrvati će pripomoć da se izgradi zid.

sinisa

pre 7 godina

Fala bogu Vucicu pa dokle vise da nas naltretiraju.Otkaci gamad imamo kuda i skim prema tome bez brige jer ovakvo ponasanje je prevrsilo sve mere prema jednoj ozbiljnoj zemlji kao sto je SRBIJA..........

DS

pre 7 godina

Vucic je dobro postupio sto je napustio Brisel ali se ne treba nervirati,treba nastaviti igru kupovine vremena usput razvijajuci srpsku ekonomiju i cekati raspad EU sto je vec u toku.A,EU opstati ne moze jer joj je to zapjevala Amerika koja bi rusenjem evra i ubacivanjem svoga dolara na to trziste anatno ojacala i svoju ekonomiju spasila se kraha. Svima nam je jasno da EU nece Srbiju primiti u svoje clanstvo bez priznanja KosMeta,ulaska u NATO i dok se ne odrekne Rusije sto su nemoguci uslovi. EU hoce da sve to postigne nudeci otvaranje tamo nekih poglavlja,dakle,oni nude gajbe magle za gajbe nasih jabuka,sto je nemoguca misija. Vucicu,samo im se smjesi i vozi svoj voz.

Ivan

pre 7 godina

Doso Lavrov,ponudio sve samo da neidemo u zlocinacku eu organizaciju. I sad sto bi se dodvoravali sitnim hrvatima i uniji u raspadu kad imamo podrsku najmocnije zemlje sveta Rusije... Neka konacno zavlada razum,dosta nam je ovog evropskog puta...mnogo nas kostao.

zivela Srbija

pre 7 godina

@hrvat Srbija ne cvili ne raduj se previse. Da cvili Vucic bi ostao tamo.Ali ponosno se vraca i ne cvili!!!!!\n

Marija

pre 7 godina

Pitanje je da li je dobro procenio DA LI JE UOPSTE TREBAO ICI:Sta ce nam EU mozemo mi i bez njih.Losa procena ili lose informacije koje su mu bile servirane.

Ljubo

pre 7 godina

Hrvat: nisi dorastao da komentarises o Generalu Drazi Mihajlovicu...i nemoj da zaboravis nikada ,pronadji ,sta su najveci Generali oko Hitlera mislili o vama Hrvatima ?!...

Desničar

pre 7 godina

Sutra ujutro da Vučić u sve hrvatske firme koje posluju u Srbiji pošalje inspekcije. I da ne izlaze dok nešto ne nađu. A uvek ima nešto...

Vlad

pre 7 godina

Draze mi je rusko .ovno nego americka cokolada...prijatno

jovica

pre 7 godina

To je pravi premier a ne one "demokratske"izdajice koje su rasturile drzavu. Svaka cast srbine!!!

Radoznali gladni Srbi

pre 7 godina

A STO PLACAMOMI TA PUTOVANJA ,BEZPOTREBNA A???????

boško

pre 7 godina

Tek sada shatam da su nam Hrvati ustvari prijatelji.Oni neće da se mi zeznemo kao oni  kada su ušli u EU.Pa nam zato uporno blokiraju ulazak u istu,iz naj boljih namera.A sramota ih da priznaju to. n

Zivko

pre 7 godina

Vucicu-Genije 21-og veka doneo si ispravnu odluku o napustanju Brisela pa neka oni i dalje stite Hrvate a nisu reagovali kada su Hrvati na spomen plocu napisali za dom spremni-Ustaska parola-sram bilo i Hrvate a i EU jer se nisu oglasili posle toga.Bori se Vucicu za Srbiju kao sto si se dosada borio a Tadic-lider kriminala,korupcije,likvidacije ljudi sa domacim i stranim tajkunima izvrsili su Genocid nad Srbijom a ova ubistva Gardista u Topcideru je samo pocetak njihovih zlodela a ima ih na pretek,tako da ce se sve otkriti i bice kaznjeni.

DUSAN

pre 7 godina

Trebao si i Jadranku vratit sa sobom ne trebaju nam ta poglavlja nista,a ni EU zajedno sa Hrvatskom

Sale

pre 7 godina

Konacno jedan pametan potez. Treba slediti primer Engleske, koja je uvidela svoju gresku. Zasto ULAZITI pa IZLAZITI? To je veoma skupo i zato ne ici u taj KOKOSINJAC. Ima jos uvek pametnih zemalja sa kojima se moze ziveti.

marko

pre 7 godina

I sta sad, eu ce da baci sargarepu a magarac ce da potrci za njom. Za par dana, kao fora, eu ce da ubedi hrvatsku da odobri poglavlje 26. A mi cemo svi srecni da potrcimo i zahvalimo do neba eu. Toplo, hladno. Ma dajte ljudi sta se zezamo. Otkacite te psihopate vise vec jednom. Zar ne vidite da oni jednostavno ne mogu da vode iskrenu politiku prema nama vec se sluze prljavim trikovima. Ma ja bi to otkacio samo tako.

Mile

pre 7 godina

I ovo je predstava.Videcete za neko vreme da li je.Treba biti dosaledan i povuci poteze prema hrvatskom nacistickom ponasanju ,pametno i mudro.A ne dva dana ljutnje i piju pik? Postavlja s e pitanej da li je sigurno putovati kroz hrvatsku?Ovo je vazno pitanej koje Srbija mora da potencira?

Rifat Nasko

pre 7 godina

Bravo Vucko jednom i ti da shvatis da se od TRULOG VOCA nepravi zimnica.Sta ce nama ta Europa koja ce se za koji mesec Raspasti.Sta ce tada Braca Hrvati?

Mihajlo

pre 7 godina

Hvala hrvatima i jos mnogo puta blokirajte.Niste ni svesni koju nam uslugu cinite!

livia

pre 7 godina

Isterivanje svih hrvatskih firmi i proizvoda iz Srbije!

Sargarepac

pre 7 godina

E brate Vucicu sad je prilika. Sad se okreni potpuno Braci Rusima! Sad Srbine!\n

Kosmet

pre 7 godina

Krajnje je vreme reci STOP evropskim ucenama i prodaji teritorija Srbije.Da je Karadjordje klecao nikada nebismo imali drzavu Srbiju vec bi i danas bili okupirani turcima.Pokojni patrijarh Pavle govorio je BOZE uzmi ih u pamet i krajne je vrema da Vucic kaze i otkaze misiju Eulex i vrati rezoluciju 1244 i okrene se bratskoj Rusiji koja ce spreciti da se Kosmet ne prizna i vrati majci Srbiji.Jedini spas je da nas jos uvek brane u UN kina i Rusija i uz njh cemo sacuvati ponos i slobodu.

lilli

pre 7 godina

Strpljen SPASEN.....Kosovo je oteto i bice ponovo Srpsko, BOG sve vidi, malo nas je prodrmao da se osvestimo, ali Srbiju vidim kao naprednu i bogatu zemlju!!! i da BOJKOTUJEM A NADAM SE I VI SVE STO JE HRVATSKO!

DR Gane

pre 7 godina

I do danas sam praktikovao ,, kupuj domaće ,, sa malim izuzecima ali od danas proizvodi iz lijepe njihove u moju kuću ,, NJET ,, !!! I molio bih vladu da se ozbiljno pozabavi sa njihopvim firmama po Srbiji i da ih polako vraća kući !!!!

Zivko

pre 7 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka sto si napustio Brisel zbog toga sto je Hrvatska stavila veto na poglavlje 26 a ta ista EU se nije oglasila protiv Hrvatske kada su na spomenik u Jasenovcu napisali Ustaski poklic: ZA DOM SPREMNI,pa neznam koga EU stiti i zasto?Sram bilo EU za ovo sto radi protiv Srbije i srba a to je znak da ce se EU raspasti i to ce biti sigurno za par godina-kako su radili i kako rade tako ce i da prodju.

samuilo

pre 7 godina

DOSTA BRE VISE KRVATA I NJIHOVOG USTASKOG IZIVLJAVANJA.NIKAD NECU MOCI DA RAZUMEM DA SU TOLIKO KRVOLOCNI I ZLI.ZA ZADNJIH STO GODINA SU POBILI I PROTERALI SVE SRBE IZ KRVATSKE STO IM JE UVEK BIO SAN I ZELJA I NAZALOST USPELO IM JE. ZNACI NIJE DOSTA! STA JOS HOCETE, MOZDA DA NAPRAVITE NOVI JASENOVAC PA DA NAS SVE POKOLJETE ... I NEMOJTE DA POKUSAVATE DA POREDITE DRAZU I PAVELICA ZRTVA I ZLOCINAC SE NE MOGU POREDITI

nele

pre 7 godina

E, tako to treba, malo i mi da se osecamo kao narod i kao ljudi, ovo bre do sada ko da smo ljige , ponizavanja su pljustala samo tako, ovaj bre nas covek ima stvarno velika m..a, svaka mu cast. Hvala g.dine Vucicu, sto se osecam danas dobro makar po tom pitanju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija