• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2016

23:10

PLENKOVIĆ O BLOKADI SRBIJE: Bajden mi je "u načelu" ukazao na potrebu pomoći zemljama na putu ka EU i NATO!

Politika

PLENKOVIĆ O BLOKADI SRBIJE: Bajden mi je "u načelu" ukazao na potrebu pomoći zemljama na putu ka EU i NATO!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da sa američkim potpredsednikom Džozef Bajdenom nije konkretno razgovarao o blokadi pregovora Srbije sa EU, nego o tome kako Hrvatska može da pomogne zemljama jugoistočne Evrope na putu u EU i NATO, prenosi Hina

Plenković je novinarima u Pazinu potvrdio da je razgovarao s Bajdenom, ali da se o blokadi Srbije raspravljalo "vrlo načelno".

- Nije bilo govora konkretno o blokadi, nego o procesu pristupnih pregovora, odnosno kako da u tom celom kontekstu odnosa Hrvatska svojim iskustvima bude od pomoći našim susedima- rekao je Plenković, navodi agencija.

VUČIĆ: Neće nam držati lekcije oni koji stavljaju 'Za dom spremni' u Jasenovcu i kojima smetaju srpske čokoladice!

Komentarišući izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića, Plenković je kazao da su "stvari vrlo jasne i transparentne".

- Srbija je u procesu pristupnih pregovora, postoji niz poglavlja, niz kriterijuma koje treba ispuniti. Mi smatramo da je Srbija na putu da to ispuni- rekao je Plenković.

- U vezi sa poglavljem koje se odnosi na kulturu i obrazovanje, Hrvatska je zadržala rezerve zbog određenih aspekata koji se tiču obrazovanja, udžbenika i manjina. Očekujemo napredak Srbije u tom pogledu- precizirao je hrvatski premijer, prenosi Hina.

IZ HRVATSKE STIGAO ODGOVOR VUČIĆU: Božo Petrov u čudu, a Kolinda sleže ramenima?!

Bela kuća saopštila je ranije danas da su Plenković i Bajden razgovarali o evroatlanskim integracijama Zapadnog Balkana.

MEĐUVLADINA KONFERENCIJA U BRISELU: Srbija otvorila poglavlja 5 i 25!

U saopštenju Bele kuće o ovom razgovoru, za koji Hina ukazuje da je obavljen na dan kada je Hrvatska blokirala otvaranje jednog poglavlja u pregovorima Srbije s EU, kaže se da su Bajden i Plenković razgovarali o važnosti evroatlanskih integracija svih zemalja na Zapadnom Balkanu.

- Čelnici su se suglasili da će napredak prema tom cilju doprineti miru, stabilnosti i napretku celog regiona- kažu u Bajdenovom kabinetu bez navođenja pojedinosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miso

pre 7 godina

Ustasa Plenkovic drzi predavanja Srbiji zbog udzbenika,a on nije u stanju ni cirlicnu tablu da postavi na zgradu.Smradove treba udariti dobro po dupetu.

vlada

pre 7 godina

Ovo je samo potvrda da "hrvatska" govori u ime zapada! A da nam "ustaše" pomažu oko ulaska u EU - nikada!

zimzelen

pre 7 godina

To hrvati nedajte nam u grupu zlocinaca,nikad do sada nista niste uradili dobro za Srbe osim ovih blokada jos kad bi to uspjelo.Mnogo vam hvala.

Crna Gora

pre 7 godina

Svaka čast za Bajdena. Iako ne može naređivati suverenoj zemlji šta da radi, ukazao je da treba sagledati širu sliku i da Hrvatska treba da pomaže svojim susjedima. On je bio i naš iskreni prijatelj. Javnost u Srbiji ne razumije proces evropskih integracija i kako ste počeli, bojim se da ćete završiti baš u Evroazijskom savezu.

Miroslav

pre 7 godina

A čoče đe ti je đetić ili poglavica milo....

DUSAN

pre 7 godina

Poceo si vec da spustas loptu.Trazis sad izlaz a da se ne obrikas.

XXL

pre 7 godina

Šta mu je Ovaj amer rekao - k' nozi, aport, budi dobar evo kocka šećera ako nećeš srpsku čokoladicu.

Levcanin

pre 7 godina

Vodja ustaske vlade laze. Milanovicu deda bio ustasa, izgleda da su Plenkovicu ibaba i deda bili ustase.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija