• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2016

23:22

PROKLJUČALA VARŠAVA: Hiljade demonstranata na protestu protiv vlade

Politika

PROKLJUČALA VARŠAVA: Hiljade demonstranata na protestu protiv vlade

Podeli vest

Hiljade antivladinih demonstranata prošli su danas ulicama Varšave od sedišta bivše Komunističke partije do prostorija poljske vladajuće partije, maršrutom kojom su želeli simbolično da izraze svoje tvrdnje da "vlada uništava demokratiju", preneo je AP

Protestnim maršom, održanim pod sloganom "Stop uništenju Poljske", obeležena je 35. godišnjica uvođenja vanrednog stanja koje je 1981. proglasio komunistički režim kako bi srušili pokret Solidarnost, navodi AP.

Marš je organizovao Komitet za odbranu demokratije, grupa za ljudska prava, koja je nastala kao odgovor na politiku vladajuće partije Prava i pravde.

Lider ove partije Jaroslav Kačinjski je ranije danas rekao da mu se ne sviđa stil političke debate u Poljskoj i dodao da će vladini čelnici "pokušati da uvedu neku vrstu reda u aktivnosti opozicije".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav

pre 7 godina

Ma ja to su neki soroševci demonstranti ko i oni iz sava male......

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija