• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2016

20:16

STRAŠNO, JAVNI SERVIS PARTIJSKO PREDUZEĆE: Žuti vraćaju Jeremićevu ženu na RTS da vodi Dnevnik 2!

Politika

STRAŠNO, JAVNI SERVIS PARTIJSKO PREDUZEĆE: Žuti vraćaju Jeremićevu ženu na RTS da vodi Dnevnik 2!

Podeli vest

Dok na RTS od 2012. nije došao nijedan novinar blizak SNS, supruga žutog predsedničkog kandidata Nataša Jeremić vraća se u program kao "velika zvezda"... Urednik Informativnog programa Nenad Lj. Stefanović ne krije da je veliki prijatelj sa Vukom Jeremićem, koga oslovljava sa "zećo" (od zete)!?!

Urednik Informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, u narodu poznatiji kao Žuti Nenad, odlučio je da na Javni medijski servis vrati voditeljku Natašu Jeremić, suprugu budućeg predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, otkriva Informer!

Jeremićeva će, kako tvrde obavešteni, na RTS voditi udarni Dnevnik 2!

Nenad Lj. Stefanović inače ne krije da je veliki prijatelj sa Vukom Jeremićem, koga iz milošte oslovljava sa "zećo" (od zete). Upravo zato on je odlučio da na mesto urednice i voditeljke Dnevnika 2 vrati Natašu Jeremić, koja je sa ove pozicije otišla 2012. kako bi se sa mužem preselila u Njujork.

Žuta Olja i Borko već to radili

Ovo ne bi bio prvi primer sukoba interesa na RTS s obzirom da je Olivera Kovačević - Žuta Olja vodila svoj politički tok-šou i tokom predizborne kampanje za parlamentarne izbore ove godine iako je njen vanbračni suprug Borko Stefanović sa svojom strankom učestvovao u kampanji.

Stefanović nimalo ne mari za činjenicu da će Jeremićeva biti u direktnom sukobu interesa, s obzirom na to da je njen suprug već najavio kandidaturu za predsednika države.

Ima neka tajna veza

Sagovornici Informera sa RTS kažu da Javni servis i dalje funkcioniše kao "žuto preduzeće", pa nameštenje gospođe Jeremić ne treba uopšte da čudi.

- Nije tajna da je Stefanović veliki prijatelj sa Jeremićem. Čak ga oslovljava za "zećo", tepa mu kao da mu je zet! Nije takođe tajna ni da Nataša planira da se vrati na RTS i ponovo uređuje i vodi Dnevnik 2. Tako su se njihovi interesi lepo poklopili... Vuk polako ulazi u kampanju i ide mu naruku da njegova supruga uređuje i ima veliki uticaj na program Javnog servisa - podvlači naš sagovornik, dodajući da će Nataša Jeremić biti u direktnom sukobu interesa:

- Jasno je da ona neće moći objektivno da radi svoj posao. Ali to očigledno ne smeta rukovodiocima RTS...

Vuk Jeremić juče nije bio raspoložen za komentar, a odgovore nismo dobili ni od Nenada Lj. Stefanovića.

Na drugoj strani, na RTS su nam potvrdili da se Jeremićeva vraća na posao, ali nisu odgovorili na pitanje da li je to sukob interesa.

- Očekujemo da će se Nataša Jeremić vratiti na RTS i tada će se razgovarati o poslovima koje će obavljati ubuduće - rekli su nam iz PR službe RTS, dok su nam iz Upravnog odbora Javnog servisa poručili da to nije u njihovoj nadležnosti.

 

 

Mario Spasić iz Saveta za monitoring ističe da uvek postoji mogućnost da će Jeremićeva supruga zloupotrebiti uređivačku poziciju.

- Treba voditi računa o tome da ona ne bude u direktnom sukobu interesa. Jeremićeva žena ne bi trebalo da uređuje vesti u kojima se pominje njen suprug, s obzirom na to da je on najavio da postoje velike šanse da će se kandidovati za predsedničku funkciju. Javni servis mora objektivno i nepristrasno da izveštava - naglašava Spasić.

Visinske pripreme

I Vladimir Đukanović iz Odbora za informisanje takođe kaže da će Jeremićeva žena biti u direktnom sukobu interesa.

- Nije ništa sporno u tome da se ona vrati na RTS. Samo u situaciji u kojoj se Jeremić kandiduje za izbore za šefa države ne bi smela da bude u informativnom programu. Pitam se da li su se možda Vuk i Nataša pripremali za to da on postane predsednik države, a ona direktorka RTS - zaključuje Đukanović.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MM

pre 7 godina

Ne podržavam Jeremića, ali nemam ništa protiv njegove supruge voditeljke TV dnevnika

Dule

pre 7 godina

Nemam ni ja nista protiv njegove supruge radio bih joj ja isto sto i ti.Ali imam protiv da se vrati na RTS neka ide gde je dosad bila. A mi imamo dosta lepih i sposobnih cura koje nemaju nikakav poso a potreban im je.

MM

pre 7 godina

Vaš odgovor je krajnje degutantan i nepristojan, pa zato moram da objasnim. Nemam nikakvu nameru da išta radim gospođi Jeremić, a s obzirom da se ona ne bavi politikom, u tom kontekstu nemam ništa protiv nje.

kurir djoka

pre 7 godina

Ovaj Jeremija iz TNT grupe ima dobar ukus nema sta,gospodja mu je lepa zena za medalju dinara joj ne bih uzeo hehee

hehe

pre 7 godina

Ma ko si ti da krojiš kadrovsku politiku na RTS. Jeremić Nataša je odlična voditeljka i njeno je zakonsko pravo da se vrati na radno mesto sa kojeg je bila odsutna u vreme dok joj je suprug radio važan posao kao predstavnik Srbije u UN . Zakon o radu kaže da je za takve slučajeve predviđeno da radni status osobe čiji ji supružnik na nekoj funkciji ima pravo da odsustvuje bez naknade sa radnog mesta u vreme kada zbog obaveza supružnika nije u mogućnosti da ga obavlja.Takvih slučajeva ima mnogo što ste se ostrvili baš na nju kada samo koristi zakonsku mogućnost ? Bojite se nečega ?

zoki

pre 7 godina

Ne razumem sto mora da radi kad joj je muz pun kao brod.

JOVANic

pre 7 godina

-- Baš strašno, ovakav naslov, na nešto što je u našoj DRŽAVI SRBIJI svakodnevna pojava, a nije strašno to što je mali MONSTRUM ( oćuli se morati izviniti monstrumu, jer je maloletni monstrum )zapalio ljude iz zabave kako je izjavio. I umesto da to bude strašno, to je uobičajeno, normalno, niko ne treba da se uzbuđuje, pa to su bili samo beskućnici. Gospodo novinari, jeli se to vi odričete čovečnosti, pa postajete samo programirane mašine, koje navijaju za koga I za šta gazda kaže. Možeš napisati da je Vuk Jeremic; lopov, prevarant , kriminalac, pa čak I ubica sve ce biti obznanjeno, iako nije suđen ni osuđen, presuđeno mu je, ali ako napišeš da je PREMIJER Aleksandar VUČIĆ, poveo hajku na Jeremića, a samo zato što će se kandidovati za PREDSEDNIKA DRŽAVE SRBIJE, bez njegovog pitanja, što je svakome mislećem jasno, nema prolaz!

Lajavi

pre 7 godina

По Закону о раду и морају да је врате! Закон је закон, мировао јој је радни однос у складу са законом! Правите ВЕСТ ни од чега.

raspisati referendum

pre 7 godina

da li narod zeli da placa nesto sto nije javni servis vec privatna televizija.... ja ga placati necu makar se sudili do Strazbura....

DUSAN

pre 7 godina

Pametno a sta sa nasim mladim nezaposljenim voditeljkama koje su u Srbiji one ne umiju da citaju,nego smo cekali Jeremicku cetiri godine da dodje iz Amerike da nam procita dnevnik.

Duško

pre 7 godina

Mapet Šou tera dalje po svom. Kad će već jednom da se to što nikom ne treba već jednom proda, pa neka novi vlasnik vidi šta će sa njima.

SARA

pre 7 godina

NAMESTALJKA  DA ZAPADA A TAJ RTS IZGLEDA KAO DA NIJE SRPSKI. \n

Miroslav

pre 7 godina

Ma nema nikakve razlike između rts i n1. Samo ima jedan problem taj što narod plaća tu anti srpsku tv rts.....

Dule

pre 7 godina

RTS ili N1-Nekoga radno mjesto ceka 4 god. dok bleji po Americi.A mladje ljepse i sposobnije djevojke nemaju posla.Ali neka, neka zaposle Jeremicku sirotinja je to da ne pokrepaju od gladi.

nada

pre 7 godina

UKINUTI RTS - PROPAGANDNI PROGRAM !!!!!!!!!!!!!!! Tek tada ga niko nece gledati !

dr

pre 7 godina

Tako je ostaviti samo Pink da nam sprzi mozak veliki volja konferencijama za stampu a u pauzama pevaljke i rijaliti da nas dokrajci.

dr za rock and roll

pre 7 godina

Alo bre ma koga oni vuku za nos!!! Skidaj bagru narode bre!!!

Dragana

pre 7 godina

hajde lepo da se ukine pretplata za rts pa neka zaposljavaju koga hoce......da kljukam masnu gusku od moje bedne plate bas necu

Draza

pre 7 godina

Trebace nam neki bagerista da uleti u RTS i razbuca to zmijsko leglo.

tosa

pre 7 godina

Dobro je da RTS prima novinare sa američkim iskustvom, a ne škodi i što je lepa.

Mirko

pre 7 godina

Ja verujem da je ona fiktivno i samo iz interesa zajedno sa Jeremicem, ona ima svoj privatan zivot a on svoj, hocu da kazem 99.9% ne dele krevet!

Dragan

pre 7 godina

Pa ko je dozvolio da ova zuta neman bude direktor RTS??..Vlast moze da ga smeni I trebalo je to odavno da uradi...

rajko

pre 7 godina

Коме се ти Ђука жалиш и пиздиш . Зар вас није срамота да већ годинама немате муда да решите проблем са Р Т С . У том случају немате никаквог образа да се жалите . Дошли сте на власт ,народ вас изабра па што не поштујете вољу народа и не разјуриле жуту олош или другосрбијанску елиту .Све им гледате кроз прсте ,сад пред изборе не смете да их пипнете иначе одмах следе пацке .

mire

pre 7 godina

Ko jos gleda Rts? vracaju kurjakovu damu zbog predsednickih izbora ,  ma da dovedu copor kurjakova nece pobediti.\n

CICKA

pre 7 godina

Бујошевић није био лош док је водио Политику то се мора признати , а опет Наташа Јеремић је радила на Дневнику и раније , направила је паузу јер је пратила супруга за његовим послом. Најружнија ствар у свему је та ,под условом да је истинита а изгледа да јесте, што је Вук измислио оно за дечаке , то је стварно толико ружно, не знам да ли он има децу ако их има треба да га је због тога стид целог живота .А што се тиче политике коју води РТС нека треба пустити и њих нека раде како мисле да је правилно па ако раде нешто што није добро то се види

cheng

pre 7 godina

Nije mi jasno kako ovako lijepa žena da uzme ovoga,on djeluje malo kao krele!

ovo je sve farsa

pre 7 godina

Svi se zalimo na preplatu na RTS.Alo ljudi,pa to je nasa nacionalna tv kao sto je nasa reprezentacija,to nas predstavlja u svetu.Postoji drugi problem ja hocu da placam i da imam nacionalnu tv ali drzava nece da sredi stanje u toj tv.Niko ne moze da me razuveri da na celu te kuce drzava ne moze da dovede domacina coveka koji je strucan i kvalifikovan,nego postavlja ove lopove,prevarante koji isisavaju novac iz te kuce a mi ih finansiramo.To je pljacka i ako vlada nesto skoro ne ucini ona je saucesnik u tome.Smeniti sve sad vodece sefove i direktorcice u toj tv i raspisati konkurs za domacina.Otpustiti 1000-1500 ljudi i postaviti nacionalni servis tamo gde mu je mesto.Sva dalja prica je izlisna.

amigo

pre 7 godina

nemam nista protiv jeremiceve zene,,a nisam ni za ,,sto ne nadje neku prive tv da vse uvali nego za drzavne vpare da salje bajate izvestaje u ciu...

klipak

pre 7 godina

Pa zar nije zabranjeno zaposljavanje u javnim prduzecima, pa tako i u RTS-u....

zoki sampion

pre 7 godina

Nije vise gospodja ministarka, pa joj vracaj se nazad, sta da radim kod kuce. Pa kuvaj rucak,gaji decu, ako imas.

mia

pre 7 godina

Ova voditeljka je jedna od najboljih ikada. I nema veze ko joj je surug. Ne preterujte.

Krle

pre 7 godina

Tesko se resacamo te zute kaljuge. Vecina u RTS-u su umazani tom bojom.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija