• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2016

23:02

AMBASADOR SKOT: Srbija može da ima dobre odnose i sa SAD i sa Rusijom!

Politika

AMBASADOR SKOT: Srbija može da ima dobre odnose i sa SAD i sa Rusijom!

Podeli vest

SAD ne traži da se Srbija opredeli između Amerike i Rusije, može da ima dobre odnose i sa jednom i sa drugom zemljom, a od nje zavisi kakvi će ti odnosi biti, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot

- Mi ne vodimo nekakvu politiku da Srbija treba da se opredeli ili za Ameriku ili za Rusiju, mislim da to može zajednički - i sa Amerikom i sa Rusijom, nema problema u tome- rekao je Skot u intervjuu za portal "Južne vesti".

On je dodao da pitanje kakvi će biti odnosi Srbije sa Rusijom, sa SAD, ali i sa Evropskom unijom, kao i Kinom treba uputiti srpskoj vladi a ne SAD.

- To nije naše pitanje, to je pritanje za srpsku vladu i srpski narod- dodao je.

Ipak, on kaže da kada su u pitanju vrednosti demokratije i vrednosti međunarodnog prava, Srbija treba da izrazi svoje mišljenje.


- Ne može da pogleda Rusiju i kaže ''Ankesija Krima je protivzakonita, dok ste bili predsedavajuća OEBS, ali da sa druge strane neće ništa da uradi, kad svi drugi prijatelji i partneri EU u kojoj hoćete da budete, kažu da to treba izraziti na drugi način. To je pitanje vrednosti o kojima Srbije treba da odluči za svoju budućnost- kaže Skat.

Upitan šta je interes Amerike u Srbiji, on je odgovorio da je to stabilnost u regionu, ali i ekonomski rast, koji potvrđuje stabilnost.

- Mi bismo hteli da vidimo stabilan region, koji se unapređuje i ide ka EU, a naša pomoć u Srbiji je fokusirana na ekonomski razvoj- dodao je.

Govoreći o slučaju braće Bitići, američki ambasador je ocenio da to opterećuje odnose dve zemlje i komplikuje situaciju, kao i nerešeno paljenje ambasade SAD u Beogradu, ali da su oba slučaja veći problem - problema pravosuđa u Srbiji.

- Kada nerešeni slučajevi traju već godinama, to nije fer ni prema porodicama žrtava, ali i ne govore najbolje o Srbiji. Očekujemo od Srbije da pravosuđe funkcioniše i bude pravde i za porodicu Bitići- rekao je.

O kompleksu "Novi Niš" koji u tom gradu gradi američka kompanija, Skat je rekao da ukoliko taj projekat bude uspešan on će "promeniti lice Niša" i privući druge investitore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CICKA

pre 7 godina

Ми нећемо рат , да ли то схвата свако ко дође на власт у САД , нећемо оно што сте замислили а да није у складу са Законима , и још једном ми нећемо рат због тога , ако вам нешто треба , ако вам се свидело нешто наше пробајте милом ако не иде милом тужите нас па можда добијете или не добијете то што желите , ништа силом јер нећемо рат, то треба унапред да кажемо УН ако то ишта вреди , можда би тако , у УН, требале да се обезбеде државе од насилника пре напада

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ма види се из "авиона"....Дошо "Чика Трампић" и - дрмају се "фотеље", па сада разни "Скотови".. - певају другачије песме....( За сваки случај!) До јуче је био "изричит"....- Не може Србија на 2 фотеље !....А сада је и сам сео "на 2 фотеље" ( И Обамину и Трампову! )... за сваки случај....!? "Жваће буља - гаће"....Лепа је "амбасадорска плата".. и привилегије...!!

CICKA

pre 7 godina

Не може само од нас да зависи какви ће ти односи бити , само се понашајте у складу са Законима света и све ће бити у реду , ми се понашамо и још једном ми не желимо рат

miiki

pre 7 godina

Problem i jeste u tome sto se pitanje odnosa Srbije i SAD ne postavlja samo Srbiji!Kada shvatite da i od vas zavisi kakvi ce odnosi dve zemlje biti tada ce se i oni definisati!To kako vi gledate na otcepljenje Krima i pripajanje Rusiji i kako ste otcepili Kosovo i Metohiju,bolje receno probali su za vas dve razlicite stvari!Odnosi dve zemlje nisu dobri ukoliko se dogovorimo da bude kako vi kazete!Na kraju mi i nemoramo da imamo dobre odnose sa SAD,ipak to zavisi od Vas!Mi smo i onako nebitni po Vama!

Sargarepac

pre 7 godina

\'ajde debeli ukapiraj vise da kad ti nesto izjavis mozak automatski to shvati kao laz i licimerje...\n

vlada

pre 7 godina

Šta je ovaj hteo da kaže ni sam ne zna ali da nas više "poštujete" i da ste oprezniji - to je činjenica! Istina je u prisutnom "ruskom faktoru", koji vam ne dozvoljava novo bombardovanje Srbije! Tu "sreću" Milošević nije imao 1999. godine, u vreme /pijanog/ Jeljcina! A što se tiče "pravosudja" i ja sam nezadovoljan, jer svi vaši "doušnici" nesmetano vršljaju po Srbiji!

nati

pre 7 godina

Skot,Bajden,Junker, sve lazov do lazova,cim zinete, slazete dok okom trepnete.Svaki normalan covek koji ima ljudskog morala, zapitao bi se sta vi trazite i u Evropi i na Balkanu.Ko vam je dao za pravo da na naj bestidniji nacin zabadate nos u unutrasnje stvari bilo koje zemlje,jel vi imate bar malo mozga u glavi kad to radite. \n

duška

pre 7 godina

More, ko vas ne zna skupo bi vas platio! Jedno pričate, drugo mislite, a sasvim treće radite- to i ćorave koke vide! Pazi bogati, nerešen slučaj Bitići, a gde su hiljade drugih za koje se ne zna ni šta je bilo sa njima? Gde su rešeni slučajevi pobijenih po KIM pod vašim okriljem, pa čak i nedužne dece dok se igraju? To nije bitno da se razreši? Ne, jer ti koje je pojeo mrak nisu imali vaše pasoše i nisu bili pod vašom kapom! Ostavite više ovu jadnu Srbiju i pustite da dišemo! Nećemo vazduh na cevčicu jer nam je potreban punim plućima!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17