• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2016

23:36

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Džihadisti u Mosulu proizvode oružje, materijal kupuju u Turskoj!

Politika

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Džihadisti u Mosulu proizvode oružje, materijal kupuju u Turskoj!

Podeli vest

ID proizvodi oružje u Mosulu i ta proizvodnja je velikog obima, a materijal za proizvodnju se kupuju u Turskoj, tvrdi organizacija sa sedištem u Londonu

Ta organizacija, koja istražuje naoružavanja u zonama koflikta, navodi da je IS uspostavila "robustan i pouzdan" lanac snabdevanja između Turske i Iraka, koji njenim pripadnicima omogućava da proizvode desetine hiljada komada oružja.

Istražitelji te organizacije su otkrili to naoružanje za vreme operacije iračke vojske za preuzimanje Mosula. 

Kako iračke snage napreduju, tako ekstremisti gube fizičke kapacitete za proizvodnju oružja u tako velikom, gotovo industrijskom obimu, a izvršni direktor Džejms Biven upozorava da ekstremisti neće sve to ostaviti za sobom. 

On smatra i da je IS već sklonila u Siriju ili južnu Tursku one pripadnike koji su najbolje obučeni za proizvodnju bombi. 

- Oni veliku pažnju pridaju tehničkim kapacitetima i učiniće sve da ih očuvaju- naveo je Biven. 

AP podseća da su iračke snage naišle na žestok otpor u Mosulu, da su izložene talasu samoubilačkih napada, otkako je u oktobru počela operacija zauzimanja grada. 

Oni su otada zauzeli manje od četvrtine Mosula.

(VIDEO) DŽIHADISTI NEMAJU KUD: Iračke snage presekle put, islamska država opkoljena u Mosulu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav

pre 7 godina

Čuj sa sedištem u londonu pametnom dosta. Pa to podli britanci i prodaju materijal teroristima za izradu oružja......

XXL

pre 7 godina

Eto mogućnost da se zaposle nezaposleni oružari.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17