• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2016

13:10

DITMAN HRABRI SRBIJU: Očekujem da uskoro otvorimo i poglavlje 26!

Politika

DITMAN HRABRI SRBIJU: Očekujem da uskoro otvorimo i poglavlje 26!

Podeli vest

Ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman očekuje da će Srbija u pregovorima sa EU uskoro otvoriti i poglavlje 26, koje se odnosi na obrazovanje i kulturu, te da se na tome nastavlja rad sa partnerima u Uniji

- Na međuvladinoj konferenciji u Briselu uspeli smo da otvorimo dva poglavlja (5 i 25). Nadali smo i otvaranju poglavlja 26, ali nastavićemo da radimo sa našim partnerima. Nadamo se da ćemo uskoro uspeti da ga otvorimo - rekao je Ditman na koneferenciji Nacionalnog konventa u Skupstini Srbije.

Ditman je podržao reformske procese u Srbiji i njen put ka članstvu u EU, a na Konferenciji Nacionalnog konventa o EU posvećenoj implementaciji aktivnosti predviđenih Akcionim planom za poglavlje 23, rekao je da je poglavlje 23 u „samom srcu transformisanja Srbije“ na čemu svi u Srbiji naporno rade. 

Navodeći da je današnja konferencija druga koju organizuje JUKOM o situaciji u vezi sa implementacijom Akcionog plana za poglavlje 23 koje se odnosi na osnovna prava, Ditman je rekao da su pitanja prava nacionalnih manjina ključni deo osnovnih prava. 

Kako je naveo, Srbija i EU pridaju veliki značaj realizaciji prava nacionalnih manjina, a usvojen je i sveobuhvatan Akcioni plan za poglavlje 23.

Dtiman je rekao da se u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije navodi da u Srbiji postoji pravni okvir za zaštitu prava nacionalnih manjina, te da je ključno da se u potpunosti primene svi segmenti zaštite osnovnih prava, a ključnu ulogu u tome, dodaje, imaju državni organi, nevladine organizacije i nezavisna tela. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Ako tako misle onda nek' svog dobermana drže k' nozi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija