• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir.rs

15.12.2016

14:54

SRS TRAŽI ANKETNI ODBOR O UBISTVU ĐINĐIĆA: DS, DVERI podržale predlog, LDP protiv!

Politika

SRS TRAŽI ANKETNI ODBOR O UBISTVU ĐINĐIĆA: DS, DVERI podržale predlog, LDP protiv!

Podeli vest

Srpska radikalna stranka danas je u Skupštini predala zvanični zahtev za formiranje Anketnog odbora u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića

Zamenik predsednika SRS-a, poslanik Nemanja Šarović, naveo je da su radikali predložili da anketni odbor ima pet članova, da njegovog predsednika predloži najveća poslanička grupa iz opozicije, a zamenika predsednika najveća poslanička grupa u parlamentu.

Šarović dodaje da je predloženo da anketni odbor posao završi za 90 dana.

On je u parlamentu rekao da je ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje.

- Ne možemo ponovo tim istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj odbor ne bi se bavio ni politikom ni Vladom Zorana Đinđića, već samo jednim pitanjem - pozadinom njegovog ubistva - naveo je Šarović. 

Predlog su pozdravile Dveri, a njihov lider Boško Obradović za Kurir je rekao:

- Smatramo da je skandalozno da do danas nije ispitano da li je postojao treći metak, ko je i kako u Meljaku ubio Dušana Spasojevića Šiptara I Mileta Lukovića Kuma, da li postoji strani faktor.... To je sve ostalo nerazjašnjeno - rekao je Obradović.

Podršku ovom predlogu dao je i nezavisni poslanik Đorđe Vukadinović i Sanda Rašković Ivić, kao i Balša Božović i Goran Ješić iz Demokratske stranke.

S druge strane, predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je da je ideja podrške inicijativi SRS "morbidna".

On smatra da ima dovoljno prostora da se istina o političkoj pozadini ubistva Zorana Ðinđića istraži bez uplitanja predsednika SRS Vojislava Šešelja koji, kako kaže, sigurno neće doprineti njenom utvrđivanju. 

- Naprotiv, on (Šešelj) samo koristi tu živu ranu koja postoji u našem društvu kako bi izbegao deo svoje odgovornosti za ono sto je radio i kako bi s druge strane vodio obračune sa svojim političkim protivnicima. Ne mislim tu na sebe - rekao je Jovanović novinarima u parlamentu. 

Povodom incijative radikala da se formira anketni odbor u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Ðinđića, Jovanović je rekao da LDP neće glasati za tu inicijativu i neće dozvoliti Šešelju da tako nešto radi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DUSAN

pre 7 godina

E tu bih ja vas podrzao.Ne zbog toga sto volim Djindjica nego sto mislim da neki od njegovih ubica sjede i dalje u parlamentu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija