• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2016

16:36

KARADŽIĆ: Nije bilo genocida u Srebrenici, za zločin odgovorni 'otuđeni pojedinci'!

Politika

KARADŽIĆ: Nije bilo genocida u Srebrenici, za zločin odgovorni 'otuđeni pojedinci'!

Podeli vest

Haški optuženik Radovan Karadžić tvrdi da se u Srebrenici nije dogodio genocid, već užasan zločin nad ratnim zarobljenima, ali ne i nad civilima, za koji su odgovorni "otuđeni pojedinci"

U intervjuu za RTRS, koji će u celosti biti emitovan večeras, Karadžić kaže da se njegova odbrana snažno protivi tezama o bilo kakvom genocidu u Srebrenici, zato što to nedelo nije počinila država, niti regularne jedinice, već nekoliko otuđenih ličnosti, koje su se sve držale u tajnosti.

Jedan svedok je, kako navodi, u Hagu svedočio da su on i nekoliko njegovih saučesnika to čuvali kao tajnu, čak i od neposrednog komandanta.

Bez obzira na ovu činjenicu, u Srebrenici se, kako tvrdi, desio užasan zločin nad ratnim zarobljenicima, ali ne i nad civilima.

- Ne može biti nikakvog opravdanja za to što se desilo, ali sve treba rasvetliti i razumeti. To je nešto što su samo naši ondašnji neprijatelji mogli da požele da se desi. Nijedan normalan Srbin ne bi želeo da se nešto takvo počini u ime srpske strane, i svakako to nije učinjeno od strane normalne pameti - rekao je Karadžić, preneo je portal RTRS.

Karadžić je otkrio da je u aprilu 1993. godine zaustavio Vojsku Republike Srpske da uđe u Srebrenicu, jer se plašio da se nešto slično može desiti, zbog 3.500 srpskih civilnih žrtava najokrutnijih zločina koje je počinila 28. divizija tzv. Armije BiH.

Prvi predsednik Srpske je govorio i o zločinima koje su Muslimani u Sarajevu pripisivali Srbima, svojoj žalbi na prvostepenu presudu, pismu koje uputio Savetu bezbednosti UN-a, svojim najznačajnijom dostignućima u ratnom i poratnom periodu, razlozima smrti haških optuženika, kako danas gleda na Republiku Srpsku i šta misli o pokušaju ukidanja Dana Republike Srpske.

Prvostepenom presudom haškog tribunala Karadžić je osuđen na 40 godina zbog ratnog zločina, a njegova odbrane je uložila žalbu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
55555

pre 7 godina

Gospodine predsedniče RS ,suvišno je se pravdati i dokazivati lazovima što okreću i istoriju i psihijatriju! Oni i njihovi preci,sluge i ostali ološi nose toliko Srba i drugih dobrih naroda na svojoj savesti da i u svojim zemljama gube podršku na predsednickim i parlamentarnim izborima.Njihove sluge i oni su priznali svoje učešće na razbijanju Jugoslavije i svega srpskog što je protivrečno po UN konvencijama i zakonima.Oni i jesu odgovorni za sve žrtve nastale na prostoru tadašnje SFRJ. Ako neko treba da odgovara za to, onda će istina bilo kad doći na delo i u javnost ?!! Časno je služiti svom narodu !!!

Miroslav

pre 7 godina

Sve je to tačno PRESEDNIČE. Ali haško katolička inkvizicija hoće da laž postane istina. Tim haškim tužiocima i sudijama kao da im je gebels bio profesor za laž. I dobro su savladali gebelsove teoreme laž puta 100= istina.......

Ali Šele

pre 7 godina

skoro ceo svet tvrdi i kaže da se desio genocid a ti strašani zločin, e sad kakav je mali ili veliki a posebno strašni zločin, jednom otvori oči i priznaj da si jedan od tvoraca tog tvog nazovi strašnog zločina

Miroslav

pre 7 godina

Mada kako kaže cnn, bbc, dw, rojters, vašington post, kristin amanpur laž puta 100 = istina

nele

pre 7 godina

Prvo: Vi morate da priznate Markale; Drugo: Preuveličavanje žrtava Srebrenice; Treće: Da priznate srpske žrtve koje ste vi pobili mučili i silovali. Onda možemo da pričamo dalje...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija