• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/politika

15.12.2016

23:24

TOMISLAV NIKOLIĆ RAZGOVARAO S VUČIĆEM: Zaposlene Ruse u Nišu tretirati kao sve humanitarce!

Politika

TOMISLAV NIKOLIĆ RAZGOVARAO S VUČIĆEM: Zaposlene Ruse u Nišu tretirati kao sve humanitarce!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je sa premijerom Vučićem razgovarao o zahtevu ruske strane u vezi statusa osoblja u srpsko-ruskom humanitarnom centru i da će odluku o tome doneti vlada, ali da on lično smatra da zaposlene u tom centru treba tretirati kao pripradnike drugih organizacija koji se bave sličnim delatnostima

Dogovoreno je da Vlada Srbije istraži prava i obaveze države prema humanitarnim centrima i njihovom osoblju i posle toga donese odluku, rekao je Nikolić za "Politiku". 

- Premijer Aleksandar Vučić i ja razgovarali smo o zahtevu ruske strane u pogledu statusa i tretmana osoblja angažovanog u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu. Dogovoreno je da Vlada Srbije istraži uporedno sva prava i obaveze države prema humanitarnim centrima i njihovom osoblju i nakon toga donese ispravnu odluku, u interesu Srbije - rekao je Nikolić listu.

(VIDEO) ČEPURIN NA PITANJE DA LI JE POSETA LAVROVA PODRŠKA NIKOLIĆU: To je srpska logika, ruska logika je skroz drugačija!

On ne vidi razloga zašto zaposleni u tom centru ne bi imali isti tretman kao zaposleni u drugim sličnim organizacijama.

- Lično smatram da, ako su aktivnosti centra zaista isključivo humanitarne, ne postoji nijedna prepreka da zaposlene ne tretiramo kao i pripadnike drugih organizacija koje se bave srodnom delatnošću- rekao je predsednik Srbije. 

SERGEJ LAVROV UPOZORAVA: EU traži od Srbije da, kao Crna Gora, IZDA RUSIJU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stuns

pre 7 godina

Potrebno je otvoriti još nekoliko Rusko-Srpskih centara.

rusofil

pre 7 godina

Braco Rusi, izdace Vas ovi gore nego Crnogorci, znamo ljude odavno,englesko-americka skola ili ubrzan kurs za talentovane, pare, pare...\n

DUSAN

pre 7 godina

Naravno da treba da dobiju taj status.Pa oni koji su nas bombardovali i zasipali osiromasenim uranijumom imaju taj status. A ljudi koji su nam iskreni prijatelji i koji nam pomazu nemaju.Stvarno mislim da nije uredu.

XXL

pre 7 godina

Ne razumem ZAŠTO se SAMO rusima ne dozvoljava taj status? Da su došli Sorošovi "humanitarci" doozvola o statusu bi im se uručila uz intoniranje državne himne i počasnu gardu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija