• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2016

14:35

VULIN: U realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih

Politika

VULIN: U realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračaka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ove godine od 11. januara do 10. septembra u realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih

Vulin je na Konferenciji "Za razvoj privrede - Okupljanje oko projekata", koju je organizovao Socijalno - ekonomski savet AP Vojvodine, rekao da je u PIO fond ove godine uplaćeno 15 milijardi dinara više nego lane.

Kao posebno značajnu činjenicu Vulin je istakao promenu načina prijava za PIO fond, jer je ove godine prvi put u istoriji poslodavcima omogućeno da da te prijave dostave elektronskim putem.

 - Ranije je bilo neophodno prijave popuniti ručno, pa onda čekati u dugim redovima pred šalterom da se te prijave predaju, a sada je to moguće uraditi eletronskim putem za svega nekoliko minuta -  pojasnio je Vulin.


Po njegovim rečima tokom 2016. godine primljeno je 154.849 obrazaca "M4" za prijavu, a pomenuta promena načina prijave je doprinela da ove godine imamo više prijavljenih, odnosno ukupno prijavljenih je nešto više od dva miliona, za razliku od prošle godine kada je taj broj bio oko 1.900.000.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija