• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/tanjug

16.12.2016

22:50

NIKOLIĆ POJASNIO SITUACIJU: Hrvati da ćute i da se pokriju ušima, kada se pomenu manjine!

Politika

NIKOLIĆ POJASNIO SITUACIJU: Hrvati da ćute i da se pokriju ušima, kada se pomenu manjine!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi Hrvatska trebalo da ćuti i da se pokrije ušima kada se pominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vere i nacionalnosti, prema njihovoj imovini i školovanju

Uostalom, pogledajte u poslednje tri godine koliko su smanjili budžet za finansiranje i školovanje nacionalnih manjina i za sve ostale potrebe", rekao je Nikolić novinarima u Kragujevcu.

Dodao je da u Srbiji ne vidi želju da na bilo koji način otvara bilo kakav sukob sa Hrvatskom, ali da ima granicu do koje trpi.

- Vodu kada pritiskate, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Ko sa nama hoće lepo – dobiće lepše, ko sa nama više ne želi lepo – možda nećemo da uzvratimo ružno, ali nemojte da očekujete da imamo neku previše dobru saradnju- rekao je Nikolić.

NIKOLIĆ O SLUČAJU ČOKOLINDA: Sad je jasno da Hrvatska ne želi dobre odnose sa Srbijom!

Predsednik je rekao da je sada na ispitu Evropska unija, da Vlada Srbije radi izvanredno i da se potpuno pripremila za otvaranje poglavlja.

Međutim, kaže predsednik, pitanje je šta znači protvljenje Hrvatske – da li sprovodi svoju volju ili služi da opravda zamor proširenja Evropske unije. 

- Ne mogu da verujem da 27 država ne može da kaže jednoj, da je moguće da je 27 država na jednoj strani, a jedna država na drugoj, i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje- rekao je Nikolić.

VUČIĆ: Neće nam držati lekcije oni koji stavljaju 'Za dom spremni' u Jasenovcu i kojima smetaju srpske čokoladice!

Smatra da će se videti tačne namere EU, a da Srbija nikada neće odustati od EU, jer su joj cilj i želja bolji život i članstvo u EU.

- Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće. Pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnosti Kosova ne bi mogao da prođe, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila- rekao je Nikolić.

PLENKOVIĆ O BLOKADI SRBIJE: Bajden mi je "u načelu" ukazao na potrebu pomoći zemljama na putu ka EU i NATO!

"Stanje u Vojsci izvanredno, ali resursi istekli"

Predsednik je ocenio da je stanje u Vojsci Srbije "izvanredno", ali da je potrebno obnavljati "resurse koji su istekli".

Povodom pogodbe sa Rusijom o nabavci aviona "mig", Nikolić je rekao da je najbolji način za obnovu resursa Vojske Srbije da se radi na istim modelima na kojima su piloti obučeni, uz povoljne aranžmane koje Srbija ima s Ruskom Federacijom.

- Mi moramo da osiguramo Srbiju, to nije tehnika kojom ćemo bilo koga napasti, ali je to tehnika kojom želimo da se odbranimo i svima kažemo: evo, kada svi ulažete u odbranu i mi smo tu, mi ulažemo u istu vrstu odbrane. Želimo da učestvujemo u svetskoj borbi protiv terorizma, protiv svakog zla protiv koga se svet udružuje- rekao je Nikolić.

HRVATI UMISLILI DA SU MNOGO VAŽNI: Evropska komisija traži za Srbiju otvaranje poglavlja 26!

Prema njegovim rečima, Srbija želi da konačno bude "svoj na svome", a to ne može bez vojske koja bi makar minimalno bila opremljena u skladu sa savremenim dostignućima.

- Bez saradnje, i sa Rusijom, i sa NATO-om, mi to ne bismo mogli da ostvarimo- rekao je Nikolić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina

pre 7 godina

Bravo predsednice,  svaka Vam je na mestu\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija