• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2016

12:53

AFERA ČOKOLINDA 2! Hrvati isprovocirali Slovence bombonjerom - PRISVOJILI IM DEO TERITORIJE!

Politika

AFERA ČOKOLINDA 2! Hrvati isprovocirali Slovence bombonjerom - PRISVOJILI IM DEO TERITORIJE!

Podeli vest

Hrvatska ambasada u Ljubljani poslala je slovenačkim kolegama - nekolicini zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora - novogodišnji poklon u obliku bombonjere, što je u Sloveniji protumačeno kao vrhunska provokacija!

Među slovenačkim političarima ovaj čin je ocenjen nezamislivom provokacijom, piše ljubljanski Dnevnik.

Na kutiji bombonjere, čiji je proizvođač hrvatski Kraš, stoji natpis "Pozdrav iz Hrvatske" i to na slici na kojoj je delimično vidljiva mapa Hrvatske.

Kada se poklopac podigne, vidi se ostatak koji prikazuje celu kartu gde je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva.

Pošto granica između dve države još nije utvrđena, ministarstvo spoljnih poslova bombonjeru je vratilo hrvatskoj ambasadi - i to u kesi sa natpisom ''I Feel Slovenia''.

Navodi se i da slovenački diplomati nisu hteli da komentarišu slučaj da ne bi pogoršali međususedske odnose, no neki sagovornici Dnevnika pitaju se kako će ovu hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, procijeniti ostale članice Evropske unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BorisDe

pre 7 godina

Kako bi im slovenci lepo rekli šta su hrvati = hrčki ili hrčak iz imena Hrvoje. Jad i beda od EU da toleriše ove fašiste i još jednom više žalosno od EU da su ih uzeli u EU i najviše žalosno je to da Srbija ide prema EU. Nikad u NATO i nikad u EU. Pakt sa Rusijom.

milica

pre 7 godina

Kada se skine poklopac, tek tada se vidi provokacija. Otvorite da narod vidi!

HRVAT

pre 7 godina

ma ko u Hrvatskoj misli o Slovencima??\npa oni su saka jada kao Srbi\n

Nenad

pre 7 godina

Dobro kaže stara poslovica ; Hrvati su najhrabriji narod na svijetu. Ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide

Hrvat

pre 7 godina

ne mi se nemamo sta da se stidimo ima da se ponesimo sto smo oslobodili lijepu nasu

nada

pre 7 godina

EU ce sigurno reagovati u slucaju Slovenije ali u slucaju Srbije cute !!!!!!!!!! Ove ustase polako pruzaju svojim provokacijama korenje svuda gde im nije mesto.Slovenci moraju to saseci jos u korenu.

mara

pre 7 godina

Bomboni su slozeni kao tzv. Sahovnica i sve u slovu U.

Mito

pre 7 godina

Ovi su bolesni. Svađaju se sa Slovencima, Mađarima, Bosancima i Srbima. Ostali su im još Crnogorci i Italijani da se posvađaju. Diplomatija za primer (parexellance).

Sargarepac

pre 7 godina

Pa bas ga preteruju...odavno je preslo u bolest...\n

Mateja

pre 7 godina

Ово нема сличности са претходним случајем.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Заболе ме... И за Хрвате и за Словенце... !!

Seka

pre 7 godina

Ljudi moji, čokolade, bombonjere ... Šta je sledeće?

DS

pre 7 godina

Rvati nisu navikli da imaju svoju drzavu,da uupravljaju sami sobom,jednostavno se ne znaju ponasati kad im se dâ drzava i zato stalno prave skandale,a u svadji su sa svim i svakim.Oni su,tokom "tisucljetnog" ropstva,navikli da njima upravlja neko drugi. Ovo sa srpskom cokoladom,Cokolindom,pa sa cokoladom upucenom Slovencima i Piranskim zalivom spada u domen maloumnih sala.Stvarno.

trtica

pre 7 godina

Gde vi ovde vidite hrvatsku.... Ja ovde vidim samo slavoniju i dalmaciju....

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija