• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

20.12.2016

21:12

ŠOKANTNA SAZNANJA OBAVEŠTAJACA CIA: Rusi hoće da otmu Mladića iz Haga, iza svega stoji Putin!?

Politika

ŠOKANTNA SAZNANJA OBAVEŠTAJACA CIA: Rusi hoće da otmu Mladića iz Haga, iza svega stoji Putin!?

Podeli vest

Amerikanci tražili od naših bezbednjaka proveru saznanja da ruski specijalci, maskirani u mafijaše, spremaju napad na kolonu koja prevozi Ratka Mladića od pritvora do sudnice... Plan je, navodno, da Mladića prebace u Rusiju ili Belorusiju, gde bi dobio politički azil... CIA tvrdi da iza svega stoji Vladimir Putin!

Amerikanci su u strašnoj panici jer su ubeđeni da će Rusi kidnapovati bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića iz Haškog tribunala i tajno ga prebaciti u Moskvu!

Kako saznajemo, agenti američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) zatražili su od srpskih službi bezbednosti proveru saznanja o "mogućoj otmici" Mladića iz Haga, koju bi navodno trebalo da organizuju ruski specijalci prerušeni u mafijaše!?!

Prema podacima Amerikanaca, plan je da se napadne kolona vozila koja prevozi Mladića od pritvora do sudnice. Potom bi general bio prebačen u Rusiju ili Belorusiju, gde bi dobio politički azil.

 

 

Da šok bude veći, agenti CIA tvrde da iza ovog plana stoji lično ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin!?!

Mafija kao paravan

Prema rečima naših izvora, koji su imali uvid u dokumentaciju američkih obaveštajaca, agenti CIA su ubeđeni da bi "ruska akcija" mogla obustaviti haški proces protiv Mladića.

- Amerikanci su od srpskih službi zatražili proveru ovih informacija. Iako je reč o konsultaciji, agenti CIA su već ubeđeni da Moskva sprema kidnapovanje Mladića i teško ih je razuveriti. U spisima su čak napravili i mogući scenario akcije, koji uključuje "napad" na kolonu vozila koja Mladića prevozi od pritvora do sudnice, u kom bi učestvovalo najmanje deset obučenih ruskih specijalaca, prerušenih u mafijaše... Amerikanci veruju da bi Moskva, u slučaju da akcija uspe, zvanično negirala umešanost, a cela priča bi se svela na paravojnu ili paraobaveštajnu akciju koja je isplanirana u podzemlju... Još je neverovatnije to što CIA doslovce tvrdi da iza ovog plana stoji lično Putin!?! - prenosi Informerov sagovornik, koji je iz razumljivih razloga insistirao da mu ne objavljujemo ime.

Rusi strahuju za Mladićev život
 

print

Kako smo objavili, Jelena Guskova, poznata ruska istoričarka i šefica centra za proučavanje savremene balkanske krize na Institutu za slavistiku Ruske akademije nauka, izdala je dramatično upozorenje da je zdravlje generala Ratka Mladića veoma loše i da Rusija zbog toga ulaže silne napore kako bi bio prebačen na lečenje u Moskvu. Prema njenim rečima, ako Mladića ne prebace u Rusiju, on će gotovo sigurno, kao Slobodan Milošević, umreti u Hagu pre presude! Guskova je uverena da haške sudije na silu pokušavaju da Mladiću što brže izreknu najstrožu kaznu iako je on gotovo na samrti!?!

Niko juče nije želeo zvanično da komentariše ova naša saznanja, a komentar nismo dobili ni od branilaca Ratka Mladića.

 

 

Na drugoj strani, advokat Toma Fila kaže da je priča o Mladićevoj otmici suluda, ali i da je sličnih spekulacija bilo i u slučaju Slobodana Miloševića.

Činjenice

* General VRS Ratko Mladić uhapšen je i izručen Hagu 2011. godine
* Suđenje pred Haškim tribunalom počelo je u maju 2012. godine
* Tužilaštvo je izvođenje dokaza završilo u februaru 2014. godine
* Odbrana je izvodila dokaze od maja 2014. do 16. avgusta ove godine

- Mladić je polumrtav čovek, on ne treba više nikom osim porodici. Kad je Milošević bio u zatvoru, trebalo je da mu se radi koronarografija. Čeda Jovanović je predložio Dedinje, dok je Milošević hteo VMA. Onda je Jovanović izmislio da će Rusi poslati helikoptere i oteti Miloševića, pa je doveo ljude s puškama da ga čuvaju... - podvlači Fila.

Pojačali obezbeđenje

Bivši operativac DB Boža Spasić, međutim, smatra da se može tvrditi da su Amerikanci u panici.

- Postoje ideje unutar ruskih paraobaveštajnih snaga da se preduzmu mere kako bi se Mladić doveo u Rusiju na lečenje, posle čega se više ne bi vratio u Hag. Zato ne treba da čudi to što je sad mnogo jače obezbeđenje oko suda nego inače. Verovatno se prate telefonske komunikacije, ali i međusobni kontakti pritvorenika. Sve ukazuje na veliki strah, jer bi gubitak Mladića za Hag predstavljao krah! - zaključuje Spasić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zeljko

pre 7 godina

А ми треба да верујемо америчким злочинцима???!!!!n

Sargarepac

pre 7 godina

Paranoici Americki. I treba da za otmu braca Rusi i da jos jednom sprece zapadni truli sistem da optuze jednog heroja nacije! Kako su se poplasili crvici bedni!\n

KOCTA

pre 7 godina

PUTIN VEĆI SRBIN OD SVIH POLITIČARA OVDE ĐENERAL NIJE KRIV SAMO JE BRANIO SRBE OD USTAŠA I MUSLIMANA A SADA TI ISTI MUSLIMANI SA KOJIMA SE BORIO ĐENERAL VRŠE ATENTATE PO EVROPI n

Sargarepac

pre 7 godina

Inace \"sokantno\" i \"u panici\" je svaki drugi naslov koji citamo svakog dana...promenite malo.\n

Car Putin

pre 7 godina

Путин је СРБин са великим С.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Нека киднапују "оне" што су га .... - "продали", и изручили Хагу....!!

franja

pre 7 godina

Rusima sve to i ne treba... ko prati englesku štampu zna da imaju uređaj za teleportaciju (telepromptovanje u domaćoj radinosti). Doduše, Volođa im ne reče da je operativan samo za debile, but anyway, sjajna vest, ludilu kraja nema!n

buba

pre 7 godina

Generale! znaš šta ti je činiti... Pooozdrav!Živela Srbija!

darko

pre 7 godina

Ako postoji ikakva šansa da te prodaju đenerale ovi naši će te prodati.Pare su pare.

xxdet

pre 7 godina

Ljudi moji koliko si pametan, osvane buva u novinama i ti vec znas sta rusi hoce

DS

pre 7 godina

A,ja sam cuo da Rusi sredjuju Obami da nakon 20/01/2017 postane poglavica u kenijskom plemenu iz koga mu dolazi otac jer je navikao da bude glavni i da komanduje narogom.Ovi liberalni globalisti pocinju sanjati Putina i Ruse. ha,ha,ha,ha.

deftones

pre 7 godina

citam komentare i cudim se toliko mrznje ima u vama niko ne pise zasluzio je da trune u zatvoru a vamo hocete dobre odnose na balaknu sa svima mozda moj komentar nece bti objvaljen al ja samo pisem istinu da nije srbije na baljanu niko ne bi znao sta je rat jer cim jedan premijer ide po oruzije i hvali se onda sta ocekujes od te drzave a sad kako hocete objavite ili ne ja samo pisem istinu

anton

pre 7 godina

ti mora da si onaj posteni ustasa koji je poceo rat pa sad svaljivas na srbe naslov nema veze sa mozgom pa novinari su otkrili operaciju veka spec sluzbe Rusije pucaju po savovima totalno rasulo Putin nije vise strucnjak za tajne operacije koliko vam je skocijo tiraz posle ovi gluposti sto ste tu napisali

Milan

pre 7 godina

E ja volim devojku tinejžerku sa 16. Godina da bude kao ja i ja sam mršav i normalan sam dečko idem sam svugde a ja sam prehladjen bolestan i spavam ja uvek sam u sobi mogu ništa mi ne fali mnogi dečaci spavaju sami pa ništa ja sam i visok dosta veliki i sam spavam uvek to se zna i podrazumeva i ako sam bolestan sam sebe čuvam! Sutra ostajem kući nemam praksu sutra je sreda idu samo dečak i jedna devojčica Maša sa pratiocem sa Bojanom a Toma sa komšijom!! Sad neka mi da devojka život!

Nebojša

pre 7 godina

A Spasic je pak jako m.do da on komentariše. Uvlači se amerima u zadnjicu da ne zavrsi na robiji. On je kao onaj lik sto ga tumacio Boro Stjepanovic u filmu 13.juli. Bruka od čoveka. ako se čovekom može nazvati.n

Saša

pre 7 godina

Dace gospod!... KGB... Na, delu... SVAKA VAM CAST!... Gospodo... Iz SSSR - a... Tu, vest AKO objave elektronski mediji... Pola, komsiluka na PRASETINU i JAGNJETINJU zovem!... Naravno i \"Mucenica\" kao DUKAT zuta... A, LJUTA!... Tradicija je tradicija... Docek, SO i Pogaca... Glavno jelo... Zna, se... Navedeno je u ovom tekstu... Ups\'... \"Kolumni, pardon! Molim vas\"... Prividjam ja ANDRIC IVA i SELIMOVIC MESU... Dobro de\'... Karadjicu \"Olabavi malo\"... Sta, sad \"Mudruju\" braca KIRIL I METODIJE... Navukli se na TURISTE po OHRIDU i to ti je... Cuti, dobro je dok se ne oglasi... Ovaj kako mu ime bese... A, da setih se... CIKA Jova jovanovic OBRADOVIC... A, cika Dositej ZMAJ... E, to je tema... SEDI SASA... \"AS\"... Kao, kuca!..\n

Idioti latinicni

pre 7 godina

Све су то измишљотине запада ,циљ им је да нешто протуре а шта то ћемо ускоро видети???!!!Или је узбуњивање и држање властитог становништва нас високом степену напетости или намештање нечег Р.Србској евентуално Србији!!!

nati

pre 7 godina

deftones-Mnogo pogresno mislis,to je zbog neobavestenosti i neznanju.Neznalice uglavnom cuju i vide samo ono sto im odgovara a sto nema veze sa stvarnoscu.Prosvetli se pa ces videti sta jeste i sta nije.\n

pauna

pre 7 godina

koja histerija da je pravde cia bi ga sama predala rusima .evo vodite domace izdajnike mi ih poklanjamo besplatno ne treba nikakvi milioni.

mirko

pre 7 godina

Rusi da su ista u stanju da urade prvo bi zastitili svog ambasadora , a ne da bude ubijen kao ker

era raketas

pre 7 godina

General je nas drzavljanin i kako je zaradio viu na Bezanijskoj kosi niko da se zapita.Harmonikas Bane Djokic u komsiluku a druge nebi nabrajao sve samo beogradzani ali kada bi se zaj..li.

MAKSIM

pre 7 godina

Nadam se da bacuske nece traziti logisticku podrsku u Sbiju. Moglo bi se desiti da ?eneral o nekom velikim pravoslavnom prazniku ne bude vracen u haghh

miki delija

pre 7 godina

svima nama je jasno da je to americko okupatorski sud sud srama i nepravde jer da nije tako nebih najveci zlikovci srpskog naroda koji su tamo bili na sudjenju pusteni lepo je rekao onaj sudija naredjeno nam je da pustimo najvece zlikovce gotovinu i markaca kao i koljaca haradinaja jer oni nisu srbi i za njih nema zakona oni su sluge okupatora sveta i ubica taj sud je za klintona vesli klarka i babe debele olbrajt koji su zlodela pocinili nama to bi bila pravda

Rade

pre 7 godina

To rade Amerikanci da se sto pre optuzi Ratko Mladic jel polako sve dolazi na videlo.Amerika CIA najvece svetsko zlo.

zemunac

pre 7 godina

Србски народ зна да је Генарал МЛАДИЋ херој. То копа запад да га сроза у нашим мислима, неће успети. Па од њега на овај начин праве хероја јер је бранио Србе у Босни. Његовом пресудом постаје вечни јунак.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija