• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2016

20:24

AMERIKANCI NEGODUJU: Ruski MIG-ovi na srpskom nebu, nova nestabilnost na Balkanu?!

Politika

AMERIKANCI NEGODUJU: Ruski MIG-ovi na srpskom nebu, nova nestabilnost na Balkanu?!

Podeli vest

Američka agencija AP prenosi da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio da će putovati u Moskvu kako bi potpisao ugovor o kupovini šest lovaca MiG-29. AP ocenjuje da bi to moglo doprineti tenzijama na Balkanu

Agencija navodi da Srbija nabavlja MIG-ove usred "očiglednih pokušaja Moskve da spreči taj nestabilni evropski region da se pridruži zapadnim institucijama".

AP to navodi u tekstu pod naslovom "Srbija će nabaviti ruske borbene avione kako bi se suprotstavila pretnji NATO-a". 

VUČIĆ: Idem u Moskvu po ruske MIGOVE 29, SRBIJA NIKOM VIŠE NEĆE BITI LAKA META!

Istovremeno, citira premijera Vučića da su Srbiji lovci potrebni kako bi zaštitila svoju slobodu i suverenitet. 

- Iako formalno stremi ka članstvu u Evropskoj uniji, Srbija klizi ka svom tradicionalnom slovenskom savezniku Rusiji- piše Asošiejted pres, dodajući da Moskva ulaže velike propagandne napore kako bi Srbiju zadržala dalje od Zapada. 

ŠOJGU ČEKA VUČIĆA U MOSKVI: Vojno MOĆNA Srbija je garant mira!

Regionalne tenzije su porasle posle optužbi u oktobru za pokušaj puča srpskih i ruskih nacionalista protiv propazapadne vlade Crne Gore zbog njenih nastojanja da se pridruži NATO-u, zaključuje američka agencija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car Putin

pre 7 godina

Пукните злотвори, јака Русија још јача Србија. Живео Путин!

Tito

pre 7 godina

Za rusofile jedna info, nato ima 700 aviona a Srbija 7, e sada ste bezbedni, a da Vucic vredi 694. Izvinjavam se.

Car Putin

pre 7 godina

Тито УСТАШО, Србија има Путина, а Путин има Сатану па да видимо онда НАТО кукавице колико ко вреди.

KoleM

pre 7 godina

Putin nam ni te avione nije dao već prodao. To je i Vučić rekao. Putin nam je prijatelj samo kada treba besplatno da crpu našu naftu ili kada trebaju da nam prodaju gas skuplje nego Nemcima.

nn

pre 7 godina

Srbija je uspela da smandrlja američki ponos: avion u stelt tehnici pa su Ameri putem svih većih svetskih medija demantovali naše vesti ali kad se pojavila slika olupine na zaprežnom vozilu nastao je sramni muk.

Aca

pre 7 godina

Хтели су и тада да демантују, али су им била пуна уста...

mile

pre 7 godina

podatak za fasiste, rusija ima 20000 aviona spremnih da dejstvuju

Milan

pre 7 godina

Imali su i nevidljivi..I imali smo mi i nesipravnu tehniku 1999 pa se taj F117 bas naleteo..i videh udjose kopneno..da nije mIlosevic potpisao, bilo bi malo sutra

Pišite ćirilicom

pre 7 godina

Тих 6 авиона са оснаженом пво је сасвим довољно за тих неких пола сата док руси не дођу да се "нај _ _ у ке _ ве тим усранцима са 700 авиона, а кад се то буде ускоро догађало питаћемо те дали ћеш и онда тако да лупеташ, или ћеш се покрити ушима.

DS

pre 7 godina

Nobelovac za rat,Husein Obama moze divljati jos mjesec dana dok Tramp ne useli u Bijelu kucu,a onda prestaje diktatura liberalno-globalisticke mafije. Kad Huseim Obama daje Rvatima vojne helikoptere onda kazu da je to OK,a kada se Srbi i pomisle necim naoruzati,e,to nije dozvoljeno,to ne moze,to je protiv inrteresa SAd itd. Hvala bogu da ova fukara nece vise omlacivati svijetom.

vlada

pre 7 godina

Jedina NESTABILNOST na Balkanu je vaša baza "bondstil" na NAŠEM Kosmetu!

englezii

pre 7 godina

Da niste podla i pokvarena a nadasve kobajagi nacija nebi bili zlikovci ! vidi se ciji ste proizvod ! svakako Engleski i "dobro uspeo " Jos je tako uspelo kod Nacista i jos dorih od nacista kod " ustasa" ! Sve je to al' odakle vam pravo da mislite da smo blentavi mazohisti da nas bombardujete iz cista mira i da vam se klanjamo ! sram vas bilo isti ste kao i neki idioti na portalu Vestionline koji to osudjuju al' su oni sigurno botovi Djindjica i Srdje popovica ! Jedino na zalost nisu im se pridruzili da mirisu cvece od korena !

nada

pre 7 godina

A kada druge zemlje kupuju vojnu opremu i avione to niko i ne pise a kada Srbuja zeli osigurati svoje nebo Amerima zinula guzica. Necemo dozvoliti nikada vise neprijatelje na svojoj teritotiji !!!!!!!!!!!!! Nikoga ne diramo ali imamo pravo za naoruzavanje !!!!!!!!!!!!

Mihajlo

pre 7 godina

Ma ajte molim vas, nije nego. Pa EU na čelu sa ustašama teraju Srbiju od sebe. Svi narodi EU imaju etnički očišćene države, onda tu Srbija ne paše. Rusija neradi ništa i to je za Srbiju katastrofa, od raznih obećanja nije bilo ništa konkretno što bi Srbiji pomoglo na međunarodnom planu. Čista gebelsova propaganda.

Dragan

pre 7 godina

Ovi avioni sluze samo za kontrolu neba i zato ih dobijamo, a ne zbog odbrane jel u slucaju udara trebalo bi nam 100 takvih. Nama treba s300, bukm2 pa izvolite napadnite Srbiju i ima ko glinene golubove da vas skidamo.

Farsa

pre 7 godina

Tacno nama treba jaka pvo a ne avoni sa desetak aviona se nemoze nista.bolje dva sistema s 300 sa dosta raketa nego 6 migova 29 koji su izvor stalnih troskova za opremu i servisiranje.

Juznoprugas

pre 7 godina

Zasto kupujemo te stare migove a mogli smo mozda Svedske gripene da kupimo kao Madjari?!Svedska je vojno neutralna zemlja + bi sacuvali odnose sa zapadom.Kupovinom Ruske starudije svi ce zapadno-jevrejski investitori pobeci od nas ili ce nas izbegavati.Rusi nas samo namestaju na zicer nato-u! Jos je rano da pridjemo Rusima dok smo opkoljeni nato zemljama!Kako ce se transportovati ovi migovi u Srbiju?Preko vazdusnog prostora nato zemalja ili medjunarodnim vodama Dunava?Da li ce nam CG dati vazdusni prostor ako ih preko Jadrana dovozimo?

BR

pre 7 godina

Te havarisane praistorijske MiGove ima da nam poskidaju kao vrane...

neko

pre 7 godina

Ameri kreiraju i izisljaju, sve je to propaganda.

Vule

pre 7 godina

Srbija umesto da se malo smiri sva se uzplahirila ,pa kad popusi bombardovanje ima da kuka ,OLADITE BRE RUSE SMIRITE SE MALO KAO OSTALE ZEMLJE SMIRITE HORMONE ,I KAD DODJU TI AVIONI BICE SAMO SMESTENI U DEPONIJU KOJA SE ZOVE SRBIJA

usaf

pre 7 godina

Sramota za Srbiju.Dajete novac za ruske krsine.Eto zasto vas Srbe zovu "Mali Rusi".

Mi

pre 7 godina

Gripeni su VEOMA komplikovani i skupi za odrzavanje. Zato madjarima leti samo par komada od cele eskadrile... a ovo sto mi kupujemo nisu migovi koje vec posedujemo....raspitajte se...

Milan

pre 7 godina

A ko kaze da su to stari migovi,nosi oznaku mig 29 a masina je bitna i oprema unutra,pa nije rus lud na izvolte da kaze amerima sta nam daje

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija