• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: globus/Informer

20.12.2016

23:39

HRVATSKI GLOBUS OTKRIVA, KRAJ VERBALNOG RATA: Moguć susret Vučića i Plenkovića, pod jednim uslovom!

Politika

HRVATSKI GLOBUS OTKRIVA, KRAJ VERBALNOG RATA: Moguć susret Vučića i Plenkovića, pod jednim uslovom!

Podeli vest

U Zagrebu se procenjuje da se verbalni rat Hrvatske i Srbije bliži kraju i da bi do susreta dvojice premijera, Andreja Plenkovića i Aleksandra Vučića, moglo doći do leta ili najkasnije na jesen naredne godine, ali u Zagrebu smatraju, piše nedeljnik, da prvi korak treba da napravi srpski premijer

Plenković i Vučić mogli bi biti sagovornici koji će pkrenuti dijalog između dveju zemalja, piše zagrebački nedeljnik Globus, pozivajući se na neimenovanog diplomatu koga predstavlja kao odličnog poznavaoca prilika u ovom delu Evrope.

"Uveren sam da će do susreta doći do leta, najkasnije na jesen sledeće godine", kaže sagovornik hrvatskog nedeljnika.

U najužim krugovima hrvatskog premijera Globusu je, kako se navodi, potvrđeno da Zagreb čeka inicijativu Vučića za susret sa Plenkovićem.

PLENKOVIĆ O BLOKADI SRBIJE: Bajden mi je "u načelu" ukazao na potrebu pomoći zemljama na putu ka EU i NATO!

U Zagrebu se, naime, smatra, piše nedeljnik, da prvi korak treba da napravi srpski premijer, nakon novog zaoštravanja odnosa između dveju zemalja.

PREMIJER POSLAO PORUKU: Spreman sam za razgovor s Plenkovićem, ali BEZ USLOVA!

Plenković u narednim mesecima planira posetu Vatikanu i Izraelu. Istovremeno, Zagreb s pažnjom prati signale iz Beograda, piše list.

- Nama je logično da bi Vučić trebalo da bude taj koji će pokrenuti inicijativu da dođe do susreta dvojice premijera. On je taj koji traži način kako da Srbija što brže i efikasnije nastavi svoj evropski put i trebalo bi dam u je stalo da se razgovara o nekim pitanjima koja su otvorena između dve zemlje", kaže izvor Globusa.

printscreen

Sagovornik nedeljnika smatra da bi Srbija mogla da bude srećna zbog hrvatskog zalaganja za proširenje EU, jer to, pre svega, ide u korist njoj.

Smatra se da se tenzije između dveju susednih država polako smanjuju, te da je tome, po opštem mišljenju koje se može čuti u diplomatskim krugovima u Zagrebu, uveliko pridoneo nedavni telefonski razgovor odlazećeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena sa Plenkovićem.

- Telefonski poziv iz Bele kuće treba uzeti ozbiljno- kaže za Globus visokopozicionirani strani diplomata.

"Mnogi su mislili da će Plenković pokrenuti procese, ali to se još nije dogodilo. Vašington ipak računa da će on, kao pragmatičan političar, koji je možda ovim početnim tvrdim stavom prema Srbiji želeo da ojača svoj položaj u Hrvatskoj, biti sagovornik za Aleksandra Vučića", rekao je isti izvor.

Inače, srpski premijer Vučić rekao je juče novinarima u Beogradu da je spreman za razgovor s Plenkovićem o svemu što bi, kako je rekao, doprinelo rešavanju spornih pitanja.

- Spreman sam na razgovor s njim o svemu, važno je da se stvari rešavaju dijalogom- rekao je Vučić i dodao da je za svaku vrstu razgovora sa Plenkovićem u ime Srbije i vlade, bez ikakvih uslova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saša

pre 7 godina

Skeptik, sam o pomirenju... Cuj\' bela... Ups\' pardon... Wihte Hauose, bre... Govori u ime Hrvatskog naroda i nacije... Sta, hoce time Gosn cika Djozef FIFI Bajden da nam kaze... Koliko je meni poznato a, jeste... Hrvati imaju jezik, mutavi nisu... A, po najmanje glupi... To, sto se mi \"Prepucavamo\" medijski ovako onako... To, je NAS problem... Ne, nekog tamo \"FIFI - a... Zaobidji druze FIFI obe nacije... Hrvat je moj problem kao, sto sam i ja njegov... G. Fifi brinite malo o vasim... INDIJANCIMA po rezervatima... A, u R. Hrvatsku mi ne diraj... BALKANSKA zemlja molim lepo... Tako, sam ucen i vaspitan... FIFI zaglavi na \"Pacifik\" suncaj se po jahtama... Vozi, bre... Fifi\n

Draža

pre 7 godina

E ako hrvatska smatra da Srbija treba napraviti prvi korak,onda je to ozbiljna stvar.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Па ето, онако, за почетак....( први корак!?) - нек пошаље бар чоколаду...

nati

pre 7 godina

Ide u Vatikana i Izrael!Pa to sve govori i sve razotkriva.On ide tamo po instrukcije,kakvu naredbu dobije,tako ce se i ponasati prema Srbiji.Vatikan i cionisti(nacisti i pokrsteni judaisti-koji su primili jevrejsku veru a nisu jevreji),drze svet u saci svojim prljavim novcem.Skupljaju oko sebe fasiste i rasiste, kakava je i hrvatska, da bi sprovodili svoje prljave planove.Hrvati su dospeli u njihovu milost zahvaljujuci jezuitima-Papa,Pavelic,Stepinac.... su jezuiti.Zato se cokolindica toliko prsi jer ima privilegiju kod tih zlocinackih nakaza, pa se jos i ponosi time i zato moze da stopira poglavlja Srbima u EU.Svi ti gadovi su provaljeni i ne mogu po istom scenariju da furaju svoje fazone,bar im to nece dozvoliti ni Putin a ni Tramp.Zato  Plenkovic pominje leto i jesen kad bi mogao da pregovara sa Srbijom jer nije siguran kako ce se stvari odvijati sa Trampom.Obama im je bio poslusnik kao i svi pohlepnici pre njega ali Tramp nije pohlepnik,on je milijarder i ne mora ih   slusati.Putin i Rusija su sa prevelikim prirodnim resursima,mocnijim nego sto su oni sami i nije potkupljiv.Podkupljiva Cokolindica i Plenkovic su sada na velikim mukama jer ne znaju kako ce se stvari dalje odvijati.\n

miki delija

pre 7 godina

ako j eiko tolerantan to smo mi u svemu ne diramo ih niti im sta radimo ali ustaski rezim podpomognut americkom politikom nikako da se umiri e sada javljanjem putina njima sve vise to smeta jer mi vise nismo sami kao nekada

čegevara

pre 7 godina

a da vide sa obradovićem i onom njegovim možda oni mogu nešto da im srede preko veze.

pavle

pre 7 godina

braća hrvati ucvikovali od m29 pa traže pomirenje .mi ničim nismo zaslužili da nas oni toliko mrze.od uvek je bilo:oni su dobro došli kod nas, a mi nikada nismo dobro primljeni kod njih.zašto?pa 90 procenata hrvata je srpskog porekla,oni to nikada neće da priznaju

XXL

pre 7 godina

Već sam komentarisao da će hrvati da iniciraju da ih iz Beograda "vuku za rukav" kako bi ispalo da su neko i nešto u EU, a Srbija puki 'potrčko'. I umesto da ćute nestrpljivo tapkaju i govore šta bi voleli da je po njihovom bilo adekvatno ponašanje Srbije.

Mile

pre 7 godina

Smatram da sa Hrvatskom treba zaustaviti sve kontakte sve dok Hrvatska ne : -suzbije i zabrani ustasluk , -sklone iz vlasti sve one koji podrzavaju ustasluk , - dok ne kazni sve koji primenjuju ustasluk , -dok ne vrati prava Srbima , i -dok ne zabrani vredjanje Srba , -dok ne kaznjava sve oni koji vredjaju , maltertiraju i ugrozavaju Srbe, Sve mimo prdehodno navedenog je greska koja ce doprineti da s e sve predhodno samo nastavi i jaca...

MALO SUTRA

pre 7 godina

Srbi treba da se izvinu hrvatima sto su ih hrvati pljuvali i vredjali gde god i kad god su stigli pa ce oni onda da razmisle da li ce uopste pristati na nekakve pregovore i to pod uslovima koje nam oni postave.

zemunac

pre 7 godina

Pa napravićemo prvi korak i ući u Zagreb ! konačno ali VOJNO !!

baradja

pre 7 godina

Da ne bi i čokoladicu,bolje lizalicu,iz Srbije...

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija