• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2016

14:49

HIT NA ODBORU! Martinović kaznio sam sebe!

Politika

HIT NA ODBORU! Martinović kaznio sam sebe!

Podeli vest

Administrativni odbor kaznio je danas osam poslanika zbog ometenja rada sednica Skupštine Srbije, a među kažnjenim poslanicima je i predsednik tog odbora Aleksandar Martinović, koji je presedavao radom tog skupštinskog tela

Martinović i njegov partijski kolega iz SNS Veroljub Arsić kažnjeni su novčano u iznosu od 10 odsto od poslaničke plate, a, pored njih, kazne su dobili i Miroslav Aleksić (SDS-NPS), Radoslav Milojičić Kena (DS), Saša Radulović (DJB), Zoran Živković (Nova stranka), Nemanja Šarović (SRS) i Marko Ðurišić (SDS).

Njihove kazne su od 10 do 20 odsto u zavisnosti od toga da li su imali jednu ili dve opomene.

Šef poslaničke grupe SRS Nemanja Šarović i šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović kažnjeni su u visini od 40 odsto plate ili 27.319 dinara (40 odsto plate), jer im je na sednici skupštine oduzeta reč, posle tri opomene.

Oni su osim tih četrdest odsto od plate kažnjeni i sa po još deset odsto odnosno 6.829 dinara, zbog opomena na drugim sednicama skupštine, a Radulović je zaradio još jednu istu toliku kaznu zbog ometanja rada parlamenta.

Sa 6.829 dinara pored Arsića i Martinovića kažnjen je i poslanik SDS-NPS Miroslav Aleksić.

Dvadeset odsto od plate, odnosno 13.659 dinara, oduzeće se poslaniku SDS Marku Ðurišiću, poslaniku Demokratske stranke Radoslavu Milojičiću Keni i poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću.

Poslanici opozicije su na sednici Odbora izrazili nezadovoljstvo zbog velikog broja kazni, rekavši da se to dešava jer, kako kažu, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković loše vodi sednicu.

Zamenik predsednika Administrativnog odbora Nenad Konstantinović (SDS) je rekao da se poslanicima opozicije onemogućava da govore i da im se izriču opomene kada za to, po njegovom mišljenju, nema potrebe, kao što se, po njemu, dogodilo u slučaju njegovog stranačkog kolege Marka Ðurišića, koji je, kaže opomenut jer je predsednicu parlamenta Maju Gojković pitao zašto nije dobio reč.

Konstantinović je rekao da je u interesu građana da poslanici sučeljavaju mišljenja "u sali", a ne da se "proizvode demonstracije na ulicama".

- Krupne reči ste upotrebili, gospodine Konstantinoviću. Vi ne možete da napunite ni salu, a ne da izazovete demonstracije u Srbiji. To što vam je pošlo za rukom 5. oktobra 2000. i što je plaćeno stranim parama da srušite, kako vi kažete, diktatorski režim, to je bilo pre 16 godina. Za vas je izgleda vreme stalo - odgovorio mu je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović.

Poslanik SRS Nemanja Šarović prigovorio je da Martinović krši Poslovnik, član 40, jer daje političke ocene o onome što drugi govornici kažu.

Kada je Martinović na sednici počeo da čita šta podrazume član 40, Šarović mu je dobacio da je rekao član 70.

Radikal Milorad Mirčić je rekao da SNS uvodi red tako što poslanicima" izvlači pare iz džepa".

On je pozvao poslanike vlasti "da se dozovu pameti" i da je pitanje trenutka kada će neko sa deset poslanika doći na stotinu.

- Dozvaćemo se pameti, a mislim da ćete vi već u aprilu imati sto i više poslanika i da vladate Srbijom - prokomentarisao je Martinović.

- Hvala vam, mislim da to iskreno mislite, očekujemo da se pridružite - dobacio je Mirčić.

- Pošto ste vi već pobedili na izborima, samo u aprilu to da potvrdimo i evo vas na vlasti - odgovorio mu je predsednik odbora.

Uoči glasanja, Šarović je negodovao da što mu Martinović ne da reč, na šta je predsednik odbora regaovao tako što je poslaniku Mirčiću pokazao da nema prijavljenih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hana

pre 7 godina

Covek uvideo gresku, pa resio da se kazni sam nego da ga narod kazni...hoce da izazove simpatiju kod naroda.

Biljana Đ

pre 7 godina

hana: Ne traži Martinović ničiju simpatiju. On je dobio opomenu na sednici Skuštine , zašta je predvićena novčana kazna i on je to samo sproveo u delo.

Fa

pre 7 godina

Neka, to je demokratski i legitimno, ako je zaslužio kaznu neka je i plati i da lični primer svima...

cica

pre 7 godina

Prostakluk treba kazniti da dodjete malo pameti!

Milivoj

pre 7 godina

Nisu ni radikali što su bili sad je i njima do love stalo, treba šefu omogućiti janjetinu ,krempite i šljivku.

mirkov1

pre 7 godina

Kazne ni po babi, ni pod stricevima, red se mora poštovati.

mala

pre 7 godina

Martinovic je kaznio sebe, sto je po meni sasvim pravedno. To je odluka postenih politicara iz SNS-a.

Daca81

pre 7 godina

Covek moze da posluzi kao primer svim drugim poslanicima kako bi trebali da se ponasaju!

Tamara

pre 7 godina

"Veličina" čoveka se vidi tek kada ume da prizna sopstvenu grešku!

paramonte

pre 7 godina

Svaka cast,takvog coveka treba ceniti,ako je sebe kaznio,znaci da isti kriterijumi vaze za sve

marija

pre 7 godina

Pozdravljam i postujem,shvatio gresku i kaznio se,to je savestan covek koji nam treba.

kolo

pre 7 godina

Ovoliko pisanje a ni reci zasto je kaznio sam sebe .

maja

pre 7 godina

Pokazao je da je zakon isti za sve,sve pohvale.

Bolero

pre 7 godina

Samokritićnost je odlika uspešnih i pametnih ljudi. Svaka čast na ovoj odluci.

lepotica

pre 7 godina

Ko god ometa rad skupstine i sednice treba da bude kaznjen, a Martinovic je sa ovim pokazao da nema povlascenjih i za to mu svaka cast!

lici

pre 7 godina

Svima po zasluzi,kojoj god partiji pripadali,ili ce uozbiljiti rad,ili ce placati za nered,trece ne postoji.

lici

pre 7 godina

Najdelotvornija kazna je udariti po dzepu,koliko god puta bili opomenuti,ako je to i svaki dan,molim lepo,platite ili se uozbiljite.

Jelena

pre 7 godina

Evo nam dokaza da pravila moraju da se poštuju.

Mirko Oro

pre 7 godina

To je samo potvrda da Martinović poštuje zakon.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija