• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2016

17:51

BRNABIĆ O RAZVOJU IT SEKTORA: Planirano ulaganje od 10 miliona evra!

Politika

BRNABIĆ O RAZVOJU IT SEKTORA: Planirano ulaganje od 10 miliona evra!

Podeli vest

Akcioni plan za razvoj IT sektora Srbije, koji će vlada usvojiti tokom naredne sedmice, predviđa ulaganje od oko 10 miliona evra u taj sektor, od čega će osam miliona evra biti namenjeno infrastrukturnim projektima, najavila je danas ministarka za državnu upravu u lokalnu samoupravu Ana Brnabić

Na pitanje novinara da li bi eventualno održavanje parlamentarnih izbora moglo da ugrozi sprovođenje tog akcionog plana, Brnabić, koja je i predsednica ministarskog saveta za IT, rekla je da je plan baziran na mišljenju i potrebama IT zajednice i da bi trebalo da se sprovodi bez obzira na izbore.

- Ko god bude vodio vladu, bilo izbora ili ne, ili ko god bude vodio ministarski IT savet, molim i nadam se da će usvojiti taj akcioni plan. Ne kao akcioni plan ove ili one vlade već kao akcioni plan IT zajednice i da će samo nastaviti njegovu implementaciju, da će nastaviti da se na dvonedeljnom ili mesečnom nivou savetuje sa ovim ljudima - rekla je Brnabić.

Informatika - obavezan predmet

Ministarka za državnu upravu i predsednica ministarskog IT saveta Ana Brnabić izjavila je danas da će od sledeće školske godine informatika biti obavezan predmet u osnovnim školama.

Odgovarajući na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je svakako čudno to što informatika još nije obavezan predmet i da će se ministarski IT savet izboriti za to.

- Idemo sa uvođenjem obaveznog IT obrazovanja u školama od sledeće školske godine, tako da je to garantovano - naglasila je Brnabić.

Ako radimo bez njih na razvoju IT sektora sigurno ćemo pogrešiti, rekla je Brnabić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija i inovativnih start-ap firmi, kojima je predstavila akcioni plan.

 

 

- Očekujem da tokom sledeće sedmice bude usvojen akcioni plan na vladi i odlična je ideja premijera Aleksandra Vučića da na tu sednicu, kada bude usvajanje plana, pozovemo predstavnike start-ap zajednice i inovacionih kompanija - navela je Brnabić.

Ona je naglasila da vlada tako želi da pokaže da je za nju veoma važno partnerstvo sa IT zajednicom, bez čijeg konstruktivnog stava i predloga ne bi znala kako da potrošimo 10 miliona evra na pravi način.

Kako kaže, cilj je da taj sredstva budu korisno utrošena i da zato akcioni plan mora da bude realan.

- Najbolji deo akcionog plana je upravo to što je baziran na mišljenju i potrebama IT zajednice - dodala je Brnabić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija