• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2016

06:56

SKUPŠTINA! Glasanje pa nova sednice sa 27 tačaka!

Politika

SKUPŠTINA! Glasanje pa nova sednice sa 27 tačaka!

Podeli vest

Skupština Srbije glasaće danas o Predlogu zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i o predlozima zakona o upravljanju aerodromima i transportu opasnog otpada

Poslanici će se izjasniti i o izmenama zakona o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Posle glasanje, u 15 sati počeće nova sednica sa 27 tačaka dnevnog reda, među kojima je više finansijskih zakona, kao i potvrđivanje Ugovora o zajmu sa kineskom Export-Import bankom za izgradnju autoputa i to deonice Surčin-Obrenovac.

Na dnevnom redu biće i izmene Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Predlog zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Poslanici će razmatrati i izbor člana Saveta guvernera NBS, člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, članova Saveta REM, kao i člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Predloženo je da se na dnevnom redu nove sednice nađu izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Predloženo je da se razmatraju i izmene Zakona o uređenju sudova, koji je podneo poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Poslanici bi na novoj sednici trebalo da razmotre i izmene zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, kao i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Predloženo je da se razmotri i Predlog zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija ''''HIP - Petrohemija'''', Pančevo, prema privrednom društvu ''''Naftna industrija Srbije'''' a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Takođe, predloženo je da se na dnevnom redu nađu i izmene Carinskog zakona, kao i Predlog zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Razmatraće se i potvrđivanje Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763 (deonica Surčin-Obrenovac), između Vlade Srbije i kineske Export-Import banke.

Biće razmotreno i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Predloženo je i razmatranje Predloga autentičnog tumačenja odredaba člana 1, člana 5. stav 1. i člana 53. stav 1. i 2. Zakona o eksproprijaciji i Predloga autentičnog tumačenja odredbe člana 48. Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koje je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o Predlogu odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i o izboru člana Saveta guvernera NBS i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Na dnevnom redu biće i Izbor člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Takođe, biće razmotren i izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, sa lista kandidata koje su podneli ovlašćeni predlagači: udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece i univerziteti akreditovani u Republici Srbiji.

Poslanici će na novoj sednici razmotriti i izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i izmene Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje je podnela poslanička grupa SNS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija