• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2016

10:04

REBIĆ: Policija će pronaći ubicu Jelene Marjanović i ko je ostavio oružje u Jajincima!

Politika

REBIĆ: Policija će pronaći ubicu Jelene Marjanović i ko je ostavio oružje u Jajincima!

Podeli vest

Srbija je bezbedna zemlja i građani mogu da imaju poverenja u policiju, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić

Rebić je, gostujući na Pinku rekao da statistički pokazatellji ukazuju na činjenicu da u protekloj godini nije bilo ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira i da su svi javni skupovi i manifestacije, a bilo ih je u značajnom broju i svi su održani bez problema.

Direktor policije ukazuje da je reč o nizu sportskih i drugih manifestacija koji su sami posebi skupovi visokog rizika.

Rebić, koji je do nedavno gotovo godinu dana bio vršilac dužnosti direktora policije, a sada je imenovan na tu dužnost, kaže da je zadovoljan radom policije u protekloj godini.

Govoreći o globalnom terorizma, Rebić kaže da je to pretnja za čitavo čovečanstvo, ali da naša zemlja ne spada u red onih za koje bi se moglo reći da su baš ugrožene.

Postoji podatak, dodao je, da je 20 srpskih državljana ratovalo na ratištima Bliskog istoka, ali se nijedan od njih nije vratio u Srbiju. Neki su, kaže, poginuli, a oni koji su se vratili nisu se vratili u Srbiju, već se nalaze u drugim državama regiona i Evrpe.

- Međutim, mi se ne opuštamo i intenzivno razmenjujemo, podatke sa svim bezbednosnim službama u zemljama regiona i šire... Osluškujemo događanja i krizna područja.. - rekao je Rebić.

Služba za borbu protiv terorizma MUP-a Srbije aktivno radi, kaže Rebić i dodaje da postoji određeni broj osoba koje su bezbednosno interesantne, ai i da taj broj nije veliki.

Prema njegovim rečima, najveće pretnje po Srbiju dolaze van nje.

O obezbeđivanju skupova visokog rizika, posebno pred novogodišnje i božićnje praznike, Rebić kaže da se preduzimju određene mere, a jedna od njih je obaveza načelnika policijskih uprava da kontaktiraju sa lokalnim upravama i organizatorima skupova kako bi ti skupovi bili u potpunosti zaštićeni.

Kao najveću bezbednosnu pretnju, Rebić je izdvojio aktivnost organizovanih kriminalih grupa iz susednih zemalja koje su, kako je rekao, teritoriju Srbije, posebno Beograd i Novi Sad, prepoznali kao zanimljivo tržište kada je reč o narkoticima, na primer.

- Formirani su posebni timovi koji će se baviti tim poslom i potpuno sam ubeđen da ćemo ih raskrinkati - rekao je prvi čovek srpske policije.

Rebić je uveren i da će policija rešiti jedan broj još nerešenih ubistava među kojima je i ubistvo pevačice Jelene Marjanović.

On kaže da zna ko je ubio pevačicu, jer su ga o tome obavestile kolege koje rade na tom slučaju, ali da o tome ne može da govori jer bi ugrozio istragu.

- Ubeđen sam da je to gotovo dokazan slučaj, ali nema svih procesnih elemenata za dokazivanja, pa moramo da sačekamo - rekao je.

Iz istih razloga,ugrožavanja istražnih radnji, Rebić kaže da ne može da govori ni o slučaju oružja pronađenog u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića.

Njemu je, ističe, savršeno jasno šta se tu tačno dogodilo i policija je potpuno posvećena rasvetljavanju tog slučaja.

Lično misli da nije bilo propusta u obezbeđenju premijera Vučića, ali ističe Rebić, bezbednost premijera je u nadležnosti druge službe, te iz tih razloga to ne želi da komentariše.

Zabrinjavajuće je i nije normalno da se to oružje nađe blizu porodične kuće premijera. Naše nije da kažemo ko je napravio propust, već da utvrdimo ko je to oružje tu ostavio. Imamo neke pokazatelje i u jednom trenutku smo bili čak veoma blizu dokazivanja, ali radi nekih procesnih smetnji do toga nije došlo", kazao je Rebić i dodao da je uveren da će i taj slučaj biti rešen u narednom periodu.

Upitan za slučaj Savamala, Rebić je ocenio da je reč o slučaju koji je dobio preteranu medijsku pažnju, te da je policiji važno da rasvetljava ubistva i slučaj poput oružja u Jajincu prioritet u odnosu na rušenje određenih objekata.

- Vidite i taj slučaj se rešava po važećoj proceduri. Prikupljamo potrebne informacije. Postoje određeni dokazi, postoje određene indicije, vrše se provere - rekao je Rebić.

Na pitanje da li on zna ko je to učinio, direktor policije kaže da ne zna imena, ali da postoje, kako je rekao, neke indicije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mitar

pre 7 godina

verujem u sposobnost nase policije,siguran sam da ce uskoro sve biti razreseno!

Sanja

pre 7 godina

Sigurna sam da ce nasa policija uspeti da razresi ove slucajeve i stavi tacku na ova dva nemila dogadjaja!

Dragan

pre 7 godina

Naravno da hoće! Samo zlosutnici misle drugačije!

dikica

pre 7 godina

Oba slucaja su bitna i treba ih resiti sto pre..

kolo

pre 7 godina

Policija ce izaci u javnost kad skupi sigurne dokaze .

Lazni bot

pre 7 godina

Ipak postoji neko ko je smesniji i od Nebojse iz Beograda.

Dule

pre 7 godina

Ne znate vi nista.Da znate, ne smete da objavite nista. Ima tu mnogo politike i politicara.

sasa

pre 7 godina

policija radi svoj posao,puna podrska novom direktoru

Mika

pre 7 godina

Drago mi je da policija radi svoj posao i da pritisci medija nisu omeli istrage u tolikoj meri da se ne nadju prekrsioci. Jedva cekam da saznam ko su odgovorni za ubistvo i oruzje

Marko

pre 7 godina

Događaj u Jajincima je od velikog značaja,mora se ispitati ko i kako može da vozi i ostavi toliku količinu oružja.

veruje li vam neko

pre 7 godina

nemojte vise pametovati molim vas. kad nesto uradite tada se i javite. dotle, pametniji je onaj koji ne prica puno. videli smo vasu sposobnost.

Kaca

pre 7 godina

Veurjem u nasu policiju i nadam se da ce sve uskoro biti reseno.

nada

pre 7 godina

Ukoliko znate ko je ubica pritegnite ga jer dokaze necete naci - previse je vremena proslo !!!!!!!!!!!! Svako propeva pa i on !

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija