• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.12.2016

15:17

ĐORĐEVIĆ: Remont i modernizacija 10 "migova" koštaće 185 miliona evra!

Politika

ĐORĐEVIĆ: Remont i modernizacija 10 "migova" koštaće 185 miliona evra!

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran ĐorĐević izjavio je danas da je Srbija dobila na poklon šest aviona MiG-29 od Rusije, a da će remont i modernizacija tih i četiri Miga 29 koji se trenutno nalaze u sastavu RV i PVO, koštati 185 miliona evra

Đorđević je na koferenciji za novinare na kojoj je predstavio budžet Ministarstva odbrane za 2017. godinu, kazao da je planirano da svih deset Migova nakon modernizacije, dostignu nivo lovaca 4. generacije.

- To je najbitnija stvar koja se dešava u našoj vojsci u poslednjih 30 godina. Planirane su tri faze modernizacije u naredne tri godine. Gledaćemo da dobijemo što više naoružanja i opreme 4. generacije - kazao je ministar.

Đorđević je naveo da je šest aviona dobijenih od Rusije, do sada korišćeno u vazduhoplovnim snagama te zemlje.

- Mi smo tražili da ih više ne koriste. Potrebno je da sa njih bude skinuta oprema koju Rusi koriste za komunikaciju, da ih prilagodimo našim potrebama - kazao je ministar navodeći da je plan da Srbija u narednih 14 godina koristi ukupno deset modernizovanih Migova 29 u svom vazduhoplovstvu.

Upitan kada bi prvi Migovi mogli da polete u sastavu srpskog RV i PVO, Đorđević je kazao da bi to moglo da se desi krajem 2017. godine, ali i ranije, ukoliko bi remont bio obavljen u Vazduhopovnom zavodu "Moma Stanojlović".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kolo

pre 7 godina

Donesite ih vi ovde pa ih na tenane doterujte .

Elena

pre 7 godina

Remont i modernizacija MIG-ova je ništa naspram onoga koliki smo poklon dobili od Rusa.

mala

pre 7 godina

Mislim da i treba ulagati u vojsku i u vojnu opremu.

Santen

pre 7 godina

Deset "Mig" aviona će zaista biti vrhunski kada prođu remont i granice Srbije će biti zaštićene!

Uroš

pre 7 godina

Svo ovo oružje, modernizovano samo za 185 miliona. Ponuda decenije.

tetrtikirit

pre 7 godina

Remontovan i opremljen Mig 29 četvrte generacije je najbolji laki lovački borbeni avion, u mnogim bobenim svojstvma je iznad Fantonma i boljih na svetu nema.

srba

pre 7 godina

Oni ce kostati koliko jedan avion u jakim zemljama.

marija

pre 7 godina

Dobili smo ih za djabe, ostalo je lako, kad stignu to mozemo lagano da zavrsimo.

lici

pre 7 godina

Obzirom da man se flota nije obnavljala decenijama,ovo je pametno ulozen svaki dinar.

lici

pre 7 godina

Dobro su nam ostala i to malo aviona,pored Sutanovca i Tadica,urusili su sve cega su se dotakli.

Mika

pre 7 godina

Meni je ok ovaj trosak, red je da se ulozi u vojsku. Ti ljudi nas cuvaju od svacega i stavljaju glavu u torbu na starim avionima. Zasluzili su dobro opremljene avione. Svaka cast na kupovini

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija