• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2016

15:54

MIROVIĆ: Unapredićemo informisanje građana

Politika

MIROVIĆ: Unapredićemo informisanje građana

Podeli vest

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao danas na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare da će nekoliko važnih segmenata na planu unapređivanja informisanja građana zajednički biti rešavano na bolji i kvalitetniji način nego što je to do sada bilo

- Planove koje definiše Vlada na nacionalnom nivou, pa i naša Pokrajinska vlada, jesu zapravo planovi svih nas. U tom smislu, predstavnici medija, oni koji zapravo svedoče kroz svoje priloge, reportaže i izveštaje o svemu tome, imaju ogromnu odgovornost, ne samo da budu deo tog velikog zajedničkog tima, već i da sa kritikom, analizom i ustanovljavanjem činjenica doprinose, na najbolji moguci način, profilisanju i medijske, i ukupne javne scene u Vojvodini - rekao je Mirović.

Mirović je poželeo uspeh predstavnicima medija u nastupajućoj godini i osvrćući se na dešavanja koja su obeležila rad medija u prošlosti u Vojvodini, rekao su ih obelžila "dva čuda" - novosadski dnevni list "Dnevnik" i Radio televizija Vojvodine.

Za "Dnevnik" je rekao da se taj jedini dnevni list na srpskom jeziku u Vojvodini našao u situaciji da, nakon više decenija rada i postojanja, analizira svoj opstanak, dok je za RTV kazao da niko od 1999. godine nije pokrenuo pitanje izgradenje nove zgrade te medijske kuće, jer je stara porušena u NATO bombardovanju.

- To nije pitanje politike, to je pitanje odnosa prema vrednostima. Možda za godinu ili dve i ne bude završen objekat RTV-a, ali pokrenut je proces koji se ne može zaustaviti -  istakao je Mirović i dodao "da ćemo  u 2017. biti svedoci jedne velike borbe da "ta cuda" više nemaju negativan predznak, već da postanu "dva pozitivna čuda" nečega što smo prevladali i definisali kao normalnu stvar i pojavu oko koje se moramo okupiti".

Na prijemu u centralnom holu Pokrajinske vlade pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić podsetio je na rezultate koji je resor na čijem je čelu postigao za pola godine, kao i na planove koji predstoje.

- Uspeli smo da konsolidujemo pokrajinske institucija, a reč je o 12 kulturnih ustanova čiji je Pokrajina osnivač, koje ostvaruju značajne programe. Mnoge stvari su poboljšane, jer je pokušano da se uradi sve što je moglo da doprinese bilo kakvom unapređivanju u oblasti koju ovaj resor prati, a finansirano je ono što je decenijama bilo zapostavljeno - rekao je Štatkić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija