• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2016

16:00

ĐORĐEVIĆ: Vlada donela odluku o povećanju plata!

Politika

ĐORĐEVIĆ: Vlada donela odluku o povećanju plata!

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran Ðorđević kaže da je Vlada Srbije danas donela odluku o uvećanju osnovice za zarade zaposlenih u tom sektoru za pet odsto

Prema njegovim rečima, decembarska plata koja će biti isplaćena u januaru biće veća za pet odsto, a zbog tog povećanja, u budžetu za 2017. godinu predviđeno je 1,4 milijardi dinara više u odnosu na ovu godinu.

Povodom najave novog protesta Vojnog sindikata, koji traži povećanje osnovice za obračun zarada koja neće biti niža od 26.100 dinara, koliko je iznosila pre dve godine, Ðorđević je poručio da je on uvek otvoren za razgovor, ali da za to nema dodatnih 8,5 milijardi dinara u budžetu.

On je takođe rekao da nema saznanja o kontramitingu, koji su prema navodima Vojnog sindikata najavili pojedini vojni sindikati.

- Mogao bih da budem najbolji ministar na svetu, da kažem kako oni to zaslužuju, kako treba da imaju, ali ne mogu, jer ja nemam odakle da dam 8,5 milijardi - rekao je Ðorđević na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio budžet tog ministarstva za 2017. godinu.

Ðorđević kaže i da ne bi bilo pravedno prema drugim ministarstvima, odnosno zaposlenima u drugim sektorima, ukoliko bi se pristalo na zahtev Vojnog sindikata.

- I kada bismo svi zajedno našli neki modus za 8,5 milijardi, je l' bi to bilo pravedno prema ministarstvu pravde i ministarstvu zdravlja, ljudima u drugim ministarstvima. Kao član vlade želim da napravim dugooročna rešenja - istakao je ministar.

Ðorđević je podsetio da je postojao jedan predlog u parlamentu da se sa određenog razdela u budžeta skine deo sredstava, ali da onda “ne bi bilo služenja vojnog roka, uniforme, goriva, ali i to bi bilo samo četiri milijardi…”

- Nikad nisam dobio odgovor odakle, gde postoji taj neki višak. Mislim da možemo sve da rešimo ako znamo šta imamo, pa u okviru tog kolača da raspoređujemo - rekao je ministar, dodajući da je pravo mesto za rešavanje problema njegova kancelarija, ali i da svako ima pravo da protestuje van radnog vremena.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, Ðorđević je rekao da on iznosi 56, 9 milijardi dinara, da ima socijalnu primesu, kao i da sadrži i razvojnu komponentu. Prema njegovim rečima, na personalne rashode odlazi 60 odsto budžeta, na operativne troškove oko 30 odsto, a na investicije 8,6 odsto.

Ðorđević je ukazao da novinu predstavlja uvođenje “kontrolinga” finansija, što jedino postoji samo u okviru NATO pakta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 7 godina

Koliko je moguće treba izaći u susret , a ovi koji prave budalu od sebe izbaciti iz vojske.

Volim_Srbiju

pre 7 godina

Vojska je zaslužila povećanje plata, ali štrajkovi su nepotrebni.

profesor

pre 7 godina

U 2017. godini pročešljati sve zaposlene u vojsci i policiji. Ko hoće, ko neće, kući.

tetrtikirit

pre 7 godina

Treba smanjiti broj vojnika a posebno broj pp, pukovnika i generala, previše ih je a nemaju nikakva konkretna zaduženja osim da su visoki oficiri.

Ninoslav

pre 7 godina

Čim su se stvorili uslovi za povećanje u našoj vojsci povišica je i usledila, verujem da će i sledeće godine biti neka povišica.

Miodrag Ilić

pre 7 godina

Plate treba povećavati u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Mile

pre 7 godina

Lepa vest, malo po malo, bitno da drzava jaca i moze povecavati plate..to je najvaznije!

Dejan

pre 7 godina

Pozdravljam ovaj potez, nasa vojska zaista to i zasluzuje.

mala

pre 7 godina

Ovo je odlicna vest za pripadnike vojske,Vucic uvek ispunjava obecano

mala

pre 7 godina

Pored dobre vojne opreme, vojska ce dobiti i povecanje plate.

Marko

pre 7 godina

U vojsku se ulaže i koliko vidim tek će biti ulaganja, što je naravno za svaku pohvalu jer smo mala zemlja koja tek staje na noge.

aca

pre 7 godina

Krajnje je vreme bilo, vojska je u bas losem polozaju.

kolo

pre 7 godina

Dosta se ulozilo i ulagace se,kome se ne svidja nek menja posao .

Loren

pre 7 godina

Svaka cast. Samo cemo ovakvom politikom biti zadovoljni. Bice sve u redu pa docekacemo i mi vece plate i bolji zivot.

marija

pre 7 godina

Vosjka obavlja jedan od najtezih poslova u Srbiji,brani nas i zbog toga je zasluzila svako povecanje i svaku povlasticu.

Zeljko

pre 7 godina

Štrajkovi i protesti vojske i policije su bili zaista nepotrebni!

Andrija

pre 7 godina

Odlična odluka vlade. Srbija je ekonomski stabilna i stvorili su se ulovi da se plate mogu povećavati.

lici

pre 7 godina

Postujem rad vojske,ali izaci na ulicu,kao huligani,mislim da bi trebali biti dostojanstveniji,postoje kabineti za dogovor.

lici

pre 7 godina

Ulica nije resenje,pogotovu ne za one,koji su nas ponos,razgovor za stolom resava sve,ulica je kontraproduktivna.

savke

pre 7 godina

Solidna plata koliko bu]et dozvoljava, motivisana vojska, nova tehnika, plus controling (egzatna kontrola isplata) su značajni pomaci vojske Srbije. Ovakav put doslednosti i brige o vojsci je garant daljeg razvoja. Temelji zdravog sistema su postavljeni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija