• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. GINIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

23.12.2016

20:21

NAJJAČI SMO! Detalji vojnog sporazuma sa Rusijom: SRPSKI MIGOVI IMAĆE RAKETE KOJE OBARAJU SVE!

Politika

NAJJAČI SMO! Detalji vojnog sporazuma sa Rusijom: SRPSKI MIGOVI IMAĆE RAKETE KOJE OBARAJU SVE!

Podeli vest

Šest novih 'migova 29', ali i četiri koji se odranije nalaze u sastavu Vojske Srbije, biće opremljeni najsavremenijim sverakursnim radarski navođenim raketama vazduh-vazduh tipa VVR, koje obaraju ciljeve sa 99,9 odsto preciznosti... OVE RAKETE DANAS KORISTI SAMO RUSKA ARMIJA!

Šest novih "migova 29" koje je Srbija dobila od Rusije, ali i četiri aviona ovog tipa koji su odranije u sastavu naše vojske biće opremljeni najsavremenijim vazduh-vazduh raketama čija je preciznost u obaranju ciljeva neverovatnih 99,9 odsto!

Reč je o najmodernijim sverakursnim (pokrivaju sve uglove) radarski navođenim raketama tipa VVR, koje danas koristi samo moćna ruska armija, potvrđeno je Informeru u više izvora u Moskvi i Beogradu.

Moćno i nepobedivo

Naši dobro obavešteni izvori tvrde da modernizacija letelica koje nam isporučuju Rusi ne znači samo klasično produženje "resursa" i borbene gotovosti već i opremanje "migova" najsavremenijim raketama i drugom borbenom tehnikom.

print

- Svih deset "migova", koliko ćemo imati, dakle i ovi novi koji stižu iz Rusije i oni koji su odranije u sastavu našeg RV i PVO, dobiće najmodernije sverakursne radarski navođene rakete vazduh-vazduh tipa VVR. Preciznost ovih raketa poslednje generacije je 99,9 odsto, što znači da bukvalno ništa u vazduhu ne može da im pobegne! Ove rakete trenutno koristi samo ruska armija, a njihovi vojnici ih nazivaju "bezgrešnim raketama". S ovakvim naoružanjem moćni "migovi 29" na nebu postaju bukvalno nepobedivi! - prenosi naš sagovornik, upućen u detalje dogovora koji su prekjuče u Moskvi postigli srpski premijer Aleksandar Vučić i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Prema njegovim rečima, 30 tenkova T-72 B3 koje će nam donirati Moskva mnogo su bolji od aktuelnih M84, koje sad koristimo:

- To su tenkovi poslednje generacije. Kolika je njihova razorna moć, možda najbolje svedoči činjenica da je sirijska vojska uz njihovu pomoć odnela brojne pobede nad džihadistima u ratu, a njima je odneta i prevaga u ratnim sukobu u Ukrajini! Dakle, srpska vojska, opremljena vrhunskim letelicama i tenkovima, nesumnjivo će biti bez premca u regionu! Ovaj sporazum definitivno menja odnos snaga!

Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator, kaže da su rakete kojima će biti opremljeni srpski "migovi 29" trenutno bez premca u celom svetu.

- Ruske vazduh-vazduh rakete su velikog dometa, one su radarski navođene i otporne su na svaku vrstu ometanja. Procenat pogađanja je jedan kroz jedan, što znači da svaka ispaljena raketa obara cilj! Greška je 0,01 odsto, dakle gotovo da je nemoguća... Tim raketama pravi se ogromna razlika u vazdušnom prostoru, a njih će imati samo Srbija i Rusija - kaže Lazanski, koji ima samo reči hvale i za tenkove koji stižu u Srbiju:

print

- Tenk T-72 B3 je najmodernija verzija tenka T-72. Mnogo je bolji od našeg M84, koji nije modernizovan još od 1999...

Vrhunska tehnologija
Radni vek "migova" modernizacijom će biti dignut na nivo četvrte kategorije... Samo dve zemlje imaju avione pete kategorije, SAD sa avionima F-22 i F-35 i Rusija, koja razvija T-50
Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator

Lazanski dodaje da će Srbija novom avijacijom bez problema parirati i najvećim vojnim silama.

- Radni vek "migova" koje dobijamo modernizacijom će biti produžen za 14 godina i dignut na tehnološki nivo aviona četvrte kategorije. Samo dve zemlje imaju avione pete kategorije, SAD sa avionima F-22 i F-35 i Rusija, koja treba sledeće godine da počne da radi T-50 - podvlači Lazanski.

Odlično pojačanje

Vojni analitičar Vlade Radulović kaže da Srbija trenutno u Ratnom vazduhoplovstvu ima na raspolaganju rakete R-73 i R-60, koje bi bilo jako dobro pojačati novim modernim projektilima...

- Što se tiče tenkova, T-72 B3 je najbolja izvozna varijanta tenka T-72S. On ima bolju zaštitu, jači motor, top kalibra 125 mm i mogućnost ispaljivanja protivoklopnih vođenih raketa "svir" - naglašava Radulović, dok njegov kolega Aleksandar Radić ocenjuje da je nabavka "migova 29" razumljiva i svrsishodna.

- Postojećim letelicama tog tipa u Srbiji resurs je pri kraju i moraće na remont, nakon čega bismo ostali bez odbrane vazdušnog prostora. Sad je problem rešen - zaključuje Radić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 7 godina

I sa kim se vi takicite ko je najjaci? Umesto da se budemo najjaci po strandardu, platama itd. vi se takmicite u naoruzanju strasno! Narod hoce da zivi u miru i da zivi lepo a oruzija i rata nama u Srbiji je dosta pa cak i previse!

Cipiripi

pre 7 godina

Kad covek ima dobru zenu,porodicu ili npr.dobar auto ,on mora biti spreman da to i brani u svakom momentu.Isto vredi i za zemlju.

joca

pre 7 godina

Pre nego napišeš nešto, razmisli malo. Demagogija, u stilu "poboljšanje standarda stanovnika umesto naoružanja", kao da svi koji žele da imamo snažnu armiju, ne žele bolji život i mir. Morao bi da shvatiš da kategorije: dobar standard, mir, lep život, jaka ekonomija su rezervisane samo za vojno jake države, sposobne da odvrate, a ako baš treba i poraze potencionalne agresore. Takve države imaju predispozicije da razviju jaku ekonomiju, jer mogu da zaštite imovinu potencionalnih investitora i svu privatnu i društvenu imovinu. Najlakše je napisati ovakvu floskulu i to bi trebalo da neko shvati kako si ti jedini racionalan i miroljubiv, a svi ostali žele rat i razaranje. Jednostvno, to ne biva, imaš milione primera samo se zainteresuj.

Alex

pre 7 godina

A kako bi ti da zivis u miru kada drugi hoce da te ubbiju??? Hoces da zivis mozda sa tom katolickom gamadi u miru? Koji histrisu svaki dan provociraju i gade se srpskih cokoladica kamoli neceg drugog. Ti pobesneli psi razumeju samo silu i nista vise

Milos

pre 7 godina

Mislim da bi nam u buducnosti trebalo jos 6 MIG 29 radi formiranja eskadrile do 16 aviona.Modernizacija i opremanje su jako skupi ali platicemo.Rusima to ne bi bio problem jer trenutno raspolazu sa oko 250 aviona MIG 29. I naravno dobar PVO radi zastite kopna i vazduha.Za malu zemlju poput Srbije milsim da je BUK M2 najbolji izbor.

Rossia

pre 7 godina

Биће још мигова, аранжман се састоји из три етапе која укључује ловце, тенкове, оклопна возила, букове и што-шта нешто, неће ни Руси пуно да пишу у детаље, али сазнаћемо брзо, за пар година Србија ће бити наоружана до зуба и дефинитивно прва војна сила на Балкану, захваљујући Русији разуме се.

Nema vise cile mile

pre 7 godina

Tada krećemo u pohod na oslobađanje zemlje koju su Hrvati okupirali. Tkz. Hrvatske.

Lucky

pre 7 godina

Немој само ти пуно да мислиш. Најбољи избор за Србију као малу земљу је БУК-М2 ? Ахахахахахахахаха............Па није ПВО простор Србије до 50 км (толики је домет ових ракета).Краљу,најбољи избор је С-400. И гађаш са њим и на огромним удаљеностима у односу на БУК а и на малим удаљеностима.Гађаш са њим непријатељске авионе а њихови радари те нису ни регистровали јер имају много мањи домет од С-400.Мрзи ме да то више објашњавам,али ко је паметан схватиће.На жалост,таквих нема пуно колико видим.Ти си као они типови који немају пара да купе БМВ па кажу: "А шта ће ми,знаш ти колико то троши".

Milos

pre 7 godina

Nemamo mi para za njega.Samo ga Rusija koristi.Cena jednog diviziona je oko 400 miliona dolara.,Nas vojni budzet je oko 550-600 miliona dolara.Jedino da ga otplacujemo u vise godina, po 100 miliona dolara godisnje.

Bojan

pre 7 godina

Ovo je izuzetna vest. Srbija se ubrzanim koracima vraća na mesto koje joj pripada.n

zoran

pre 7 godina

Rumunija = 48 Mig-21 / 9 F16-A / 19 IAR99 Bugarska = 9 Mig-29 / 12 Su-25K / 1 Mi-24 (jurisni helikopter) / Madjarska = 12 Saab-Jas 39 / Grcka - naucna fantastika za sve u okruzenju... Ovo su nesto tacniji podaci od navedenih u tekstu, pa eto slike gde smo mi u odnosu sa komsijama...

Aleks

pre 7 godina

Jeste da imaju više vojne tehnike od nas, ali ta tehnika je propala. U Rumuniji polovina od avijacije ne funkcijoniše kako treba. Gripeni u Mađarskoj su krš i jako komplikovani za remont, kako je Lazanski naveo. Svakako, najavljeni su još avioni i tenkovi. Pa sada neka neko ponovo pomisli da nas napadne...

Draza

pre 7 godina

Da nisi ti iz nekog udruzenja, zene u crnom, LDP ili marsovac!

Draza

pre 7 godina

Jel ti citas gore tekst ko koje avione ima u okruzenju i koliko,ili si ti sam (privatno) brojao avione u okruzenju!

DS

pre 7 godina

I zasto sad frizirate stvari i kazete da su ovi MIG-29 "novi" kad su polovni i da ce leetjeti 14 god,to je rekao Vucic.Nov MIG-29 kosta 50 miliona $ i leti najmanje 30 godina. Ja opet ponavljam da je ovaj ugovor vlo lose uradjen i da je Burma nedavno kupila 20 MIG-29 za 400 miliona $,a ne EVRA i da je Vucic,po toj logici, za 185 miliona EVRA mogao dobiti 10 ovakvih aviona,a uz svu "rusku ljubav" prema Srbima cak 12-15 ovakvih POLOVNIH aviona.

xxdet

pre 7 godina

Aj oladi, od 99 godine do sada nismo imali gotovo nista i sad kad nabavljamo tebi ne valja, jer to slucajno ili namerno nosis oznaku DS i sta ti ona znaci, reci pa da se ne cudim tvojim razmisljanjima. Sve sto novine pisu o ovome je samo vrh ledenog brega, ne mislis valjda da ce javno iznositi u detalje sta podrazumeva ovaj ugovor. To znaju samo oni koji u tome ucestvuju. Ako se sekiras za nasu Srbiju (jel moguce ?), ne brini, sad je dobrim rukama.

valjevac

pre 7 godina

Sto smo sve jaci pre ce nas fukara napasti. Pametnije bi bilo da ne bacamo pare a i ko ce na nas vise da trosi pare

Rodoljub

pre 7 godina

Добро је то,врло добро,ма одлично.Идеално је то што се усмеравамо ка онима који су нас увек бранили и који ће нас увек штитити а не нападати нас и убијати нашу децу и рушити земљу и сваку нашу инфраструктуру.

Gavrilo

pre 7 godina

Svaka čast Vucicu. Ovi od 2000g su sve razorili od fabrika puteva a o vojsci da ne pričamo. Sve su uništili,a sve što je valjalo rasprodali i potrošili.Vucic da je sve to rasprodao i uložio bili bi kao najjača evropska Država.Zato kapa dole VUCICU.

vlada

pre 7 godina

Bugarska ima15 migova 29 a Grcka 166 F-16,43 miraza 2000 i 46 F.4pa vi vidite gde smo mi u toj prici.

DS

pre 7 godina

Tacno,Grcka se zaduzivala i kupovala silno naoruzanje da bi parirala Turskoj koja ih svakodbevno provocira nadlijecuci njihovu teritoriju,pa na kraju Grci upadose u duznicko ropstvo i sad nemaju hljeba da jedu.Turska je isto tako nakupovala silno oruzje koje uskoro nece moci odrzavati jer fakticki u gradjanskom ratu i ekonomija joj svakodnevno trpi udarce.

Savan

pre 7 godina

Da se Grčka nije naoružavala već bi bila raskomadana a Cipar bi postao Turski u celini. Grčka sad to može da iskoristi da se okomi na Jug -Albanije i pokaže šiptariji šta misli o "prirodnoj zemlji " gde Turska pod klinčom Sirije i izbeglica te Kurdi i terora pod sopstvenim krivom nema mogućnosti da vodi brigu o Albaniji, BiH i slično. Srbima je dato do znanja šta im prijatelji i komšije misle u zadnjih 2000 godina pa za one sa kratkim pamćenjem to recipročno znači da su kratke pameti i Srbija sa jakom Armijom je jedina slobodno i stabilna zemlja zbog čije snage i mišića neće niko od bratske Atine do" Prirodnog Beča" da pisne a kamoli da koga pipne...

Draža

pre 7 godina

Ni ti ne čitaš tekst do kraja,piše ti gore lepo ko ima koliko aviona i koliko.

Beobrad

pre 7 godina

Sto ne objavite da remont aviona nije 25-30 miliona kako je objavljeno, vec celih 185 miliona, eeeej!

srox

pre 7 godina

nazalost hrvatske vlasti razumeju samo jedan jezik.. sta sijes to ces brati! samo jos raketni bacac bm-30 smerch

Mariana M

pre 7 godina

Ne verujem Premijeru da smo išta dobili zabadava...ako i jesmo to znači da su Migovi zastareli i da će nas generalna za Migove kao i ta dodatna oprema skup koštati...Još se pitam zašto je Premijer krenuo da se naoružava i još da se hvali sa time...Nešto mi se ne svidja to tako prkosno " najjači smo u regionu"...šta to znači g. Premijeru? Nismo mi deca pa da se hvalimo kada kupimo neku igračku...

marko

pre 7 godina

Znas kako, kod saveznika 6 se daje javno a 600 tajno. Ovih 6 je samo da se probije led.

zamajavanje

pre 7 godina

treba iskoristiti ovu prednost i napsti odma nekog bas kao sto putin preporucuje

nil

pre 7 godina

@draza pa radi se bas o tome da tekst nije istinit. Pogledaj po internetu druge izvore pa ces videti da smo po naoruzanju jaci samo od Albanije i Crne Gore. A po standardu od Albanije i Makedonije.

Olja

pre 7 godina

Bravo za nasu Vladu!Ne obracajte paznju na nebitne komentare.Vazno je da zivimo u miru i mirno spavamo ,a kada nam je to pravo zagarantovano,sve drugo ce lako ici.Razmisljajte pragmaticno.Jos jednom srdacan pozdrav nasoj Vladi i Premijeru i samo napred,sve najbolje!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija