• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

24.12.2016

23:59

BALKAN JE LEGLO DŽIHADISTA: Otkrivene lokacija islamističkih ćelija od Ljubljane do Tetova!

Politika

BALKAN JE LEGLO DŽIHADISTA: Otkrivene lokacija islamističkih ćelija od Ljubljane do Tetova!

Podeli vest

Na Balkanu se nalazi više od sto islamističkih ćelija, a najviše ih je u Bosni i Hercegovini, navode bezbednosni stručnjaci

Pored Bosne i Hercegovine, gde, prema rečima stručnjaka za borbu protiv terorizma Dževada Galijaševića, ima oko 64 kampa za obuku džihadista, takvih ćelija i regrutnih centara najviše ima u Makedoniji i na Kosovu.

Kada je u pitanju centralna Srbija, glavno uporište za vrbovanje džihadista je u Novom Pazaru i okolini.

- Jaka uporišta islamista sreću se u Sjenici, Novom Pazaru, Preševu, Bujanovcu i Medveđi - istakao je ranije Galijašević za "Blic".

Prema istraživanjima američkog Centra za borbu protiv terorizma, dva najopasnija regrutna centra na Balkanu nalaze se u Sarajevu i Zenici.

"Euroblic" je nedavno posetio i selo Podgredina, koje su policijske snage BiH označile kao jedno od "najopasnijih mesta za obuku vehabija".

Informer

Meštani su tada ispričali da se protive dolasku vehabija u njihovo selo.

- Tu kuću na brdu gde se mole finansirao je neki čovek iz Austrije i sada se tu skupljaju. Kada su neki praznici, tu zna da bude i do 30 automobila - rekao je jedan od meštana.

Jedno od najozloglašenijih uporišta vehabija je i Gornja Maoča (BiH), gde se svojevremeno vijorila i zastava Islamske države.

Centri za vrbovanje i obuku džihadista navodno su otkriveni i u okolini Ljubljane, u Sloveniji, u Rijeci i Splitu (Hrvatska), Gusinju, Plavu, Ulcinju (CG), kao i u Kumanovu i Tetovu u Makedoniji.

informer.rs

"Furkan" glavni centar u Srbiji?

Prošlog leta prostor za molitve (mesdžid) "Furkan", u Novom Pazaru, označen je kao mesto propovedanja radikalnog islama. Sprske bezbednosne službe tada su naznačile da se ne radi o regrutnom centru za odlazak u rat u Siriji, ali da se preko njega može doći u kontakt sa borcima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bogster

pre 7 godina

Dvojni standardi su još uvek na delu. Zato se mnogo i ne potresam kad čitam, šta ovi "šejtani" rade po EU. Gajili su zmiju. Eto im rezultata.

Feniks1

pre 7 godina

Nije mala stvar . Strucnjak za borbu protiv terorizma , Dzevad . Gledao sam ga na jutjubu , nema veze . I koga je to on pobjedio do sada ?

miki delija

pre 7 godina

furkan glavni centar a zasto ste ga dozvolili ???? ako se zna sta i kako priprema unisti ovo zlo islamsko u korenu dok nam je bre vreme

SUHOJ

pre 7 godina

balkan pun dzihadista!!! mozda i jeste ???nekm govnarima to odgovara??? epa govna se eliminisu lopatama zajednickim trudom!!! DEFINICIJA: dzihadisti su sekta koja po svetu odnosi nevine zrtve oni su finansirani od zasad poznate USA i jos nekih mocnijih drzava koje teze da u svetu odrzavaju teror strah i paniku !!!???

Saša

pre 7 godina

Dobri ovi... Migovi... Sto obaraju \"Nuklearne\" komarca... To, je CUDO!... Migovi Iz, programa APOLO... Ups\'... SOJUZ... Od, BZZZ! Ostade samo Krilca... Tolko mu je... Sto je BZZZ okolo to mu je!... Pa, ti NADLECI vazdusni prostor R. Srbije... I, vrbuj, ostale \"Insekte\"...\n

vladbgd

pre 7 godina

E, zato, tu vestacku drzavu treba rasturiti i podeliti je izmedju Srba i Hrvata, pa se obracunari sa olosem

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija