• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.12.2016

17:42

ĐORĐEVIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Prijatelji žive u našim srcima i kad nisu pored nas!

Politika

ĐORĐEVIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Prijatelji žive u našim srcima i kad nisu pored nas!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević upisao se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Rusije u Beogradu, otvorenu povodom pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona koji se, i sa više od 60 članova ruskog vojnog hora "Aleksandrov" srušio u Crno more

- Prijatelji žive u našim srcima i kada nisu pored nas. Sećanje na naše vojnike, umetnike koji su otišli "tamo daleko" ostaće zauvek! U mislima smo sa Vama. Neka Vam je večna slava! - upisao je Đorđević, a prenelo Ministarstvo odbrane Srbije.

U Ambasadi Rusije u Beogradu prethodno danas je otvorena Knjiga žalosti povodom pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona 

U Knjigu žalosti, koja je bila otvorena do 17.00 časova upisali su se beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, starešina Saborne crkve u Beogradu, protojerej-stavrofor Petar Lukić, predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kao i brojni građani.

Ruski avion TU-154 sa 92 osobe, meĐu kojima je bilo i više od 60 članova čuvenog ruskog vojnog hora "Aleksandrov", srušio se juče u Crno more nekoliko minuta posle poletanja sa aerodroma kod Sočija.

Povodom pogibije članova posade i putnika ruskog aviona, patrijarh srpski Irinej odslužio je u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu parastos nastradalima.

Patrijarhu srpskom su sasluživali starešina Podvorja Moskovske Patrijaršije protojerej Vitalije Tarasjev  i sveštenstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Pisustvovali su ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin ,direktorka Ruskog kulturnog centra u Beogradu Nadežda Kušćenkova, ambasador Belorusije Vladimir Čušev kao i predstavnici Vojske Srbije i Vojske Ruske Federacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je ponedeljak, 26. decembar, za Dan žalosti u Rusiji zbog pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija