• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2016

15:40

PUTIN PISAO NIKOLIĆU:  Potvrđen strateški karakter rusko-srpskog partnerstva!

Politika

PUTIN PISAO NIKOLIĆU: Potvrđen strateški karakter rusko-srpskog partnerstva!

Podeli vest

Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko-srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsednika Rusije Vladimira Putina koje je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu




"Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa", napominje se u Putnovom pismu, kako je prenela predsednikova Služba za saradnju s medijima. 

"Vama, Vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir, blagostanje i prosperitet", poželeo je, takođe, Putin u pismu Nikoliću.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je, uručivši Putinovo pismo, rekao Nikoliću da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

Ruskoj Federaciji je bitno da postoji stabilnost u razvoju naših bilateralnih odnosa, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će tokom 2017. godine biti održani u Srbiji, dodao je Čepurin.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je, u razgovoru sa Čepurinom, izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji i Republici Srpskoj. 

Osim toga, predsednik Srbije je iskoristio priliku da još jednom iskaže veliku žalost zbog tragedije u kojoj je u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, živote izgubilo 92 putnika i članova posade, među kojima i članovi vojnog hora "Aleksandrov".

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Car Putin

pre 7 godina

Путин је наш цар, а од цара братски поздрав.

vlada

pre 7 godina

Podržavamo našeg predsednika u iskrenoj orijentaciji ka bratskom ruskom narodu, a Vama predsedniče Putin, zahvalnost u poverenje koje imate u srpski narod - zauvek! Najdublje saučešće za sve stradalnike u avionskoj nesreći!

Levcanin

pre 7 godina

Tako se ophodi brat prema bratu i prijatelj prema prijatelju.

cica draza

pre 7 godina

Bravo takjo i treba predsednice Nikolicu na sledecim izborima moj glas ide vama. zivela Srbija zivela Rusija

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija