• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2016

21:50

ŠREDER: Svaka zemlja mora da se brani, pa i Srbija - ŠTA JE LOŠE U TOME ŠTO JE NABAVILA MIGOVE!

Politika

ŠREDER: Svaka zemlja mora da se brani, pa i Srbija - ŠTA JE LOŠE U TOME ŠTO JE NABAVILA MIGOVE!

Podeli vest

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je večeras da ne razume kritike Srbije zbog nabavke ruskih "migova", te da je uveren da to nije razlog za bilo čija strahovanja, jer su te letelice nabavljene, ističe, za odbranu zemlje, a ne za agresivne ciljeve

- Rusija je Srbiji prijateljska zemlja i ako premijer kaže da bi armiju naoružao radi samoodbrane, niko se u regionu ne mora plašiti toga da Srbija ima agresivne ciljeve, ja ga dovoljno znam da znam da on to nikad ne bi uradio - rekao je Šreder za televiziju Prva. 

Ako nemate vlastitu industriju, onda morate da kupujete avione, primetio je Šreder.

Na konstataciju da ima mišljenja da bi nabavka ruskog oružja mogla da ugrozi evropski put Srbije, Šreder kaže da to možda jeste problem, jer je "previše ideologije, koja se nepotrebno meša".

- Da je reč o američkom ili francuskom oružju, svi bi rekli da je dobro što je to urađeno. A zašto je to drugačije kad se radi o ruskom, jer oružje je oružje - upitao je Šreder.

On je istakao da ne razume takve kritike, jer Evropa ne može imati mir bez racionalne politike i odnosa sa Rusijom.

Upitan da li je usamljen u svom stavu prema Rusiji u Nemačkoj, Šreder odgovara da njegovo mišljenje možda nije mejnstrim u nemačkoj štampi i medijima, ali da mu to ne smeta.

 

 

- Uvek kad zapadna Evropa ima dobar odnos sa Rusijom, onda vlada mir na kontinentu, a kad imamo loš odnos, iz toga nastaje rat i to uglavnom zapačet od strane mog naroda, Nemaca - kaže Šreder.

On navodi da je za Ameriku odnos prema Rusiji globalan problem, jer oni hoće slabu Rusiju, ali da je Evropu i Nemačku, ali i Srbiju, to najveći sused, da postoji potreba za resursima, naftom i gasom...

Govoreći o nabavci aviona iz Rusije, Vučić kaže da će oni služiti za zaštitu zemlje i neba, a da je svako drugačije tumačenje apsolutno neprihvatljivo.

Rekao je i da nabavka aviona nije bila reakcija na naoružavanje Hrvatske, te istakao da će Srbija raditi i na razvijanju namenske industije, koja je važan deo ekonomskog napretka.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fila

pre 7 godina

Vucic vodi odlicnu spoljnu politiku i dobro je sto Srbija ima dobre odnose i sa EU i sa Rusijom.

Ognjen

pre 7 godina

Jos jedan dokaz koliki ugled Vlada Srbije uziva u svetu.

zimzelen

pre 7 godina

Koliki ugled ima Srbija sto ne vrate Metohiju,sto se izivljavaju u bosni nad Srbima,Dodik jednu progovori oni ga poklope jeli to dobar ugled,nareduju nasim vlastodrzcima da se izivljavaju na svome narodu radi ulaska u zlocinacku zajednicu.Jeli ugledna a htjedose da nas naprave genocidnim narodom,htjedose siptare u unesko,primise ih u uefa.Ugledni smo kod RUSA,KINEZA I jos nekih dobrih naroda a kod ovih prijatelja ne,samo nas turili u fijoku I cekaju neki opet rat pa da nas dokrajce.Sta je bijo sreder Gerhard 90 tih do tada njemacka nije bila u natu a kad je trebalo na Srbe odma ih pustise.

nati

pre 7 godina

Pametan je i normalan covek ovaj Sreder,steta je i sto drugi nemci i ostali evropski politicari nisu ovako normalni i pametni kao on.Iz njih kao da progovara sami djavo,oni sve izvrcu naopacke i naglavacke iznose neke ko bajagi dubokoumne ali sizoidne zakljucke,covek se pita da li ima nekog normalnog medju njima, ili su svi granicni slucajevi-u psihijatriji Border line.Covek je dao tako jednostavno i istinito objasnjenje da samo onaj ko je debilan ili lud ne bi mogao da razume a vidimo da svi bajni evropski i kaubojski politicari to ne mogu da razumeju.Jel to neko ko je totalno skrenuo s uma,njima diktira takvu sizofrenu logiku, pa oni hteli ne hteli moraju da budu isti sizofrenici kao i njihove gazde.Moze li neko sem Putina i Trampa da zaustavi tu evropsku i americku sizofreniju ili ce oni svojom ludackom logikom potpuno unistiti svet.\n

Nonsense

pre 7 godina

Чуј Шредер посредује између Путина и Ердогана а не може да наговори Меркелову да дозволи градњу јужног тока, а ми смо од јуче?! Швабе су то, чим осете Русију на Балкану одмах машу шаргарепама, па ако одбијемо следе бомбе, срећом по нас па имамо Путина, а Немци нека се држе усташа то су њихови љубимци.

Boban

pre 7 godina

Sad ce proamericki sendvicari da pustaju komentare te ovo te ono!!! Covek je lepo objasnio pametnom dovoljno a ostali nek se zapitaju da li je 6,5,10,1,7,6,5,2,5,0 vece od 53% pa onda nek kazu koliko narod kome veruje!!! Rerspekt prema Gospodinu Srederu a Vi Gospodine Vucicu samo napred narod Vam veruje i uz Vas je!!!!

mile

pre 7 godina

Tako je gospodine Sreder, hvala vam na podrsci.

Aleksandar

pre 7 godina

Vučić ima podršku od mnogih ambasadora, premijera, državnih savetnika,.........pa i od Šredera zbog politike koju vodi i zbog toga što drži do neutralnosti i dobrih odnosa i sa EU i sa Rusijom!

mili

pre 7 godina

Toni Bler, Gerhard Sreder, bil Klinton, jel ima jos neko ko nas je ubijao i bombardovao da mu dajemo pare da dolazi i hvali Vucica, dok narod ima sve manje para, a javni dug, cene i troskovi sve veci? Sta je tu reforma, zna li neko?

marija

pre 7 godina

Mi zelimo mir sa svima,a migovi su samo mere predostroznosti.

Daca

pre 7 godina

Niko ne treba da strahuje od Srbije i njenih migova.

Mica

pre 7 godina

Pravo svake drzave je da poseduje oruzje kojim bi se odbranila od spoljnih pretnji. Samo je ovde kod nas to najveci kriminal kada neko zeli da imamo sigurnu zemlju.

Tirion

pre 7 godina

Sreder je covek koji razume Vucica i Srbiju i svaka mu cast za to. Velik ije politicar i diplomata i njegove izjave treba da shvatamo ozbiljno.

Fiko

pre 7 godina

Ne znam šta je loše u tome što smo uzeli MIG-ove, ništa tu loše nema, ima samo dobro jer ćeoni biti garant mira i stabilnosti u regionu.

Ekonom

pre 7 godina

Svaka zemlja ima pravo na svoju odbranu i širenje svojih odbrambenih kapaciteta.

mala

pre 7 godina

Pozitivna retorika, uvek je dobro dosla u medjunarodnim odnosima.

srba

pre 7 godina

Dobri odnosi se odmah vide ipak nasa diplomatija ima podrsku drugih nismo sami.

lici

pre 7 godina

Pojedine nase komsije bi najradije videle,jadnu,siromasnu,propalu Srbiju na ivici provalije,nikako da svare ekonomski jaku,bezbednu i stabilnu drzavu.

Feniks1

pre 7 godina

Svaka pohvala za podrsku . Naime , ta podrska traje jos od 1941 i stara prijateljstva se ne zaboravljaju tako lako . Trazite u pretrazivacu "nijemci i cetnici " i kliknite na images .

lici

pre 7 godina

Samo iskren prijatelj Srbije,nikada nece dvosmislemo zakljuciti,nabavku MIG\a 29 od Rusije,za licnu bezbednost.

Dijana

pre 7 godina

Vucic zna kakva je situacija u drugim zemljama,i ne zeli da mi budemo ne spremni ukoliko nas neko napadne,zeli da budemo spremni,i kupivonom ovih aviona mozemo biti sigurni da ce nasa zemlja biti sigurna,ukoliko nas neko napadne,ali nadam se da nece biti potrebe da koristimo te avione!

Kole

pre 7 godina

Šrederova izjava, iako nije više Nemački zvaničnik, govori da Vlada Srbije ima podršku Nemačke u onome što čini.

Mire

pre 7 godina

Ovom izjavom Šreder odaje priznanje premijeru i vladi Srbije.

draza

pre 7 godina

SRBI SRBI PA BUDALI JE JASNO DA SE MIG NE KUPUJE DA BI SE BRANIO VEC DA BI SE NAPADALO COVEK KOJI OCE DA SE BRANI ON KUPI AMERICKU STINGER RAKETU KOJA KOSTA 30.000 DOLARA PA SA RAMENA SKINE TOG MIGA KOJI OSLOBADJA SRPSKE ZEMLJE A NE MIG-a OD NEKOLKO MILIONA DOLARA DRUGA STVAR MIG I NIJE VISE AVION KOJIM SE MOZE ISTA OKUPIRATI KAKVA JE RUSKA AVIACIJA POKAZALA JE I OVA TRAGEDIJA TUPOLJEVA GDE SU 92 COVEKA OSTAVILA ZIVOTE

Marko

pre 7 godina

To što mi nabavljamo Migove ili bilo kakvo oružje,ne treba to nikog da brine,to je naša stvar.

usaf

pre 7 godina

Pa to isto vazi i za Hrvatsku,kada nabave Americke F-16.

STANISA

pre 7 godina

Jedina ispravna i prava politika za nasu drzavu je dobiula jos jedno priznanje, Srbija naravno zeli u EU, to jasno kaze i u Briselu, Moskvi i Vansigtonu ne menja svoju politiku ali takodje jasno kaze o svom velikom prijatelju Rusijom da im nece uvoditi sankcije. Sreder je takodje rekao da je Vucic, pouzdan i iskren, odluka o nabaci oruzja po njemu je sasvim logicna.

Ana

pre 7 godina

Nema ništa loše u migovima već u ljudskoj paranoji...

Dragan

pre 7 godina

Nije mi jasno što nekima toliko smetaju ti avioni. Pa ne možemo držati praćke. Bez obzira što smo mali, to ne znači da ne treba da se štitimo.

srbin

pre 7 godina

Srbija mora svoje vazduhoplostvo da oporavi jer nase letelice su blago receno kante. Nasi piloti su 1999 ginuli jer im letelice nisu bile ispravne, slazem se sa Vucicem da treba nasu vojsku sto bolje opremiti jer se nikad ne zna sta se sprema. Mig-29 u ovom trenutku su dobra investicija, jesu polovni ali kakve imamo oni su perfektni, i nzm dal gradjani shvataju poentu nabavke migova aa to je da stite vazdusni prostor Srbije u pitanju je cista zarada Srbije na letovima stranih avio kompanija koji zahtevaju bezbednost na nasem prostoru i zato nam debelo placaju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija