• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.12.2016

09:16

SRPSKA LISTA: Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, ZAMRZAVAMO UČEŠĆE U RADU KOSOVSKIH INSTITUCIJA!

Politika

SRPSKA LISTA: Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, ZAMRZAVAMO UČEŠĆE U RADU KOSOVSKIH INSTITUCIJA!

Podeli vest

Srpska lista je saopštila da njeni poslanici zamrzavaju učešće u radu kosovske skupštiine i vlade

U saopštenju koje je potpisao šef poslaničkog kluba i predsednik Srpske liste Slavko Simić, takođe se navodi da će Mirjana Jevtić napustiti ministarstvo lokalne samouprave.

"Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas tako i za sve Srbe na KiM nesporan. Zato mi poslanici Srpske liste u parlamentu privremenih institucija na KiM objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke predsednika Vučića i da zamrzavamo svoje učešeće u radu Skupštine i Vlade KiM", ističe se u saopštenju. 

Kako se precizira, u skladu sa zahtevom premijera Vučića, Mirjana Jevtić će napustiti ministarstvo lokalne samouprave, jer ona, kao srpkinja sa KiM, poštuje autoritet i zahtev premijera Republike Srbije i ponašaće se u skladu sa tim. 

"Niko za Srbe na KiM nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba Srpskog naroda na KiM nije moguća i neće biti uspešna ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tesna veza između pretstavnika Srba na Kim i predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju. 

Kako se ističe, Srpska lista okuplja sve Srbe na KiM bez obzira na njihovu političku pripadnost, ona je nastala kao plod naše potrebe da ostvarimo mogućnost za zajedničko delovanje i uspešnu borbu za opstanak i napredak našeg naroda na prostoru KiM, zato i naše delovanje mora biti primer jedinstva i zajedničke borbe u budućem formiranju ZSO. 

"Aleksandar Vučić ima naše puno poverenje i zahvalnost za trud i posvećenost rešavanju naših problema, Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, tako je bilo i tako će biti", ističe se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sladja

pre 7 godina

Bravo ljudi,ne dopustite da samovolja jednog coveka rusi most sa Srbijom

Ivan

pre 7 godina

građani sa Kosova su shvatili da Srbija i njena cela Vlada stoji iza njih i jedino tako će moći da se izbore sa terorom Albanaca

Petar

pre 7 godina

Srbija koačno deluje i postavlja autoritet u potpunosti iti za svaku ideju i problem, to ej dokaz jačanja države gde se svi zalažu za istu ideju

Joca

pre 7 godina

Bravo ljudi! Doneli ste ispravnu odluku i ja vas u potpunosti podrzavam

ivana

pre 7 godina

Srbi na KiM moraju biti zasticeni a zato je potrebno jedinstvo nasih politicara tamo.

SANJA

pre 7 godina

Shvatili su da su pogrešili, i tu grešku su ispravili, Srbi na Kosmetu su ponovo jedinstveni.

Miodrag

pre 7 godina

Srbi moraju biti jedinstveni ukoliko žele da se izbore za svoj status.

Milan313

pre 7 godina

Bravo za pomirenje, samo sloga Srbina spasava.

DANILO

pre 7 godina

Svaka cast sastanak sa Aleksandrom Vucic je urodio plodom, ovo je odlicno opet imamo jedinstvo medju Srbima sto je velika stvar, jer samo jedinstveni mozemo se nadati boljem zivotu i buducnosti.Dobro je sto su doneli odluku da zamrznu ucesce u radu skupstine i vlade Kosova.

Dusan Petrovic

pre 7 godina

Dobro je to sto srpska lista kaze Vucic je nas, takodje to kazu i Goranci, koji zive na prostorima Kosova i Metohioje, kao i uvde u centralnoj Srbiji svaka cast Marku DJurici, on donekle spominje Gorance, ali Vucuic jos javno nije spomenuo ko su Goranci, samo neka pogleda izvestaje o glasanju skoro 90 posto Goranaca glasalo za Vucica, pa mi nije jasno zasto nikada ne spominje gorance, u ovoj drzavi kakva je takva je zive i Goranci i Bosnjaci , i Romi Turci Askalije Albanci i dr, pa nije ova drzava Vuciceva da nas kao gorance nigde ne spominje to je sramno za drzavu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija