• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.12.2016

18:08

VULOVIĆ: Formiranje ZSO jedini ispravan korak!

Politika

VULOVIĆ: Formiranje ZSO jedini ispravan korak!

Podeli vest

Gradonacelnik Zubinog Potoka Stevan Vulovic saopštio je danas da je preuzimanje osnivanja Zajednice srpskih opština preko potreban i jedini pravi korak za zaštitu osnovnih prava i slobode srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

- Povodom sve teže situacije u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, čija su prava i slobode osim u političkom smislu ugrožena i elementarno i egzinstecijalno smatram da je preuzimanje ''stvari u svoje ruke'' i osnivanje ZSO, preko potreban, pravi i jedini korak za zaštitu osnovnih prava i slobode Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Vulovića.

Vulović napominje da "dok se u Briselu između Beograda i Prištine kalkuliše o budućim formalnim ovlašćenjima ZSO, Srbima se i dalje pljačka imovina, skrnave hramovi i ukida pravo na privredivanje, obrazovanje i lečenje.

- Formiranjem Zajednice srpskih opština udarićemo temelje jednog novog demokratskog društva, sa jednakim pravima za sve, u duhu onog društva kako smo inace napravili na lokalnom nivou - ističe Vulović u saopštenju.

Gradonacelnik Zubinog Potoka smatra da je najnoviji politiscki atak na ministra Ljubomira Marića, predstavnika Srpske liste samo nastavak istog kontinuiteta, satiranje svega što se "srpskim" zove.

- Na ovaj nacin privremene institucije u Prištini pod političkim plaštom sakrivaju svoju nemoć za vođenje politike dostojne društva kakvim se predstavlja. Vlada ''države u pokušaju'' nije imala sluha za brojne probleme sa kojima se društvo na Kosovu susreće počev od integrisanja pripadnika civilne zaštite, preko odbrane prava radnika Trepče i drugih javnih preduzeća do zaštite i obnove kulturnih dobara.

Osnivanjem ZSO niko ne gubi, Srbi dobijaju zaštitu svojih prava i interesa u osnovi zagarantovanih međunarodnim konvencijama.

Pojačaće ekonomiju i privredu sačuvaće svoju kulturu i tradiciju a to može samo da doprinese uspostavljanju zdravog okruženja i unapređenju meduljudskih odnosa i kvaliteta života uopaate", navodi se u saopaatenju Vulovića.

On je pozvao srpski narod na Kosovu i Metohiji na slogu i jedinstvo, punu političku odgovornost i rešenost da se istraje u jasnim ciljevima a od međunarodnih oganizacija angažovanih na Kosovu i Metohiji očekuje razumevanje i podršku, od privremenih institucija u Prištini političku odgovornost i ispunjavanje svojih dogovorenih i zakonskih obaveza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija