• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. A. - B. B.

28.12.2016

18:33

ŽESTOKA SVAĐA 'DOS KANDIDATA' ZA PREDSEDNIKA SRBIJE! Jeremić pobesneo: JANKOVIĆ ME ZAJEBAVA!

Politika

ŽESTOKA SVAĐA 'DOS KANDIDATA' ZA PREDSEDNIKA SRBIJE! Jeremić pobesneo: JANKOVIĆ ME ZAJEBAVA!

Podeli vest

Vuk Jeremić pobesneo zbog najave kandidature Saše Jankovića jer je bio ubeđen da će ga ovaj podržati u borbi za fotelju na Andrićevom vencu

Bivši šef diplomatije i funkcioner DS Vuk Jeremić strašno se razbesneo kada je u ponedeljak čuo da je zaštitnik građana Saša Janković, poznatiji kao Sale Prangija, najavio svoju kandidaturu na izborima za predsednika Srbije, saznaje Informer!

- Vuk je poludeo kad je čuo da je Janković objavio kandidaturu! Šetao je nervozno po kancelariji i samo je ponavljao: "Zajeba me Janković, zajeba me Janković..." - prenosi za Informer bliski Jeremićev saradnik.

Prodao mu foru

Vuk Jeremić je, tvrdi naš izvor iz CIRSD-a, razočaran jer je bio ubeđen da će ga Janković podržati kao zajedničkog kandidata opozicije. On čak tvrdi da mu je Janković na više sastanaka čvrsto obećao podršku!?!

Janković i Jeremić su se, inače, povodom predsedničkih izbora prvi put videli na tajnom sastanku sredinom novembra u Beogradu.

Podršku dosmanlijskih stranaka dobiće onaj od njih dvojice za kog se stranci odluče i za koga opredele novac
Vojislav Šešelj, lider SRS

- Sastali su se tada u Jankovićevom stanu na Novom Beogradu... Vuk nam nije detaljno pričao o tom sastanku, ali je posle njega bio uveren da se Janković neće kandidovati nego da će ga javno podržati na predsedničkim izborima, a da će zauzvrat dobiti čelnu funkciju u budućoj vlasti... Međutim, iznenadna najava kandidature pokazala je da je Janković sve vreme igrao svoju igru i da je 'namagarčio' Vuka... - objašnjava sagovornik Informera i dodaje da je posle Jankovićeve najave potpuno jasno da neće biti zajedničkog kandidata opozicije:

- Nema ni govora više ni o kakvoj saradnji Vuka i Jankovića. To je sada potpuno isključeno. Ako odluči da se kandiduje, Vuk neće imati ništa sa Jankovićem...
Ni Vuk Jeremić ni Saša Janković nisu juče želeli da govore za Informer. S druge strane, lider radikala

Vojislav Šešelj kaže da nije iznenađen što Jeremić i Janković ne mogu da se dogovore oko toga ko će biti kandidat "novog DOS" na predsedničkim izborima.

- Obojica imaju pravo da se kandiduju, ali nema nikakve šanse da bilo ko od njih pobedi na izborima. Podršku dosmanlijskih stranaka dobiće onaj za kog se stranci odluče i za koga opredele novac. Rizično im je da idu sa dva kandidata, jer i sa jednim nemaju izgleda da uspeju. Jeremić već ima nakupljenog novca, dok Janković možda ima samo ušteđevinu od velike plate koju prima... - napominje Šešelj.

Sa njim je saglasan i glavni urednik "Novosti" Ratko Dmitrović, koji ističe da će stranci odigrati ključnu ulogu u kandidaturi ove dvojice.

- I Jeremić i Janković dolaze iz istog okvira, uradiće ono što im kažu "prijatelji" iz inostranstva. Mislim da su obe ove priče prazne i bez šansi da ih Srbi progutaju kao mamac. Janković je trebalo najpre da podnese ostavku s mesta ombudsmana, pa tek onda da objavi odluku o kandidaturi. Ovako, svaki njegov naredni javni potez znači kampanju. Ako neće sam da podnese ostavku, treba ga smeniti! - apeluje Dmitrović.

Nemaju "vojsku"

Vlasnik agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić ne isključuje mogućnost da u trku za Andrićev venac uđu i Jeremić i Janković, mada kaže da ovaj prvi "pokriva veći deo biračkog tela".

- Ako obojica izađu kao kandidati, smanjuju šanse jedan drugom. Međutim, ako žele da ozbiljno uđu u tu trku, neophodna im je stranačka "vojska", i to ozbiljnih i velikih stranaka. A velike stranke ili one koje to žele biti, poput DS, nemaju motiv da ustupe svoje resurse nestranačkom kandidatu - zaključuje Pejić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miso

pre 7 godina

Zar ima jos neko u Srbiji ko misli da ove dosovske lopurde mogu da se dogovore oko bilo cega.

Fiko Halimić

pre 7 godina

Miso: Naravno da takvih nema. Oni bi se dogovorili kada bi svi nekako mogli da budu taj zajedniki kandidat.

brane

pre 7 godina

Prošli put sam glasao "protiv" i pobedio je SNS, opet ću glasati protiv i sve mi je jedno ko će biti kandidat Janković ili Jeremić

gago

pre 7 godina

Zajebali su se obojica! I cuda da se dese nemaju sanse.

Sasa

pre 7 godina

Ni pojedinačno ni u paketu njih dvojica nemaju ni teoretske šanse za drugi krug. Džabe se Jeremić nervirao.

Darko

pre 7 godina

Svadjaju se oko kandidature a kako bi tek bilo oko podele fotelja ako, ne daj bože , pobede.

Peca

pre 7 godina

Pa zna se kako bi bilo , opalio bi neki pistolj i niko nebi znao sta se desilo . Možda bi vampiri pucali okolo ko zna ?

kolo

pre 7 godina

Ako je sastanak bio u Sasinom stanu Vuk da slavi sto je pretekao .

Oven

pre 7 godina

Ovo će biti jako interesantna predizborna kampanja.

Voki

pre 7 godina

Neeemojte se svadjati, pa obojica ste gubitnici :D Ko normalan moze da ukaze poverenje Jankovicu ili Jeremicu?!

stojan

pre 7 godina

Pa zar ste stvarno mislili da ce ta ljubav da potraje.

Nikola

pre 7 godina

Koliko ja vidim opozicija će se raspati pre raspisivanja izbora, jer su već počeli da se svađaju oko podrške za kandidata. Ne vredi vam niko jer dok su bili na vlasti nisu nista uradili, tako da neće ni sad.

Andreja

pre 7 godina

Ništa čudno, opozicija nikad neće biti usaglašena.

DUSAN

pre 7 godina

Oci ce povadit jedan drugom.Mi ne znamo ama bas nista sta oni nude narodu, jedino oce da budu presjednici.E malo morgen.Nije vise narod glup kao sto je bio do prije 4 god.

bisenija

pre 7 godina

Bolje da se obojica kandiduju i da jedan drugog pobede

Dunja

pre 7 godina

Ova dva andidata ima da prođu jako loše na izborima, ni jedan ni drugi neće biti ni blizu drugog mesta nego će biti na dnu po broju glsova naroda.

ajfon

pre 7 godina

To je taj recnik, to su ti "ozbiljni" kandidati.. Sta reci kad su ovim sve rekli o sebi, fotelja i samo fotelja.

Sofija

pre 7 godina

Stvarno su smesni obojica ,pa ni jednog gradjani nece podrzati na izborima.Obojica su narodu poznati da gledaju samo svoje interese ,a ne interes Drzave i naroda.

Melinda

pre 7 godina

Jeremic i Jankovic su pravi decaci svadjaju se kao deca oko igracke.Dzaba im sva ta svadja kada ni jedan nece proci na izborima.

Asta

pre 7 godina

Jeremicu propao si i ti kao i ovaj Jankovic. Ne znam sta se tu uvaljujete u politiku kada su vasa angazovanja ocigledna i po nalogu zapada.

Jasmina

pre 7 godina

Janković tvrdi da se kandiduje a Jeremić tvrdi da ga Janković podržava ili obrnuto ili ma ko će znati gledaju sebe a ne građane!

Mia

pre 7 godina

Gde se dvoje svadjaju, treci koristi.... Napred SNS!!!!

TheRiddler

pre 7 godina

Ponavalja se sistuacija sa opozicijom od prosloh izbora. Svi gledaju samo licni interes i korist i zbog toga ce non-stop da se medjusobno svadjaju. Jadnici. Nemaju oni nikakve sanse protiv SNS-a.

vojvodjanin

pre 7 godina

Fenomenalni su obojica! I Janković i Jeremić! Apsolutno su pokazali svoje pravo lice i zašto su u kampanji.

srba

pre 7 godina

Jos se nisu i ujedinili a vec poceli da se svadjaju ne verujem da ce uspeti daleko da doguraju.

Shacira

pre 7 godina

Jeremic i Jankovic se bas bahato ponasaju,javno ogovaraju jedno drugo,i to da svi cuju!

borislav

pre 7 godina

Dok mi kobajagi komentarsemo, oni su se nafatirali nasih para i ...

Milica

pre 7 godina

Jedan drugom kao veruju, a inace se utrkuju koji ce pre objaviti da je kandidat te svemoguce opozicije, kako li tek onda narod da im veruje i da podrsku da vode drzavu narednih pet godina kad u svojoj kuci red i neki dogovor ne mogu postici!?!

JADRANKA

pre 7 godina

Gospodo nemate potrebe da se svadjate, pa realno obojica ste gubitnici. Ko normalan moze da ukaze poverenje Jankovicu ili Jeremicu jer niste vredni da se oko vas stvara bilo kakva galama.

Eli

pre 7 godina

Ovi ljudi samo pokazuju koliko i jedan i drugi žele mesto radi svoje lične koristi.

Sneza

pre 7 godina

Ova dvojica ni ko jedan dobar, smesni su a nemaju nikakve sanse da pobede na izborima

Slavko12

pre 7 godina

Uzalud se Jeremić ljiti samo na Jankovića, tu će mu protiv kandidati biti i svi ostali vođe tzv. dosovske opozicije. Svi zajedno ne vrede ništa,a svaki posebno ne vrede ni toliko.

Hamza Šaljić

pre 7 godina

Pa svima je već odavno jasno da od zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima nema ništa.

Lero

pre 7 godina

Ako se sada ne dogovorite kako ćete oko fotelje....

bucko

pre 7 godina

Jankovic je mnogo poleteo,umislio da je predsednik,ali razocarace se posle izbora.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija