• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.12.2016

13:24

MINISTARSTVO ODBRANE: Potpisan ugovor za nabavku devet helikoptera za vojsku i policiju

Politika

MINISTARSTVO ODBRANE: Potpisan ugovor za nabavku devet helikoptera za vojsku i policiju

Podeli vest

Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova zaključili su ugovor za kompanijom Erbas helikopters (Airbus Helicopters) o nabavci devet helikoptera H-145M za potrebe Vojske Srbije i MUP, saopšteno je danas

"Kroz ovu nabavku Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije opremaju se poslednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtevnijih misija (transport, traganje i spasavanje, borbene misije, medicinska evakuacija, nadzor i osmatranje, itd)", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ugovor predvidja nabavku devet helikoptera sa paketom rezervnih delova, alata i dokumentacije, ali i transfer tehnologije za održavanje tih letelica. 

Takodje je dogovorena i oprema, obuka i sertifikacija Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" u Batajnici kao centra za održavanje helikoptera "Gazela", kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije "Airbus Helicopters".

Ugovorena je i podrška srpskim kompanijama i naučno-istraživačkim institucijama u cilju pribavljanja relevantnih kvalifikacija i sertifikacija, uz traženje mogućnosti za angažovanje srpskih industrijskih kapaciteta i nabavku njihovih dobara i usluga.

Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika kompanija "Airbus Helicopters" i "Airbus Group", ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su ministar odbrane Zoran Djordjević, ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman. 

U saopštenju nije navedena vrednost ugovora. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joca

pre 7 godina

Treba modernizovati malo vojsku i policiju, ovi helikopteri ce dosta znaciti

hj

pre 7 godina

Srbija nabavlja helikoptere koji su neophodni vojsci i policiji.

Milan

pre 7 godina

Lepo,lepo,u pitanju su jako dobri helikopteri,ipak,bilo bi savrseno da se pazare jos bar 4 "super pume" i isto toliko mi-17,uz remont i modernizaciju 2 mi-24 i nabavku jos 4 takva iz Rusije.Uz najavljene migove i osvezenje u pvo,tada bi mogli reci da je prica o srpskom ratnom vazduhoplovstvu i protiv vazdusnoj odbrani zaokruzena.

Ina

pre 7 godina

Nova oprema i naoruzanje ce omoguciti vecu bezbednost i stabilnost ne samo i citavog regiona , u uslovima turbulentne politicke situacije u kojoj se nalazi citav svet posebno EU, usled problema sa terorizmom i migrantskom krizom.

Ljubiša

pre 7 godina

Konačno počinje modernizacija, svaka čast!

Milance

pre 7 godina

Pohvale za ovu kupovinu, sjajni laki isenamesnki helikoter koji je ujedno jedan od najmodernijih iz te klase.

max

pre 7 godina

Obnavljanje aeroflote je bilo neophodno, ako hoćemo da budemo ozbiljna država.

Ninoslav

pre 7 godina

Ovi helikopteri su stvarno dobri i mnogo će značiti za bezbednost našeg neba.

Nidža

pre 7 godina

Migovi, tenkovi, raketni sistemi,a sada i helikopteri pa Srbija je sada najbezbednija država u regionu!

kolo

pre 7 godina

Sve sto treba za mirno nebo i sigurne granice .

boki

pre 7 godina

Modernizacija vojske i policije je neminovna i dobro je da je država ojaćala pa može da podnese ovakav trošak jer će ljudi raditi u boljim uslovima i samim tim davati i bolje rezultate.

Danka

pre 7 godina

Modernizacija vojske i policije je neophodna jer je Srbija ozbiljna i jaka zemlja.

DUSAN

pre 7 godina

Jesu li bolji ovaj helikopter od MI 17 bas me interesuje.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17