• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2016

18:19

SLAVIĆE SE U INAT BAKIRU: Nikolić na poziv Dodika na obeležavanju Dana Srpske 9. januara!

Politika

SLAVIĆE SE U INAT BAKIRU: Nikolić na poziv Dodika na obeležavanju Dana Srpske 9. januara!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas o unapređenju saradnje između Srbije i RS u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a Nikolić je prihvatio poziv Dodika da 9. januara prisustvuje obeležavanju Dana RS u Banja Luci

Oni su razgovarali i o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u regionu, saopštila je pres služba predsednika.

Nikolić je istakao da Srbija ne čini ništa da ugrozi Bosnu i Hercegovinu, ali želi da odnose sa Republikom Srpskom unapredi što je moguće više, kako bi se obezbedili budućnost i napredak Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, u razgovoru su zakljucili da je potrebno da svi ulože dodatne napore kako bi se sačuvala stabilnost, a problemi rešavali razgovorima, uprkos tome što pojedini političari pokušavaju i dalje da neodgovornim izjavama dodatno podižu tenziju u Bosni i Hercegovini.

DODIK NA IVICI ŽIVACA: Bakir preko tajne službe OSA montira političke procese u Bosni!

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da će RS 9. januara obeležiti svoj dan čime će skrenuti pažnju na činjenicu da je RS stvorena tog dana i da taj datum ostaje trajno u njenim temeljima.

- Taj datum se neće menjati nikakvim administrativnim odlukama bilo kakve instance i to ne može biti realizacija želja, pogotovo Bakira Izetbegovića- rekao je Dodik novinarima posle razgovora sa predsednikom i premijerom Srbije.

Tanjug

PALE MASKE: Vatikanu smeta saradnja Srba i Hrvata u Bosni!

On je dodao da je na obeležavanje Dana RS pored Tomislava Nikolića pozvao i premijera Aleksandra Vučića, te da će on tada biti u poseti Indiji, ali da će na obeležavanje 9. januara doći značajan broj ministara iz Vlade Srbije. 

INCKO OPTUŽUJE DODIKA: Prešao je crvenu liniju i krenuo u secesiju!

Dodik je rekao da je predsednika i premijera Srbije želeo da upozna sa situacijom u BiH, u odnosu na RS. 

- Razgovarali smo i procenjivali na koji način je moguće očekivati šta činiti - preneo je Dodik ocenjujući da pojedine ocene o stabilnoj situaciji u BiH ne stoje i ne odgovaraju realnosti.

Tanjug


Dodik je rekao i da se vide tenzije koje dovode do toga da se uporno od strane određenog dela međunarodnog faktora osporava RS. 

- Videli smo juče da Bakir Izetbegović kaže da je RS opasnija od terorizma u BiH što govori o tome na koji način se posmatra i kako se želi videti RS - rekao je Dodik.

O svemu tome je, navodi, upoznao Nikolića i Vučića. 

DODIK ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Ko misli da se poziv kod Trampa kupuje, neka proba!

Upitan da li je sa Nikolićem razgovarao i o predsedničkim izborima u Srbiji i o eventualnoj ponovnoj kanidaturi Nikolića, Dodik kaže da je napomenuto da se Srbija približava predsedničkim izborima, te da RS naravno da ima simpatije koje će i pokazati. 

KO NEĆE NAĐE IZGOVOR, KO HOĆE NAĐE NAČIN: Dodik podneo zahtev za redovnu vizu kako bi išao na inauguraciju kod Trampa!

- Napomenuto je da se Srbija približava predsedničkim izborima i da će se u roku predviđenom zakonom i Ustavom izlaziti sa kandidaturama. Neki su već sad izašli. To je stvar političkih subjekata u Srbiji. Ranije sam veoma jasno rekao neke stavove- kaže Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deftones

pre 7 godina

ako se inati komsijama onda sa koga hocete dobre onose sa albanica ne sa hrtavtima ne sa bosnjacima ne niko ne patai za vama ako ste tako zamisljate daleko vam lepa kuca

SasaV

pre 7 godina

Prvo dobro razmisli sta zelis napisati i u kom kontekstu pa malo popravi pravopis i ponovo napisi komentar....hvala unapred.

sekira

pre 7 godina

KOSOVSKI ZAVET,JUNAKA GROBOVI,SLOZNO ZOVU SVI,REPUBLIKO SRPSKA SAMOSTALNA BUDI TI,....SRETAN TI PRAZNIK,PONOSNO SLAVI,JANUAR 9ti....srpstvo je vecno dok su mu deca verna vodu gaze al dolaze....obilicevi zavetnici.....

sekira

pre 7 godina

REPUBLIKO SRPSKA ,ZELIMO TI SVI,DA SAMOSTALNO SLAVIS TI JANUAR DEVETIdodik je covek licne i politicke hrabrosti,koji je spreman da srpsku vodi ka samostalnosti,ponosu,da je otrgne iz macehinskog potlacenog odnosa u bih,..srpska je dobar domacin,bice svoja i nicija,a sarajevu bakiru,sda,njihovim mentorima ostavljamo da sanjaju neispunjen san o unitarnoj bosni,bez srpske,zajedno sa kosmarom koji su stvorili zmureci gledajuci ka radikalnom vehabizmu i islamizmu,,,,

mara

pre 7 godina

Slaviti je u redu ALI ZASTO U INAT- Od inata nema goreg zanata. Zar politicari nista nemogu uciniti gradjanima na radost, za mir u okruzenju, za slogu u drzavi NEGO MORA U INAT: kakvi smo mi to hriscani.

Sasa

pre 7 godina

Maro...u to vreme kad si pisala taj komentar bolje da si dexi svojo kuvala...a ako ih nemas dodi napravi ih...malo da te zanimaju mesto da trosis nase vreme sa tvojim nebitnim komentarima.

vlada

pre 7 godina

Nema potrebe "za inat", ali ima potrebe za obeležavanje dana RS, i ima potrebe, ako BiH ne razume ZAHTEVE RS u poštovanju "pravnog" poretka, da IZADJE iz iste! To je i jedini mogući "dobrosusedski" razlaz! G. Dodik, očekujem da se to reši i ranije, PUNO je pet godina!

vlah alija

pre 7 godina

kad se politicke odluke rade iz inata nije ni cudo sto je propala velika srbija ,poslije nezavisnosti kosova uskoro ce doci i druge oblasti ,nadamo se za sto prije oslobodjenje iz ropstva naroda na sandjaku i vojvodini

Sasa

pre 7 godina

Opet ti?pa izgleda da vise citas Informer nego koran tvoj.strasno...

Levcanin

pre 7 godina

Ma dosao bi Bakir na proslavu,nego ga Niko i ne zove.Za rucak ce sigurno da bude ptaseti od Bozica sto ostane. Ispecite jagnjence pozovite Bakira i mirna Bosna.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija